Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçinemeyeceğim düşündüğümden malulen emekli olmak istemiyorum!?

salih2934

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben %100 raporum var 1800gunden malulen emekli olursam sanırım gecinemem ve calisamam doğru mu bilgi alabilir miyim benim nasıl bir yol izlemem lazım bana rapor verecek olan doktor çalışamaz yazalım emekli ol dedi ben kabul etmedim böyle bir şey duymadım çünkü anca gün doldurmam gerekmiyormu

1) Malulen emekli olursanız Çalışamazsın
2) Malulen Emekli Olabilecekseniz Buna Dr. Karar veremez, SGK sağlık Kurulu Karar verebilir.
3) Malulen Emeklilik için En az 1800 gün prim şartı ve 10 yıl sigortalılık süresi aranır, şayet kişi Bakıma muhtaç derecede Malûl ise 10 yıl şartı aranmaz,sadece 1800 gün prim ile malulen emekli olabilir salih2934

Tesekkur ederim doktora bende bunu anlatmak istedim işte malulen emeklilikte maaş çok az mecburen 3600e tamamlamakmi lazım sizce malulen emeklilik dahami iyi

salih2934

Malulen değil de Yaşlılıktan emekli olduğunuzda da maaşınız düşük olacak. Hatta malulen emekli olup yıllarca fazla prim ödemek yerine emekli maaşı almak çok çok daha avantajlıdır. Yalnız, işte, malulen emekli olduğunda resmi olarak çalışmak mümkün değil.

Yani bu durumda malulen emekli olmak daha mantıklı dusuk maaş peki dükkan vs açabilme imkanım var mı

salih2934

ne üzerine dükkan açacaksın iş yapabileceğine inanıyorsan para kazanırım bu işten diyebiliyorsan hayırlı olsun emekli ol aç engel olmuyor maaşının % 10 sgdp kesiliyor, eşinizin üstüne olsa oda bağkurlu olmak zorunda ama bir takım evrak işleri nedeniyle sizin adınızın geçmesi gereken yerler işveren,çalışan vs.gibi düşünülecek bir konu, işyeri açarken ileriyi düşünerek her konuyu en küçük detayı düşünmek lazım

engelli olarak emekli olursan çalışırsın ama malülen emekli olursan çalışamazsın çalışırsan maaş kesilir öyle olursa ya sgdp ödersin ya da normal prim sonra emekli maaşı tekrar hesaplanır bir süre tabi emekli maaşı yükselebilir bakmak lazım duruma göre bunu yapmak isteyeni hiç görmedim çok bahsedilen bir konuda değil

özürlü maaşı alırsan sağlık faydalanma işleri karışıyor biraz

her şeyi düşünmek lazım olumlu olumsuz yönleride yani olur ya işler iyi gitmez iyice tartın düşünün bu emeklilik meselesi için acele karar vermeyin 2 ay düşünün çünkü çalışma yönünden önünüz kapanıyor ama birde hayatın yaşanan gerçekleri var oda ayrı bir konu

her şeyin hayırlısı, Allah şifa versin

@salih2934

Eğer ilk sigortalı olunan tarih 1 Ekim 2008'den önceyse, malulen emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek 4b statüsünde işyeri sahibi olunabilir

Eğer ilk sigortalı olunan tarih 1 ekim 2008 sonrasında ise, malulen emekli maaşı kesilmeden iş yeri de açılamaz.

http://prntscr.com/h7ufkm

Merhaba arkadaşlar ben akbankda çalışıyorum tekaut sandığına bağlı olarak SSKli değilim malulen emeklilik hakkım oluyormu 950ssk dan var ve ben birleştirme yapıp emekli olduğum zaman akbankda çalışmaya devam edebilirmiyim

Üst Alt