Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişe dönük vergi indirimi nasıl alınır?

develili

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
2003 Yılında mal müdürlüğüne müracaat ederek sevkle almış bulunduğum rapora istinaden 2011 yılı 6. ayına kadar vergi indiriminden faydalandım. Bu tarihten itibaren bilmediğim bir sebepten dolayı vergi indirimi maaşıma yansıtılmamış, geriye dönük vergi indirimini almak isteğinde bulunduğum zaman muhasebe müdürlüğü raporun üst yazısını istemektedir. Raporumu verdiğim kuruma müracaat etmeme rağmen üst yazısı bulunmadılar. Dolayısıyla hak kaybına uğradım. Sizce ne yapmalıyım.

Öncelikle vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine ya da defterdarlığa başvurarak işvereninize hitaben vergi indirimi yazısı alın,elden vermezlerse işvereninize tebliğ ettirin.
İşyeri muhasebesi size o kadar yıla ait geriye dönük ödeme yapmaz, bu konuda muhatabınız işveren değil,işverenin bağlı bulunduğu vergi dairesidir.
Bu konuda aşağıda linkini verdiğim başlığı iyice inceleyerek gerekli işlemleri yerine getirin.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...riye-donuk-vergi-indirimi-almak-hakkinda.html

Ufukalp bey öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ben öğretmen olarak çalışıyorum. Bordromda engelli indirimini göremediğim için böyle bir hak kaybına uğradım. Geçmişe dönük engelli indirimini talep ettiğimde raporun üst yazısı olmadan ödeme yapamayacaklarını söylüyorlar. Bende araştırmalarıma rağmen üst yazısını bulamadım.

Tamam o üst yazıyı yukarıda dediğim gibi vergi dairesinden alabilirsiniz.
Ancak devlet memuru olduğunuz için verdiğim linkteki bilgiler sizin için geçerli değil.
Sizin geriye dönük vergi indirimi iadeniz için muhasebeniz fark bordrosu gibi gerekli işlemleri yapacak zaten bunun için istemiştir üst yazıyı.

Üst Alt