Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçirdiğim beyin ameliyatı sonrası felç oldum. Malul değilmişim..?

halil30

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben beyincik sarkmasından 5 kere ameliyat oldum ve bu ameliyatlar sonucu felç oldum sağ kolum tamamen felç kullanamıyorum hiçbir ihtiyacımı göremiyorum yürüme desen kısa ve düz mesafeleri ayağımı sürterek anca gidebiliyorum malüllük için sgk ya başvurdum il sağlık kurulunun cevabı olarak malül olacak kadar engelli degildiye bir yazı geldi oran belirtmemişler oysaki ben merdivenleri bile tek başıma inip çıkamıyorum ben şimdi ne yapıcam hakkıı nasıl arıycam bana yardımcı olun lütfen

Malulen emekli olamadıysanız vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz. Bize ilk ssk girişi doğum tarihiniz bilgilerini verebilirmisiniz. Toplam prim ödemesi nedir.

toplam 3015 günüm var ssk başlangıcım 2000 yılı 7. ayı ya sağ kolunu hiç kullnamayan nasıl malül olmaaz sonuçta tek elle insan ne iş yapabilir bilgi v yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

1982 doğumluyum

Vergi indirim hakkı kazanarak erken emekli olabilirsiniz. İlk olarak çalışyor iseniz çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek ve yeni rapor alacaksınız ve raporunuzu maliye inceleyecek 40% ve üzeri olursa şu tablodan bakarak emekli tarihinizi hesaplayacaksınız.
2008_oncesi.PNG

ben 200 7 ayında başladım ve toplamda 12 yıl sigortalı gözüküyorum ve 3025 günüm var bu şekilde erken emekli olabiirmiyim15 yıldan aşşağı yıl yok çünkü

ben heyetin kararına itiraz edemezmiyim böyle hakkım yokmu cvp verin lütfen

mrb halil beyıncik sarkması amleyatı bende olcam bı sene oldu hala olamadım sıra beklemekden ama :( hangı sıkayetlerden dolayı bu amelyatları oldun ve neden 5 defa olmak zorunda kaldın? ayrıca hangı hastanede bu amelyatları gecırdın ve sonrasında neler yasadın rica etsem bılgı verırmısın ?

ben bakırköy ruh sinirde oldum oldugum gün dünyam karardı sag kolumda hafid güzsüzlük ve agrı vardı bu konuda profosör çok iyi doktorlar var tavsiyem herkeze olma ben şuande sağ kolumdan felcim kolumu hiç kullanamıyorum tamamen doktor hatası

Dostum Allah yardımcın olsun. Sadece emekli olmak değil evde bakım aylığı da alabilme imkanın olabilir. Forumda evde bakım aylığı ile ilgili konuları okuyup bilgi edinebilirsin.

halil30;

Bulunduğunuz ilin devlet hastanesine gidip heyete girip engelli raporu alınız ve rapor oranınızı ve sürekli veya değil ibaresini burada belirtiniz, sonrasında zaten sn.Officer sizi aydınlatcaktır, geçmiş olsun.

saolun doktor hatasını ömür boyu çekecem üstelik o doktor daha kimlerin canını yakacak

arkadaşlar ben beyincik sarkmasından 5 kere amaliyat oldugu için sağ kolumu kullanamıyorum sağ bacagımıda sürterek anca yürüyebiliyorum malülüğe başvurdum ret cevabı geldi. felçli olduğum için işyerim beni işten çıkaracagını söyledi bu şekildede bana kimse iş vermez acaba engelli raporu alırsam işkur bana engelli işi bulabilirmi geçinmek için çalışmam gerek engelli raporunun bana faydası olurmu bir bilen lütfen cevap versin

Olur tabii. Alacağınız % 40 ve üzeri raporla sakat statüsünde iş başvurusu yapabilirsiniz.

vergi indirimi

merhahaba ben malulen emeklilige başvudum ret cevabı geldi cevaba itiraz ettim daha sonuçlanmadı bu zaman içinde cevap gelmeden vergi indirimine başvurup heyete girsen sorun olurmu yoksa beklememmi gerek cevap verirseniz secinirim

Vergi indirimine başvurabilmek için sigortalı olarak çalışıyor olmak lazım.

Çalışan olursanız, malulen emeklilik başvurunuz gecikir. Bence biraz daha bekleyip gelecek karara göre hareket edin.

malüllük

malüllüğe başvurdum iki kere ret cevabı geldi bende engel durum derecemi belirlemek için heyete girdim yüzde 68 rapor aldım hani malüllükte yüzde 60 yetiyordu bu devlet ne yapmak istiyor

erken emeklilik

arkadaşlar ben %68 engelliyim raporum var malüllük başvurum reddedildi erken emekliliğa 4 senem var sigorta girişim 21 07 2000 gün 3200 askerden önce sigortalıyım acaba ben 15 ay askerlik borçlanması yatırabilirmiyim yatırırsam bana ne gibi faydası olur

Askerden önce sigortanız var idiyse, askerlik borçlanması yapmak sadece prim gününüzü arttırır, sigortalılık başlangıcınızı öne almaz.
Emeklilikte aşağıdaki tabloya tabisiniz

2008_oncesi.PNG

Üst Alt