Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gecikmiş miyelinizasyon hastası çocuğum için özel eğitim raporu..?

nidaalev

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4.5 yaşında bir oğlum var. konuşmuyor ve yürürken içe basma problemi var.
doktorlar bir tanı koyamadılar. çekilen mr sonucu gecikmiş miyelinizasyon denildi. yani motor aktiviteleri yaşıtlarından geride. zeka ve algılamada bir problemi yok.
2-3 ay kendi imkanlarımızla fizik tedaviye götürdük. acaba özel eğitim için rapor verilir mi ve bu rapor hayatının geri kalanında herhangi bir engel oluşturur mu?

bu konudaki bilgilerinize acil ihtiyacım var..:confused:

nidaalev

Merhabalar benimde 2.5 yasinda bir oglum var bizimde ayni sorunumuz var son cekilen mr da geriligin devam ettigi soylendi suan ana okuluna da gidiyor sosyallesmesi arkadas edinip konusmasinin duzelecegi soyleniyor dr tarafindan gozetimlerimiz devam ediyor siz konuyu acali baya bir zaman olmus nasil oldu oglunuz nasil bir yol izlediniz lutfen bana bu konuda yardimci olurmusunuz tesekkurler

Bana 0535306 75 42 nolu telefondanda ulasabilirsiniz konu ile ilgili yardima gercekten ihtiyacimiz var cevap verirseniz cok mutlu olucaz

Okula giden çocuklar için özel eğitim programı da aynı anda uygulanır. (Çocuk belirli saatlerde okula, belirli saatlerde de özel eğitim kurumuna gider.) Ana sınıfına giden özel eğitimli çocuk kaynaştırma eğitimininden faydalanır.Verilen raporlar genelde bir yıllıktır. gerekli durumlarda rapor yenilenir. Sağlık kurulu raporundan sonra, eğitsel rapor için ;Rehberlik Araştırma Merkezlerine(RAM) müracaat edilir. Bu raporlarda 1 yıllıktır. Özel Eğitim kurumları Meb'e bağlıdır. Her çocuğun eğitim giderleri devlet tarafından kurumlara aylık olarak ödenir. Özel eğitim raporları çocuğun eğitimini, ihtiyaçlarını, gelişimini , gereksinimlerini karşılayacağı ve çocuğa katkısı olacağı için ilerde ne olur düşüncesini fazla önemsememek gerekir.

Üst Alt