Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçirdiğim operasyon ile ilgili ilave oran alabilir miyim?

blacksnake

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, 27.09.2018 de İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesine vergi indirimi muafiyeti için müracaat ettim. Günüm ve yılım dolu %40 oranı tutturabilirsem emekli olacağım.

Şimdi sizden öğrenmek istediğim şeyi söylemeden önce kısaca şunları yazayım. 2010 yılında sol akciğer üst lob ameliyatı oldum ve buna bağlı olarak sol alt diyaframda çöküntü mevcut. %20 oran verildi. 2018 yılında ise sinir ucu kılıfı tümörü teşhisi konuldu ve buna bağlı olarakta sol karın boşluğu poas kası çıkışından büyük bir tümör çıkarıldı ve sonrası 30 seans radyoterapi gördüm. kontrollerim devam ediyor .

bu rahatsızlığımdan dolayıda %20 verildi. toplam %40 ediyor ancak balthazard hesaplamaya göre neti %36 ya geliyor. yani yaklaşık 10 puan gibi bir rakama daha ihtiyacım var. Şimdi sorum vücudumda göğüs kafesi alt kısmından göbek deliğinin yaklaşık 4 cm altına kadar olan kısımda bir ameliyat izi var. Parça sezeryan şeklinde karnım açılarak çıkarıldı. ve yine 2010 yılında akciğer ameliyatına bağlı sol koltuk altı kısmından sırın arka orta kısmına kadar olan bir açık var.

Bana oran veren birimler göğüs cerrahisi %20 ve tıbbi onkoloji %20 henüz vermeyenler genel cerrahi , dahiliye ve ortapedi. Ortapedi için şu sebepten müracaat ettim sol tarafımdaki alınan tümör kısmına içeride pensler bırakıldı ışın tedavisi verirken yeri belli olsun diye bazen bel kısmında ağrı yapıyor. şimdi ben bu kalan 3 doktordan bu 10 puanı alabilirmiyim. yada sıralama yapabilecek olanınız varmı. Atıyorum genel cerrah şunu verir gibi. 28 ocak 2019 tarihinede heyet günü aldım. Heyet karşısında söylemem gereken şeyler varmı. Teşekkürler.

Üst Alt