Geçen senenin yazında rahatsızlandım enfeksiyon dedi doktor ben çok fena olmuştum sağ belden başlayan ağrı yukarıya böbreklere kadar vurdu birde ter nasıl sırılsıklam defalarca üstümü değiştirdim gittiğimde iğne yaptılar bir takım ilaçlar vs.verdiler acile gitmiştim ürolojiye gitmemi söylediler bende gidemedim ama geçtiğimiz günlerde gittim doktor enfeksiyon yok dedi, benim zaman zaman olur bir kaç yıl olmaz sonra olur böyle ara ara, bende kendimce bir şeyler düşündüm,
bir sene içinde mesela sabah 1 ay maydanoz suyu içtim 1 bardak sonra soğan suyu içtim bir ay 2 bardak, 1 ay kuşburnu çayı içtim 1 çay bardağı, 1 hafta 1 çay bardağı sarı kantaron çayı, 1 hafta 1 su bardağı karabaş çayı, 1 ay bir litre suyun içine bir çubuk tarçın attım onu içtim, 1 ay bir su bardağı taze zencefil, ara ara soğan suyu içtim bir su bardağı, bir ay yeşil çay bir su bardağı, normalde siyah çayı severim ama bir çay bardağını mutlaka limonlu içerim böyle içince kolay kolay grip olmuyorsun, bazı zamanlarda içtiğim suyun içine bir ya da iki bardağına herhangi birisi sırayla elma,enginar,üzüm sirkesini bir çay kaşığı karıştırıp içmeye dikkat ettim, bunlar bir yıl içinde yaptıklarım başka şeylerde kullandım bir hafta ve birini bitirip birine başladım tabi ilk zamanlar bol su içmiştim 15 bardak gibi biraz ılık içtim ve kesinlikle dolap suyu içmiyorum kolay kolay şimdide içmeye gayret gösteriyorum, soğan suyu gerçekten işe yarıyor çalışan biri için zor olabilir kokusu var ama onuda bertaraf etmek için başka şeyler yapıyorsun,
100 yaşına merdiven dayamış 2 kişinin sözleri Allah rahmet eylesin eskilerin yaptıklarını kendileride uygulamışlar
Kışın içine alt üst yün giyin, kışın yün yorgan kullan, her sabah yarım fincan zeytinyağı iç,dolap suyu içme dolap suyu adamı sakat eder o bulursan pınar, kuyu suyu gibi soğuk suyu iç,güneşin altında duran ısınan suyu içme soğutup yine içme dök o suyu hiç bir yerine değdirme hastalık yapar hem içten hem dıştan, her gün hiç aksatmadan ömrün boyunca boynun arkasına bir sopa koy sabitle beş dk sağa sola çevir bunun için vasiyetim olsun demişti, bunlardan biri bel fıtıktan iyi anlardı, diğeride başka şeylerden dökülen saçlara bir şey yapardı eskisinden daha çok çıkardı saçlar böyle şeyler o tarifi vermedi çünkü çok zehirmiş artık ne katıyorsa kendi yapıyordu siz yapamazsınız zehirlenirsiniz demişti,
bunlar niye yapılır, romatizma,kireç,boyun hareketi boyun damarı tıkanmazmış,insan üşütüncede mikrop kapıyor üşütüyorsun grip oluyorsun bedeni sıcak tut,romatizmanın asıl nedeni soğukmuş iltihaplı romatizma dahil vücüt soğuk,yel yemeyecekmiş yün giyen romatizma olmazmış dolap suyu etkenmiş bunlar gibi,teyzem güneşle ısınan su zehir demişti hatta güneş enerjisi ile ısıtıcı kullanıyorlar ya onlar bile zarar demişti ve o yaşlarında ikiside çakı gibiydi onlar uygulamışlar,tabi yapabilene ayağında parmaklarında vs.bir yerinde mantar varsa sarımsak ve tuzu karıştır dayanabildiğin kadar dayan yarım saat diyelim kökünden atıyor teyzemin tarifi tabi öz teyzem değil kaç bizde ondan öğrendik kaç kişide işe yaradı tanıdıklarımız yapınca
doğal kurtuluş yolları var ama bazı şeylerin
ayrıca onların bildikleri inandıkları ne derece doğru bilemem ben ama yinede yapmaya çalışıyorum