Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçirmiş olduğum trafik kazasında omuriliğin zedelenmesi ve sonrası..?

GC Skyfall

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi akşamlar. 09.08.2018 tarihinde çok ciddi bir trafik kazası geçirdim. Motosikletimle, ani fren yaparak otoyolda tamamen duran kamyona; duramayıp arkadan çarparak sol şeride düşmem sonucu arkadan gelen araç fren bile yapamadan(sağ 2 tekeri) gövdemin üzerinden geçmiş. Hastaneye kaldırdıklarında apar topar ameliyata alınmışım. Vücudumdaki hasar; Önemsiz dedikleri boyun kırığı, bel kemiği, kuyruk sokumu ve sağ kaburgalarımın hepsinin kırılması; sağ akciğer sönmesi, dalak ve karaciğer laserasyonuymuş. Yapılanlara çok fazla girip uzatmak istemiyorum.

38 gün yoğun bakımda kaldım ve bütün ameliyatlarım gerçekleşti. Ama hastaneye girdikten sonraki ilk 20 gün beni sürekli uyutmuşlar. Dolayısıyla yaptıkları ameliyatları hatırlamıyorum hepsini ben uyurken yapmışlar. Uyandıktan sonra 2 3 sefer daha iç kanama ameliyatına gittiğimi hatırlıyorum. Sırt ve bel bölgemdeki operasyon bölümünden sürekli kanama oluyordu, beni uyutmadan bir türlü kesemedikleri inanılmaz bel ağrılarım oluyordu ve yoğun bakım doktorunun dediğine göre bel kemiğine platinleri takan doktor yaptığı yerden bir kanama olamayacağını belirtip kontrole bile gelmemiş. Derken 38 gün sonra servise çıktım ve ilk 3 gün yatakta kan içinde yüzdüğümü hatırlıyorum. Keza 3. gün yatağın çarşafı kanı emememiş kan yatakta su birikintisi gibi yükselmeye başlamıştı. Aynı günün akşamı apar topar ameliyata aldılar. Ameliyattan çıktıktan sonra kuyruk sokumumdaki kırığı unuttuklarını ve kanamanın ordan olduğunu(parasakral pleksus'tan) söylediler.

Şimdi geleyim asıl meseleye...;

İnanın anlatmadığım o kadar yanlışlık ve ilgisizlik var ki, Öğrenmek istediklerimin önüne geçmemesi için o bölümlere girmek istemiyorum.

Bel kemiğimde; L2'de burst fraktür(patlama kırığı), L1 sol transvers proçesinde hafif deplase fraktür, T11 korpus anteriorunda hafif deplase fraktür ve omurilik zedelenmesi mevcut.
Toplamda 8 vida ve 2 rod takılmış.

Yoğun bakımda ilk uyandığımda bile ayaklarımı bacaklarımı hareket ettirebiliyordum herhangi bir hareket sıkıntım yoktu. Ayağa kaldırdıklarındada ilk 2 seferin dışında ciddi bir problem yoktu. Fakat Sol kalçamda, anüs bölgesinde, cinsel bölümün bir kısmında, sol baldırım ve aşağısında hissizlik var. Yürüyüp hareket ettikçe sağ bacağım kendisini topladı güçlendi fakat sol bacak adelelerim hala gelişmedi küçük ve yumuşak. Sol ayak parmaklarımı hareket ettirebiliyorum, her hareketi yapıyorum, yürüyorum ve büyük bir bölümünü hissediyorum. Ama topuk ve topuğa giren o lifi hissetmiyorum. Bu yüzden mi bilmiyorum ama aksayarak yürüyorum bacağım güçsüz; 2 dakika yürüsem hemen kesiliyor ve ben daha fazla aksamaya başlıyorum. Cinsel bölgede ereksiyon problemi var %100 erekte etmem zaman alıyor ve bırakmamla hemen küçülmeye başlıyor. Son 2 aydır ileri seviye kabızlık mevcut ve ameliyat olmamın üzerinden 3.5 ay geçmesine rağmen hala bez kullanıyorum. İstemsizce idrar kaçırıyorum hissetmiyorum. Hastanede 2.5 aylıkken sondayı çektiler ve ben idrarımı yapamadım(normal refleksle) Bana uzun süre sonda takılı kaldığı için böyle birşey olduğunu söylediler. Ben o günden beri idrarımı karnımı ıkınır gibi kasarak yapıyorum ve hala geçmiş değil.

%70 oranla topladım kendimi her işimi kendim görüyorum ama bez kullanmak, idrar kaçırmak ve hissetmemek canımı çok sıkıyor.
Doktorumun ağzından cımbızla laf alıyorum. Bu konuda doğru düzgün elle tutulur hiçbir bilgi vermedi. Platinlerimin nerde ve kaç tane olduğunu, belimde kaç kemiğin kırık olduğunu bile 3 gün önce şans eseri öğrendim.

Fizik tedaviye gerek olup olmadığını sordum yürüyorsun gerek yok bütün problemlerin 2 seneye kadar düzelir dedi.

Ben beyaz eşya ve klima ustasıyım, işim ağır. Bundan sonra yapabilir miyim 8 platin sorun yaratır mı, ağırlık kaldırırken bir sorun olur mu dedim istediğin herşeyi yap hiçbir problem olmaz mesleğine devam edebilirsin dedi.

Şimdi bu noktada bilgi ve tecrübe sahibi abilerimden/kardeşlerimden yardım bekliyorum.

Yaptığım araştırmalar sonucunda bu idrar kaçırma ve kas gelişmeme durumunun spinal şok geçmediği için olabileceğini öğrendim. Taburcu olduğum gün göründüğüm ürolog'ta spinal şok ve ödem geçmemiştir, idrar kaçırman o yüzden bekleyeceksin demişti. Sizce bu idrar kaçırmam ve idrarımı tamamen hissetmem düzelir mi? Yapma refleksim geri gelir mi? İleri seviye kabızlığım düzelir mi? Anüs ve cinsel bölgedeki hissizlikler düzelir mi? Düzelirse ne zaman düzelir?

Endişe etmeli miyim?

Birde L4'ten T12'ye kadar 8 tane vida 2 tane rod var. Bunlar günlük yaşantımda bir engel veya bir sorun yaratır mı? Mesleğime devam edebilir miyim? Bilgilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

merhaba. bende 15 ay once bir trafik kazasi gecirdim ve l1l2l3 disk patlagi sonucu 6 adet platin takildi. yurumede cok az bir aksama kaldi.

Ayni problem bendede oldu ve devam ediyor. 15 aydir idrar yaparken ciddi anlamda probl3m yasiyor ve bazen kacirma sorunuda yasiyorum. Uroloji ile gorustugumde kanalda daralma olabilecegi ve biraz daha beklememiz gerektigini soyledi.

bugun tekrar doktora gittim iseme testi yapildi ve kanal kontrol edildi. Mesane kaslarini kullanamadigim belirlendi bununda sebebi olarak kazada sinirlerin zarar gordugu soylendi. Muhtemeln sizdede ayni problem olabilir. Selamlar

Boyun siniri hasar almaması iyi haber.Gecirdiğin ameliyatlara göre durumunuz da süperötesi gelişme var.Sağlam bir kişi sizin gecirdiğiniz ameliyatları gecirse sizin durumunuzdan iyi olmazdı inanın.Allah nazardan saklasın.Ayaklarınızı ve kollarınızı hareket ettirmek güzel haber.Uyuşukluk alabilir, mesane problemlerı kabızlık normal bir durum.İyileşme süreci ilk sekiz ay hızlıdır ,iki seneye kadar belirgin iyileşmeyi fark edeceksiniz.Her şeyi zaman gösterecek ,hareketi bırakmayın.Geçmiş olsun.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. coskunkaymak
mesane kasları dediğiniz muhtemelen sfinkterlerdir. Peki bundan sonra iyileşmesi mümkünmüymüş sinirlerin? Yani size bir çözüm veya bir tedavisinden bahsettiler mi? Muhtemelen durumumuz aynı çünkü idrar kaçırma sfinkter kasları çalışmadığında oluyor.. Nasıl bir yol haritası çizdiler size? faruk34
Birçok başlıkta isminizi görüyorum, aslında sizinlede iletişime geçmek istiyordum..
İlk 8 ayda belirgin bir iyileşme göremezsek umutsuzluğa gerek yok dediklerinizden anladığım kadarıyla. Yani Ne yaparsak yapalım kendimize 2 sene ayırmamız gerekiyor... Peki bağırsak, mesane ve cinsel fonksiyonlardaki sorunlar kalıcı olabilir mi? Bacağımı fazla kafaya takmıyorum spor ve hareketle onu iyileştirir toparlarım diye düşünüyorum ama diğerleri beni hem korkutuyor hem üzüyor..

GC Skyfall
çok çok geçmiş olsun zor bi dönem atlatmışsın allah acil şifalar versin. inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşursun. sana sağlık konusunda yardımcı olamam fakat bu elim kazadan dolayı maddi ve manevi tazmibat hakkının olacağını bil istersen bu konuda yardımcı olabilirim en aZından aldığın parayla tedavi sürecini iyi hocalarla devam ettirirsin.
coskunkaymak beyyy?

Belirtiler herkezde farklı oluyor.Benim mesanede kaçak olmuyordu tam tersine bir damla bile dışarı atamıyordum.Cinsel fonksiyonda kayıp olmadı.Bem omurilik ameliyatı gecirdim.Bacaklarımda hiç hareket his yoktu ,8 ay sabit sonda kullandım.Yoğun fizik tedavi ile ilk 8 ayda destekli yürümeye başladım.20 sene gecti tek ayak bileğim hareketsiz ,sonda kullanmasamda mesaneyi tam boşaltamadığım için enfeksıyon ara sıra oluyor ,suyu bol tüketmek lazım.

Trafik kazası sonrası Bel ve Kuyruk Sokumu kırıkları ve yaşananlar

Herkese iyi akşamlar. Başımdan geçenleri ve mevcut sağlık durumumu birkaç ay önce açtığım ilk konuda sizlerle paylamıştım. Şuan kazanın üzerinden 7 ay geçti ve bir takım iyileşmeler oldu. Kazadan sonraki 4 aylık hastane sürecinden, evime taburcu olduktan sonra anladım ki insan; özellikle sağlığını kaybettiğinde en ufak umudun peşinden dört nala gidiyormuş.. Bu sebeple kaybettiğim fonksiyonlardaki geri dönüşleri ve tam düzelmeyenleri sizlerle paylaşıp hem bilgi alışverişi yapmak hemde henüz durumunda belirgin iyileşme göremeyip umutsuzluğa kapılan insanlara küçükte olsa bir umut ve moral kazandırmak istiyorum.

Kazanın biraz ağır olması ve çok fazla hasar almam sonucu EX durumda hastaneye götürülmüşüm. İç organ hasarlarını halledip beni hayatta tutabilmek için belimdeki kırığa müdahale edememişler. Bel ameliyatına alınana kadar kırığın acısına dayanamam diye sürekli uyutulmuşum. Genel durumumun iyileşmesi ve yaşayacağımın kesinleşmesi üzerine kazadan sonraki 8. gün bel ameliyatına alınmışım ve uyutulma faslıda geride kalmış.

Ortopedi doktorunun söylediğine göre kuyruk sokumumda çok önemli olmayan bir kırık, Bel kemiğimde t11'de dümdüz bir kırık, L1 sol transvers proçes'inde hafif bir kırık, L2'de patlama kırığı ve bu seviyede omurilik zedelenmesi mevcut. Doktorumun söylediğine göre zedelenen sinirlerde kesi veya kopuk yok, sadece sıkışmaya bağlı sinir basısı varmış.

İlk zamanlar daha yoğun bakımda yatarken, hemşireler bez değiştirirken makatımı sildiklerinde bunu hissetmediğimi farkettim. Ve yattığım yerde kalçalarıma dokunduğumda oraların hep uyuşuk olduğunu farkettim. Bu durumu kime sorduysam çok uzun süredir yattığımı bu uyuşmaların ondan olduğu söyledi. Fakat ilk gözümü açtığımda bile kolumda, bacağımda, ayağımda ve parmaklarımda herhangi bir hareket sorunu veya kısmi felç durumu yoktu şükürler olsun.

Odaya çıkmadan 3 gün önce belimdeki dikişlerden kan gelmeye başladı, sürekli kanamam oluyordu. Sol bacağıma ara ara elektriksel bir sızı girmeye ve kilitleniyor gibi olmaya başlamıştı. Odaya çıktıktan 3 gün sonrada yatakta kan içinde yüzünce acilen ameliyata aldılar. Ameliyat sonu aileme kuyruk sokumumdaki kırığı unuttuklarını ve kanamanın da burada (Sakral Pleksus) denilen sinir merkezinden kaynaklı olduğunu ve ameliyatın gayet başarılı geçtiğini söylemişler. Ve bu ameliyat bittikten 4 gün sonrada sabit sondam çekildi.

İlk zamanlar tuvalet hissim hiç yoktu. Ne küçüğün ne büyüğün geldiğini hiç hissetmiyordum. Öyle ki altımdaki beze büyük abdestimi yapıyordum ve yaptığımı annem altımdaki bezi değiştirirken söylüyordu, öylelikle biliyordum.. Sonda çekildikten sonra küçüğü yapmaya çalıştım ama yapamadım. Normal refleksle yapmaya çalışınca yapamıyordum. Bende karnımı ıkınır gibi hafif kasarak yapmayı denedim ve zorlanarakta olsa yaptım. Bunu hemşireye söyleyince sonda uzun süre takılı kaldığı için bu olur, birkaç güne geçer dediler.
Hareket etmeye başlayınca istemsizce idrar kaçırdığımı farkettim. Gülünce, öksürünce, ağır birşey kaldırınca istemsizce idrar kaçırıyordum. Ve yine aynı dönemlerde kabız olmam sebebiyle, habersizcede olsa yaptığım kakayı artık yapamamaya başladım.

2.5 Ay yatınca 85 kiloluk babayiğit adam 51 kiloya düşüp çöp gibi kalıyor :) bütün kaslar erimiş. Birkaç yürümeden sonra vücut kendini topladı. Sağ bacağım eskisi gibi canlandı kaslar şişti, güçlendi ama sol bacak adelelerimde hala en ufak bir gelişme yoktu. Sağ bacağım artık kendini %100 oranda toplayınca farkettim ki sol bacakta problem var. Yürürken istemsizce aksıyorum ve parmak ucunda yürümeyi denediğimde sol ayağım parmak ucunda durmuyor..
Apışarası denilen bölgede, sol kalçamda, makatta, testislerde, sol ayağımın topuğu/dış kenarında ve sol üst baldırımın arka tarafında hissizlik var, sol ayak parmaklarımda hafif karıncalı.

Şuan olayların üzerinden 7 ay geçti. 3 aydır evdeyim. Eve geldikten sonra mevcut sorunlarıma kafayı çok taktım ve çok fazla araştırma yaptım.
En çok tuvalet hissizliğinden korkuyordum. Yazılanları okuduğum her yerde bu hissin dönüşünün çok zor olduğu yazıyordu. Diğer korktuğum şeyse idrar kaçırmaydı çünkü onunda iyileşmesi çok zor deniliyordu.
Bu süre zarfında; İlk önce eskisi kadar keskin olmasada idrarımın geldiğini hissetmeye başladım. Daha sonra çok hafifte olsa kakamın geldiğini hissetmeye başladım. Ve şuan küçüğün geldiğini eskiye oranla %90, büyüğün geldiğini %50 diyebileceğim oranda hissediyorum arkadaşlar. Burda takip ettiğim birçok başlıkta gördüğüm kadarıyla benzer sorunları yaşayanların en büyük korkularından birisi bu. Gerçekten düzeliyormuş.. Sadece sabır gerekiyor. Çok üzücü birşey, bir insanın dört nala koşarken yürüyemeyecek duruma gelmesi çok yaralayıcı birşey. Ama sabredince gerçekten iyileşiyormuş.. Bu durum 7 Ayda bu noktaya geldiyse 2 seneye eskisi gibi olur diye düşünüp mutlu oluyorum. Erken veya geç; önce veya sonra..; herkesin bünyesi farklı sonuçta, kimine çok daha erken gelir, kimine çok daha geç gelir. Ama öyle veya böyle giden fonksiyonlar geriye gelir. Ne kadarının geleceğiyse sinirlerin aldığı hasarla alakalı bir olay. İçimizi ferah tutup pozitif düşünmekten başka elimizden gelecek birşey yok. İyi düşünün iyi olsun :)

Tuvalet hissi 7 ay sonra bahsettiğim oranda geriye geldi, sol ayağımdaki aksama eskisi kadar değil artık çok dikkatli bakmadıktan sonra anlaşılmıyor bile. Birde ilk zamanlar ereksiyon sorunum vardı , tam olarak sertleşmiyordu. Şuan eskisi gibi olmasada sertleşiyor oda eskiye oranla %70 diyebilirim. Tüm bu şeyler 2 seneye kadar dahada iyi olacaktır diye düşünüyorum..

Tam olarak düzelmeyen ve benimde aslında bilgi almak istediğim birkaç şey var. Biraz yukarılarda söylemiştim. Apışaram, makatım, sol kalçam, sol ayak topuğu ve ayağın dışındaki hissizlik hala var. İdrar ve kaka yapma refleksimde henüz geriye dönüş yok karnımı ıkınır gibi kasmadan yapamıyorum. İdrar kaçırma olayı hala devam ediyor, bez kullanıyorum. Hastanede yatarken başlayan kabızlık hala devam ediyor ve parmağımı kullanmazsam kaka yapamıyorum.

Doktoruma idrar kaçırmayla ilgili ürolojiye gideyim mi diye sorduğumda; sen bilirsin ister git ister gitme, bütün sorunların 2 seneye kadar kendiliğinden %90 oranında iyileşeceğini düşünüyorum dedi. Sizce ne yapmalıyım? Yani geriye dönüş olmayan fonksiyonları geriye kazanabilmek için bir spor, bir hareket veya ne bileyim bir tedavi; yapabileceğim herhangi birşey var mı? Sizce ürolojiye gitmeli miyim? Bu sorunların düzelip, olayın eskisi gibi olabilmesi mümkün mü?
7 Ayda birçok fonksiyon eskisi gibi olmasada geriye döndü. İnanıyorum ki zaman içinde daha da iyi olacaktır. Ama idrar kaçırma ve bahsettiğim bölgelerdeki hissizlikle alakalı henüz bir geriye dönüş olmadı. Bu yüzden endişeleniyorum. Sizce zaman içinde geriye döner mi?

Bel ve Kuyruk Sokumu kırıkları & Cauda Equina hasarı

Herkese iyi akşamlar. Başımdan geçenleri ve mevcut sağlık durumumu birkaç ay önce açtığım ilk konuda sizlerle paylamıştım. Şuan kazanın üzerinden 7 ay geçti ve bir takım iyileşmeler oldu. Kazadan sonraki 4 aylık hastane sürecinden, evime taburcu olduktan sonra anladım ki insan; özellikle sağlığını kaybettiğinde en ufak umudun peşinden dört nala gidiyormuş.. Bu sebeple kaybettiğim fonksiyonlardaki geri dönüşleri ve tam düzelmeyenleri sizlerle paylaşıp hem bilgi alışverişi yapmak hemde henüz durumunda belirgin iyileşme göremeyip umutsuzluğa kapılan insanlara küçükte olsa bir umut ve moral kazandırmak istiyorum.

Kazanın biraz ağır olması ve çok fazla hasar almam sonucu EX durumda hastaneye götürülmüşüm. İç organ hasarlarını halledip beni hayatta tutabilmek için belimdeki kırığa müdahale edememişler. Bel ameliyatına alınana kadar kırığın acısına dayanamam diye sürekli uyutulmuşum. Genel durumumun iyileşmesi ve yaşayacağımın kesinleşmesi üzerine kazadan sonraki 8. gün bel ameliyatına alınmışım ve uyutulma faslıda geride kalmış.

Ortopedi doktorunun söylediğine göre kuyruk sokumumda çok önemli olmayan bir kırık, Bel kemiğimde t11'de dümdüz bir kırık, L1 sol transvers proçes'inde hafif bir kırık, L2'de patlama kırığı ve bu seviyede omurilik zedelenmesi mevcut. Doktorumun söylediğine göre zedelenen sinirlerde kesi veya kopuk yok, sadece sıkışmaya bağlı sinir basısı varmış.

İlk zamanlar daha yoğun bakımda yatarken, hemşireler bez değiştirirken makatımı sildiklerinde bunu hissetmediğimi farkettim. Ve yattığım yerde kalçalarıma dokunduğumda oraların hep uyuşuk olduğunu farkettim. Bu durumu kime sorduysam çok uzun süredir yattığımı bu uyuşmaların ondan olduğu söyledi. Fakat ilk gözümü açtığımda bile kolumda, bacağımda, ayağımda ve parmaklarımda herhangi bir hareket sorunu veya kısmi felç durumu yoktu şükürler olsun.

Odaya çıkmadan 3 gün önce belimdeki dikişlerden kan gelmeye başladı, sürekli kanamam oluyordu. Sol bacağıma ara ara elektriksel bir sızı girmeye ve kilitleniyor gibi olmaya başlamıştı. Odaya çıktıktan 3 gün sonrada yatakta kan içinde yüzünce acilen ameliyata aldılar. Ameliyat sonu aileme kuyruk sokumumdaki kırığı unuttuklarını ve kanamanın da burada (Sakral Pleksus) denilen sinir merkezinden kaynaklı olduğunu ve ameliyatın gayet başarılı geçtiğini söylemişler. Ve bu ameliyat bittikten 4 gün sonrada sabit sondam çekildi.

İlk zamanlar tuvalet hissim hiç yoktu. Ne küçüğün ne büyüğün geldiğini hiç hissetmiyordum. Öyle ki altımdaki beze büyük abdestimi yapıyordum ve yaptığımı annem altımdaki bezi değiştirirken söylüyordu, öylelikle biliyordum.. Sonda çekildikten sonra küçüğü yapmaya çalıştım ama yapamadım. Normal refleksle yapmaya çalışınca yapamıyordum. Bende karnımı ıkınır gibi hafif kasarak yapmayı denedim ve zorlanarakta olsa yaptım. Bunu hemşireye söyleyince sonda uzun süre takılı kaldığı için bu olur, birkaç güne geçer dediler.
Hareket etmeye başlayınca istemsizce idrar kaçırdığımı farkettim. Gülünce, öksürünce, ağır birşey kaldırınca istemsizce idrar kaçırıyordum. Ve yine aynı dönemlerde kabız olmam sebebiyle, habersizcede olsa yaptığım kakayı artık yapamamaya başladım.

2.5 Ay yatınca 85 kiloluk babayiğit adam 51 kiloya düşüp çöp gibi kalıyor bütün kaslar erimiş. Birkaç yürümeden sonra vücut kendini topladı. Sağ bacağım eskisi gibi canlandı kaslar şişti, güçlendi ama sol bacak adelelerimde hala en ufak bir gelişme yoktu. Sağ bacağım artık kendini %100 oranda toplayınca farkettim ki sol bacakta problem var. Yürürken istemsizce aksıyorum ve parmak ucunda yürümeyi denediğimde sol ayağım parmak ucunda durmuyor..
Apışarası denilen bölgede, sol kalçamda, makatta, testislerde, sol ayağımın topuğu/dış kenarında ve sol üst baldırımın arka tarafında hissizlik var, sol ayak parmaklarımda hafif karıncalı.

Şuan olayların üzerinden 7 ay geçti. 3 aydır evdeyim. Eve geldikten sonra mevcut sorunlarıma kafayı çok taktım ve çok fazla araştırma yaptım.
En çok tuvalet hissizliğinden korkuyordum. Yazılanları okuduğum her yerde bu hissin dönüşünün çok zor olduğu yazıyordu. Diğer korktuğum şeyse idrar kaçırmaydı çünkü onunda iyileşmesi çok zor deniliyordu.
Bu süre zarfında; İlk önce eskisi kadar keskin olmasada idrarımın geldiğini hissetmeye başladım. Daha sonra çok hafifte olsa kakamın geldiğini hissetmeye başladım. Ve şuan küçüğün geldiğini eskiye oranla %90, büyüğün geldiğini %50 diyebileceğim oranda hissediyorum arkadaşlar. Burda takip ettiğim birçok başlıkta gördüğüm kadarıyla benzer sorunları yaşayanların en büyük korkularından birisi bu. Gerçekten düzeliyormuş.. Sadece sabır gerekiyor. Çok üzücü birşey, bir insanın dört nala koşarken yürüyemeyecek duruma gelmesi çok yaralayıcı birşey. Ama sabredince gerçekten iyileşiyormuş.. Bu durum 7 Ayda bu noktaya geldiyse 2 seneye eskisi gibi olur diye düşünüp mutlu oluyorum. Erken veya geç; önce veya sonra..; herkesin bünyesi farklı sonuçta, kimine çok daha erken gelir, kimine çok daha geç gelir. Ama öyle veya böyle giden fonksiyonlar geriye gelir. Ne kadarının geleceğiyse sinirlerin aldığı hasarla alakalı bir olay. İçimizi ferah tutup pozitif düşünmekten başka elimizden gelecek birşey yok. İyi düşünün iyi olsun

Tuvalet hissi 7 ay sonra bahsettiğim oranda geriye geldi, sol ayağımdaki aksama eskisi kadar değil artık çok dikkatli bakmadıktan sonra anlaşılmıyor bile. Birde ilk zamanlar ereksiyon sorunum vardı , tam olarak sertleşmiyordu. Şuan eskisi gibi olmasada sertleşiyor oda eskiye oranla %70 diyebilirim. Tüm bu şeyler 2 seneye kadar dahada iyi olacaktır diye düşünüyorum..

Tam olarak düzelmeyen ve benimde aslında bilgi almak istediğim birkaç şey var. Biraz yukarılarda söylemiştim. Apışaram, makatım, sol kalçam, sol ayak topuğu ve ayağın dışındaki hissizlik hala var. İdrar ve kaka yapma refleksimde henüz geriye dönüş yok karnımı ıkınır gibi kasmadan yapamıyorum. İdrar kaçırma olayı hala devam ediyor, bez kullanıyorum. Hastanede yatarken başlayan kabızlık hala devam ediyor ve parmağımı kullanmazsam kaka yapamıyorum.

Doktoruma idrar kaçırmayla ilgili ürolojiye gideyim mi diye sorduğumda; sen bilirsin ister git ister gitme, bütün sorunların 2 seneye kadar kendiliğinden %90 oranında iyileşeceğini düşünüyorum dedi. Sizce ne yapmalıyım? Yani geriye dönüş olmayan fonksiyonları geriye kazanabilmek için bir spor, bir hareket veya ne bileyim bir tedavi; yapabileceğim herhangi birşey var mı? Sizce ürolojiye gitmeli miyim? Bu sorunların düzelip, olayın eskisi gibi olabilmesi mümkün mü?
7 Ayda birçok fonksiyon eskisi gibi olmasada geriye döndü. İnanıyorum ki zaman içinde daha da iyi olacaktır. Ama idrar kaçırma ve bahsettiğim bölgelerdeki hissizlikle alakalı henüz bir geriye dönüş olmadı. Bu yüzden endişeleniyorum. Sizce zaman içinde geriye döner mi?

Üroloji uzmanına danışmanızı öneririm Bir Ürodinami Testine tabii Tutacaklar Sizi Mesane Oranı Ne Kadar Kaç litre Alıyor ve Mesane Kaslarınız Düzenli ve Koordinel bir Şekilde Kasılıyor mu Ona Bakarlar ve Duruma Yönelik Bilgi Verirler Anladığım Kadarı İle Sizin Durumunuz Benden Daha Vahimmiş Yani Yanlış Anlamadıysam Sizin Omurga Kemiğiniz Parçalanmış ve Parçalandığı Yerlerde Ağır Sinir basısına Sebep Olmuş Ona Rağmen Bu Kadar. hızlı Bir Dönüş Mucize Bana Gerçekten Ciddi Bir Umut Oldu Ürodinami Sonucunu Yazın Size Bu Konuda Elimden Geldiğince Yardım Edebilirim

Üst Alt