Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmiş döneme ait vergi indirim ödemesi kime yapılır?

finanscı

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar vergi indirimi almış kişiler sağlamken işveren tarafından ödenen vergiler maaşına eklenirmi yoksa işverenin insiyatifindemidir 3077 brüt ücretim görünüyor yardımlarınız için teşekkürler

Vergi indirim başvuru sonucu işyerine gönderilecek evrakta sakatlık indiriminin hangi tarih itibarı ile geçerli olduğu yazılır. İşveren o tarih itibarı ile gerçekleşen farkları size ödemeli (ama çoğu muhasebeci bununla uğraşmamayı tercih ediyor. Çalışan da işverenle arası bozulmasın diye ses çıkartmıyor!)

bülent bey %64 raporum var kesilen vergiyi bana ödüyorlardı şimdi ödemeyi kestiler vergi engelliye ödenir diye hangi yönetmelikte yazıyor acaba

finanscı

Vergi engelliye ödenir diye yazmasına gerek yok ki. Çalışanın brüt maaşı bellidir. Bunun belli bir kısmı gelir vergisinden muaf tutuluyor. Bu durumda işveren maaşınızın o miktarı için kesinti yapıp devlete ödeme yapmıyor. Olan bu. Devlet çalışanın maaşından gelir vergisi almıyor da işveren mi alıyor! :)

Ben devlet memuruyum. İşe başladıktan 8 sene sonra vergi indirimi aldım. Maliye vergi indirimimi işe başladığım günden itibaren başlatmış geriye dönük toplu ödeme yaptı.

Üst Alt