Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmiş yıllara ait vergi indirim haklarımı alabilir miyim?

avgan

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar herkeze nasip etsin cok sorunlu bir mesele
sormak istediğim su arkadaşlar:

ben 2007 de başvurdum yok raporda su yazılacak yok bu olmadı sunu yazdır diyerek bu zamana kadar aksadı vergi indirim hakım
ben geriye dönük yani ilk başvurum 2007 den bu zamana kadar ki maşıma yansımayan cüzide olsa parayı geriye dönük taleb edebilirmiyim
eyer edebilirsem nasıl bir yol izlemem gerekiyor

cevap veren herkeze cok teşekkürler herkeze allah nasip etsin herkeee.

Geçmiş yıllara ait vergi indirim tutarlarınızı alamazsınız.
Fakat Vergi indirimi için Vergi dairesinin sizi sevk ettiği hastane giriş tarihinizden itibaren işlem sonuçlanıncaya kadar geçen süreye ait Vergi indirim tutarlarınızı alabilirsiniz.
Mesela , hastaneye başvurunuz ile işlemin sonuçlanması arasında 3 aylık bir süre varsa bu 3 aylık vergi indirim tutarını topluca alırsınız.

Peki arkadasim vergi indirimi belgesinin asli olmasada fotokopisini ala bilirmiyim is yerinden yada vergi dairesinden ???

avgan

Vergi indirim belgesinin aslı postayla işyerinize geliyor zaten.Dolayısıyla fotokopisini size direk vermeleri gerek.Zaten işyerinize yazı geldiği anda sizinle paylaşılması gerekirdi.Böyle birşey sorduğunuza göre bir problem mi oldu?

Vergi daireleri indirim yazısının aslının işyerinize mektupla geldiğini bildiklerinden genelde bir daha elden size vermezler.Ancak kaybolmuş vs derseniz bir ihtimal vereceklerdir.

Vergi dairesinden ancak şu şekilde alabilirsin, herhangi bir operatör (turkcell, wodofone, avea veya ttnet) den raporla vergi indiriminden yararlanabileceğinize dair bir dilekçe yazarsanız vergi dairesi bir kopisini veriyor. ben öyle yaptım

cevap için herkeze cok teşekür ederim iş yerine gelmiş evraklarım 43 raporumu kabul etmemişlerdi tekrar hastaneye sevk edildim tabloya göre hastane düşürdü raporumu % 39 kendileri yoladı vergi dairesine vergi dairesi heyeti % 40 ile onaylamış yani %1 yükseltmişler cok tetirgin bir 2 ay gecti allahım alamayan lara sorun yasayanlara yardımcı olsun işyeri, bana haber vermedi ben aradım aslı gibidir evrak ların bir nusalarını alıcam herkeze tekrar teşekkürler arkadaşlar....

Üst Alt