Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçirdiğim ameliyatlardan aldığım %34 oran hakkında..?

balaban06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bugün aldıgım sonuçla yıkılmış durumdayım % 34 vermişler geçirdigim ameliyatları yazıyorum bel fıtıgından ameliyat şu anda nüks etti karaciger kisthidatikten ameliyat oldum safra kesesi alındı akciger ameliyatı oldum % 20 vermişler bundan % 18de bel fıtıgından itp rahatsızlıgı yaşadım eger bilen bi arkadaşımız varsa bu duruma gore % 34 normalmi

Safra kesesi yokluğu için % 5 oranında rapor veriliyor..
Fıtık için aldığınız oranda normal..

1-İmmün trombositopenik purpura için:
Akut (kontrolü gerekir) : % 10
Kronik: % 40
Refrakter : % 80

5 - Akciğer ameliyatları (yıllık kontrollere göre)
A - Solunum fonksiyonlarına göre:
a - Az etkilenme varsa: % 20
b - Orta derecede etkilenme varsa: % 40
c - Ağır derecede etkilenme varsa: % 80

sakatlık oranı cetveli ne göre hastalıklarınıza verilen en az ve en çok rapor oranları bunlar.. Birden fazla hastalık olması halinde alınan oranlar balthazard formulü ile hesaplanıyor.. Aldığınız oranın az olduğunu düşünüyorsanız raporunuza itiraz edin.. Ama önce hastalıklarınıza sakatlık oranı cetveli nde yüzde kaç rapor verilmesi gerektiğinden emin olun.. Cetvele uygun verilmemişse raporunuz, itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz..

İl sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilirsiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Yeter ki -boşuna zaman kaybetmemek açısından- sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabileceğinizden emin olun.

Üst Alt