Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmeyen mesane enfeksiyonu için ne yapabilirim?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, arkadaşlar 10 ay önce kaza geçirdim sadece bir kez oda kazadan sonra 1.ayda idrar yolları enfeksiyonu geçirdim 41 derece ateşle sistit olmus sonra geçti ve 9 ay enfeksiyon kapmadım

Fakat 15 gündür enfeksiyonum var hastanedeyim ateş veya tireme olmadı hiç ama enfeksiyon geçmiyor kültürde e.coli belası çıkmıstı önce 10 gün cipro kullandım 4 günde damardan verdiler.. ama kan tahlilinde Crp bi artıyor bi azalıyor ama geçmiyor acaba 3 gün sabit sondayamı geçsem bi problem var ama anlamadım

Enfeksiyon bizdede çok oluyor haftanın 5 günü normal geliyorsa idrar 2 günü bulanık geliyor kültürde de bişe çıkmıyor antibiyotikte kullanmıyoruz ama sürekli devam ediyor kaza geçireli 6 ay oldu bol si içiyor kardeşim biraz atıyor gibi oluyor 3 gün sonra yine bulanıklaşıyor idrar

Geçen senenin yazında rahatsızlandım enfeksiyon dedi doktor ben çok fena olmuştum sağ belden başlayan ağrı yukarıya böbreklere kadar vurdu birde ter nasıl sırılsıklam defalarca üstümü değiştirdim gittiğimde iğne yaptılar bir takım ilaçlar vs.verdiler acile gitmiştim ürolojiye gitmemi söylediler bende gidemedim ama geçtiğimiz günlerde gittim doktor enfeksiyon yok dedi, benim zaman zaman olur bir kaç yıl olmaz sonra olur böyle ara ara, bende kendimce bir şeyler düşündüm,

bir sene içinde mesela sabah 1 ay maydanoz suyu içtim 1 bardak sonra soğan suyu içtim bir ay 2 bardak, 1 ay kuşburnu çayı içtim 1 çay bardağı, 1 hafta 1 çay bardağı sarı kantaron çayı, 1 hafta 1 su bardağı karabaş çayı, 1 ay bir litre suyun içine bir çubuk tarçın attım onu içtim, 1 ay bir su bardağı taze zencefil, ara ara soğan suyu içtim bir su bardağı, bir ay yeşil çay bir su bardağı, normalde siyah çayı severim ama bir çay bardağını mutlaka limonlu içerim böyle içince kolay kolay grip olmuyorsun, bazı zamanlarda içtiğim suyun içine bir ya da iki bardağına herhangi birisi sırayla elma,enginar,üzüm sirkesini bir çay kaşığı karıştırıp içmeye dikkat ettim, bunlar bir yıl içinde yaptıklarım başka şeylerde kullandım bir hafta ve birini bitirip birine başladım tabi ilk zamanlar bol su içmiştim 15 bardak gibi biraz ılık içtim ve kesinlikle dolap suyu içmiyorum kolay kolay şimdide içmeye gayret gösteriyorum, soğan suyu gerçekten işe yarıyor çalışan biri için zor olabilir kokusu var ama onuda bertaraf etmek için başka şeyler yapıyorsun,

100 yaşına merdiven dayamış 2 kişinin sözleri Allah rahmet eylesin eskilerin yaptıklarını kendileride uygulamışlar

Kışın içine alt üst yün giyin, kışın yün yorgan kullan, her sabah yarım fincan zeytinyağı iç,dolap suyu içme dolap suyu adamı sakat eder o bulursan pınar, kuyu suyu gibi soğuk suyu iç,güneşin altında duran ısınan suyu içme soğutup yine içme dök o suyu hiç bir yerine değdirme hastalık yapar hem içten hem dıştan, her gün hiç aksatmadan ömrün boyunca boynun arkasına bir sopa koy sabitle beş dk sağa sola çevir bunun için vasiyetim olsun demişti, bunlardan biri bel fıtıktan iyi anlardı, diğeride başka şeylerden dökülen saçlara bir şey yapardı eskisinden daha çok çıkardı saçlar böyle şeyler o tarifi vermedi çünkü çok zehirmiş artık ne katıyorsa kendi yapıyordu siz yapamazsınız zehirlenirsiniz demişti,

bunlar niye yapılır, romatizma,kireç,boyun hareketi boyun damarı tıkanmazmış,insan üşütüncede mikrop kapıyor üşütüyorsun grip oluyorsun bedeni sıcak tut,romatizmanın asıl nedeni soğukmuş iltihaplı romatizma dahil vücüt soğuk,yel yemeyecekmiş yün giyen romatizma olmazmış dolap suyu etkenmiş bunlar gibi,teyzem güneşle ısınan su zehir demişti hatta güneş enerjisi ile ısıtıcı kullanıyorlar ya onlar bile zarar demişti ve o yaşlarında ikiside çakı gibiydi onlar uygulamışlar,tabi yapabilene ayağında parmaklarında vs.bir yerinde mantar varsa sarımsak ve tuzu karıştır dayanabildiğin kadar dayan yarım saat diyelim kökünden atıyor teyzemin tarifi tabi öz teyzem değil kaç bizde ondan öğrendik kaç kişide işe yaradı tanıdıklarımız yapınca

doğal kurtuluş yolları var ama bazı şeylerin

ayrıca onların bildikleri inandıkları ne derece doğru bilemem ben ama yinede yapmaya çalışıyorum

geçmiş olsun hepsini okuyamadım ama önce doktoruna danış ok derse bol bol sarımsak ye. buradan tedavi aramaya çalışmak çok da mantıklı değil ama derdini paylaşınca güzel oluyor tabi çok çok geçmiş olsun

Projetor Çok geçmiş olsun, bende de yıllardır tekrarlayan , geçen idrar yolu enfeksiyonu oluyor. 14 yıldır MS hastasıyım onun etkisi var tabi, bir de mesanede kalan idrar miktarı çok olduğu için enfeksiyon çok oluyormuş. Bu yüzden 3-4 aydır tak kullanıyorum. Rabbim herkese acil şifalar versin.

Hepinize çok teşekkürler çokta geçmiş olsun

Bugün antibiyotiği kestim idrar temiz çıktı 3 gün sonra tekrar kültür yaptırcam

Fakat idrar temiz çıkmasına rağmen aşırı kaçaklarım var tak yapıyorum yarım saat sonra yine kaçıyor normalde takıda düzgün yaparım yani mesanede idrar kaldığını sanmıyorum, tak yapınca 100 cc çıkmasına rağmen yarım saat sonra yine kaçak anlamadım bisey, iç basıncı düşürmek içinde vesifix kullanıyorum ama nafile

aceba prostatla ilgili bi problem olabilir mi ,US çektirmiş miydin. tak ne bu arada? geçmiş olsun ağrın yoktur umarım.

Us ne bilmiyorum ama simdi tak yaptım 10 dk sora gene kaçak oldu karnımdada gün boyu hafif ağrılar. Vardı hala var

@Projetor

Barsakların doluysa, gaz sıkıştırıyorsa, bu durum da ani sıkışmaya ve hatta mesaneyi tam boşaltamamaya neden olur. Bence barsaklarını tümden boşaltacak bi takviye al (bunu sık yapma sakın)

Bence 1 hafta sabit sonda kullan ve günde 3-4 lt su iç bu arada.Her gün 500 mg'lık C vitamini iç.

Enfeksiyon dönemindesin, her gün genital bölgeni sabunlu bezle yıka ve sonra güzelce durula. E-coli dışkıdan bulaşır. Penis aşağıya doğru uzanıyorsa oradan bulaşıyordur. Bol paçalı iç çamaşırı değil, dar paçalı iç çamaşırı giy. Bu çok çok çok önemlidir!

Bir hafta sonunda her tak'tan önce batikonla kataterin gireceği yeri güzelce temizle/boya. Asla ama asla ama asla katatere el değe (eldivenle dahi değme!).

Enfeksiyon dönemlerinde günde 7-8 defa TAK yap ve su içmekten asla geri durma. Normal dönemde 4-5 saatte bir mutlaka TAK yapmalısın. Dünya yerinden oynasa günde 6 TAK'tan şaşmamalısın. Gün içinde az su içmişsen, akşam suya dayanmalısın ve günlük 6 TAK'ı bulmalısın.
Günde 4 defa piyeloseptyl iç. Enfeksiyon bittikten sonra da, biraz da olsa şüpheye düşersen, günde 1-2 tane iç.

Çok sağ ol abi hepsini yapıyorum aslında C vitamini 1000 , bağırsak tam bosalıyormu bilmiyorum ama her sabah otururum düzenli sayılabilecek bir boşaltım var, hijyen olarak hastanede odalarda bulunan dezenfekte ile hem ellerimi hem penisi siliyorum taktan önce

Mesane için vesifix kullanıyorum memnun kalmadım değişicem sanki üropan çok daha iyidi

Tak yaparken sızı şeklinde ağrı oluyor , geneldede mesanede ve üretrada yanma var

Şuan 100 maksimumum 200 cc boşaltım var , öncedende kaçak olurdu ama asla taktan kısa bir süre sonra olmazdı . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Benim de günde 4 defa tak yapmam gerekiyor ama çalıştığım için işyerinde tak yapamıyorum.Günde en fazla 3 defa yapabiliyorum. O yüzden midir bilmiyorum ama kaçaklar bende de çok oluyor.

@OturanBoğa,
Bülent bey siz @Projetor arkadaşımıza enfeksiyon dönemlerinde 7-8 defa tak yap demişsiniz, benim doktorum ise enfenksiyon döneminde tak yapmaya ara ver demişti. Bana C vitamini al demedi hiç. Kültür sonucuna göre antibiyatik verir ve taka enfenksiyon geçene kadar ara verdirirdi.

@angelmlk

Doktor neye istinaden onu demiş olabilir bilemiyorum. Ama bakteriyi mesaneden atmak için günde 3-4 litre su içip 7-8 defa TAK yapmak şart.

Üretral tahrişi göz önüne alarak "az tak yap" demişse, bu da makul değil (çünkü enfeksiyonu çözümsüz bırakan bir öneridir). Onu diyeceğine 1-2 hafta sabit sonda demeliydi... Su içmeden enfeksiyondan kurtulmak İMKANSIZDIR

@OturanBoğa

Bülent bey inanın ben de anlamadım,

Enfenksiyondan şüphelendiğimde, doktorum idrar kültürü ister benden, ben de yaptırır sonucu gösteririm doktoruma , bakteride üreme varsa eğer ona göre ilaç yazar doktorum ,ben de kullanılırım ve o dönemler tak kullanmam. Tedaviden sonra yine tahlil ve idrar temiz çıkarsa o zaman tak yapmaya devam ederim.
Şimdiye kadar hep böyle oldu.

angelmlk

az tak yapmak demek az işemek demektir. az işemek demek mesane içerisindeki bakterinin iyice yoğunlaşması ve dışarı atılmaması demektir. sonuç: kronik enfeksiyon

angelmlk henüz 10 aylık felçi olmama rağmen gatadan özel hastanelere ordan devlete bir çok doktor ile görüştüm tanıstım gatayı ayrı tutarak , anladımki doktorlarımız of konusunda gerçekten bilinçsiz yani bilgisizde dicemde yanlıs anlasılcak .

Bir doktor üropanı 3x1 kullan sorun olmaz derken diğeri 2x1 bir diğeri 1x1 diyor, bir doktor antibiyotiği damardan diğeri ağız yoluyla veriyor , hocam diyorsun ben spasmexi günde 3 defa alıyordum yok diyor çok fazla günde bir tane al yani bin tane şey yazabilirim ama bu işin standartını tutturmuş tek hastane gata dır. Onun dısında söylenen herseyi yapmak zorunda değilsiniz . İnanın bu forumdaki tecrübe çok daha fazla

@OturanBoğa

Bülent bey ,yıllar yılı MS hastalığından çok bu idrar yolu enfeksiyonundan çektim.Antibiyotik manyağı oldum resmen .2015 yılında botoks bile oldum ama yok düzelemedim,etkisi 6-7 ay kadar sürdü. 3-4 aydır da tak kullanıyorum. Sizin dediğiniz gibi tak yapmak bakterinin atılması için gerekli bence ama bişey diyemiyorsun doktora da .Herkes MS ten diyor.

@Projetor
Biz hastalar malesef doktorların kobay faresi gibiyiz. Rabbim onların eline düşürmesin de eksik te etmesin

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben omurilik felcliyim bir yıldır yapmadığım şey kalmadı. Anbiyotik yok. Hepsi dirençli yani faydasız. En son içtiğim ve faydasını gördüğüm şey kızılcık suyu iciyom. Ardahandan kochan diye bi firmadan temin ediyorum. Bu e coli tüm mesanemi kaplamış sanırım. Bu kizilcikla bir ay boyunca mikrobu attım su an ikinci ayimdayim bir ay daha kullanacağım bu e coli yi sökmek için bundan daha etkili faydalı bir şey yok. İdrar enfeksiyonun dan muzdarip tüm arkadaşlara tavsiye dir.

Kızılcık suyu için ikinci ay bitti ıdrarımdan çıkan pislik azaldı enfeksiyon iki aydır yok. Suan uyguladıklarım arasında en etkili kızılcık çıktı. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben ardahandan kg 15 liraya kargo dahil 10 kg aldım. Attarlarda 40 tl kg ücreti.

SALİH DEMİR öncelikle geçmiş olsun, ben de MS hastasıyım ve çok sık idrar yolu enfeksiyonu oluyorum. Kızılcık suyu iyi geliyor diye ben de duydum ve de uyguladım ,siz nasıl bu sorundan kurtuldunuz? yani kızılcık suyunu hangi aralıklarda içtiniz?

İki ay boyunca ilk kaynattigim kizilcigi sabah akşam ilk kaynattigim kizilcigi tekrar kaynattirdim onuda öğlen içtim bu şekilde su an iyiyim zaten görürsün ıdrarından çıkanları şeffaf bir kaba yaparsan hala da devam ediyorum. Maydonoz suyu ve funda çayı karaciğeri yıpratıyor bu kuzilcigin bir faydasida taşları eritiyor. Ultrasonda mesanemde taş yoktu ama daha öncekilerde vardı.

rdaki amacım hepimiz sıkıntılarımız için çıkış yolu arıyoruz. Benim son bir buçuk yıl içinde yaşadığım enfeksiyon sayısı 20 ye yakındır. Karnabahar kuru maydonoz kuru funda çayı kuşburnu çayı ısırtan otu çayı ve en son kizilcik bunların bir çoğunun faydası var lakin yaşadığımız enfeksiyonun temel sebebi e coli denen çok dirençli bir bakteri. Öyle ilaçla yok olacak bir bakteri değil siz iyilesirsiniz lakin bu bakteri nin kamçılari yada adına ne derseniz deyin bir parçası mesane duvarında asılı kaliyor ve en ufak bir sebeple tekrar çıkıyor ortaya bu bakteriyi mesane duvarından sökebilecek şeyler kızılcık, d mannose ve chanbery.

Bunlardan ikisini denedim d mannose ve kızılcık. D mannose yi duzenli kullanamadım elimde ki miktar yeterli değildi. Bulamadım. Kızılcık d mannose ye göre hem ucuz hemde kolay bulunuyor. İki ay boyunca kızılcık içtim halen de içiyorum. Idrarimi şeffaf bir kaba yapıyorum idrarimdan çıkan pisliği gördükçe doğru yolda olduğumu anladım. Sanki toz tanecikleri gibi parcalar kıl gibi parçalar ve iltihapli parçalar çıkardım ilk zamanlar fazlaydı su an azaldı ama halen az da olsa çıkıyor bir ay daha kullacam yada o pislikler den arınmış berrak gelinceye kadar devam edeceğim. Bugün bir saat arayla yaptığım idrarimdan berrak olanin içinde bile vardı toz tanecigi şeklinde pislik. Bu arada mesleğim laboratuar teknikerligi. Tahlilimi yapabiliyorum iltihap çıktığında mesanemi yikayabiliyorum kendi kendime serum takabiliyorum. Düşünüyorum benim gibi imkana sahip olmayan arkadaşlarım çok sıkıntı çekiyor. Yadavefat ediyordur. Benim 1,5 yıl içinde enfeksiyonlara ilgili bir tane ilaç yoktu. Bütün ilaçları kaza sonrası yoğun bakımda ve serviste vermişler. Bu bir imtihan Rabbim dermansiz dert vermesin sağlıcakla kalın.

Burdan bir hatırlatma yapayım funda ve maydonoz çayı karacigerinizi bitirebilir ben uzun süre kullandım suan yıpranmaya bağlı uzun süre uyuyorum 12 saat bazen daha fazla yatiyom. Dikkatli kullanın haftalarca yada aylarca kullanmayın.

Su an on kg kızılcık suyu içtim hala küçük küçük iltihap parçaları çıkıyor pryseptily i ikiye dusurdum. 7 kg daha kızılcık aldım idrar enfeksiyonu tedavisi ve kanseri önlemek için ailemde kullanacağım Rabbime böyle bir şifalı nimet verdiği için Hamd ederim. İki ayı geçtim enfeksiyon olmuyorum. Usteilk 10 saat ve 8 saat idrar yapmama rağmen normalde böyle olduğu an bir sonraki ısrarında iltihapla karşılardim. İyi gidiyor belki oruç bile tutabilirim inşallah.

Arkadaşlar 3 ayı gectim hala küçük 3-5 mm uzunluğunda partikul gibi toz tanecigi gibi parçalar geliyor gelmediği gün yok. 1.5 yıl boyunca yaşadığım enfeksiyon sebebiyle tüm mesanemi kaplamış bu e coli diye düşünüyorum.

Enfeksiyon değilim lakin berrak idrar içinde bu dediğim partikuller var. Birde türkiye de üretilen dmannose+ cranbery+ ç vitamini zade vital ve ege üniversitesi nin ürettiği kapsullerden buldum biraz pahalı geldi bana onuda kullanacagim.

Bu yıl oruç tutmuyorum lakin tamamen temizlersem Rabbim fırsat verirse seneye tutacagim. Gelişmeleri ara ara yazıyorum. Avrupada e colinin aşısı var kapsül şeklinde 120 kp 102 euro ve reçetesiz satılmıyor. Çok elzem ihtiyacı olan için belirteyim.

Arkadaşlar 3 ayı geçtik enfeksiyon yok. Lakin bu zade vitalin sistifix ini gece atıyorum sabah ve öğlen çıkan idrar bol partikullu iltihap parçaları bolca çıkıyor. Hala enfeksiyon kapının önünde fırsat kolluyor. Benim gibi iki yıl boyunca enfeksiyon yaşamış birinin bu e coli tüm mesanesini kapladığını düşünüyorum. Kızılcık pryoleptyl ve sistifix ile devam ediyorum altı aya tamamlayacagim. Bu e coli mikrobu tahminimden daha dirençli bir bakteri bizim gibi hastaların 1/5 inin ölüm sebebi. Rehavete gerek yok uzun zaman kullanacağız. Sistifix 20 kp 70 lira biraz pahalı geldi bana eğer imkanı olan varsa dmannose, chanbery, ç vitamini içeren 120 kp 20 dolar. Bunu temin ederseniz dahaucuz 6 kat daha ucuz olur. Ben bir yakınına sipariş ettirdim. Gıda takviyesi geçtiğinden izin vermemişler. Geri gitmiş. Bu aralar ardi ardina 7-8 saat idrar yapmadığım oluyor zaten çıkan idrardan belli oluyor hemen pryoleseptyl atıp bol su içip düzlüğe çıkıyorum lakin sürekli tetikteyim. Yoksa anında yakalayacak. Bir nevi kiralık katil gibi sizi sürekli izliyor. Kimse bu enfeksiyonu hafife almasın özellik le benim gibi antibiyotik i olmayanlara sakin ha sakin.

İyi bir doktora gorunmenizi idrar kan kültür tahlillerinizi röntgen ultrason cektirmenizi hepsini yaptırmanızı tavsiye ederim. Bobrek, kanal, mesane hepsinin kontrolü yapilmali. Geçmeyen enfeksiyon tehlikeli bir durum Allah korusun.

Doktorlarla görüşürüm. Saglikciyim daha dün urologla watsap dan görüştüm. Doktorlar durumu çok iyi kavramiyor. Bazıları kizilcigi bırak diyor. Yahu ben kızılcık tan önce haftalık aylık enfeksiyon oluyordum. Ben kültür verecek kadar beklemiyorum. Enfeksiyonu gördüğüm an mesaneyi yikiyorum.

Ultrasanoda taş yok kan tetkiklerim temiz. İdrardan çıkan parkiluller lokosit içeriyor. Altı ay devam edeceğim bu kizilciga zaman gösterecek tedavi mantalite mi. Bizim burda bahsettiğimiz bir çok şeyden haberleri yok. D mannose cranbery amerikada var kullanılıyor Türkiyede doktor ilk defa duyuyor. Bence tedavide tecrübe önemli zaten literatür de tecrübe den ibaret. Burda paylaşilanlardan çoğunu uyguluyorum. Gaz çıkarmak, tuvalet bakımı, temizliği yapılamasi hepsini burda öğrendim.

Su an gidişat iyi lakin enfeksiyon yanıbaşımda fırsat kolluyor. 4-5 saati aşan idrar yapmadığım sürede tehdit hemen başlıyor. Ya mesaneyi boş tutmak gerek gece yada 5 saatte bir idrar yapmak gerek. D mannose ve cranberry de kullanıyorum arada bur yıl enfeksiyon olmazsam vücudum direnç kazanir. Isırtan otu ihlamur içiyorum arada funda ve maydanoz içiyorum bu süreci şimdilik böyle götürüyorum. Yaz meyvesi kiraz ve karpuz kavun ile atlatirim insaallah.

Arkadaşlar ben bir yakınım vasıtasıyla cranberry ve dmannose içeren 90 tb buldum ingiltere içi olduğu için kargo da odemeyecegiz temmuzda türkiye ye geliyor 100 tl arzu eden olursa temin ederim yalnız kısa zamanda cevap verin tel 05074036900

Üst Alt