Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişe yönelik alınamayan 2022 engelli aylıkları geri alınabilir mi?

liebe81

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Benim bir sorum var. Bilgisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim. Ben 2003 yılından beri engelli aylığı alıyorum. 2018 Eylül ayında adres degişikligi nedeniyle sosyal yardım vakfına başvuruda bulundum. Düşük model bir aracımız olduğu gerekçesiyle başvurumuz reddedildi. Tekrar itiraz dilekçesi yazıp heyet tarafından çağrıldığımda maaşım onaylandı. Fakat bu süre zarfında ben 3 ay boyunca maaşımı alamadım. Ve sonradan toplu da verilmedi. Alamadığım dönemlerdeki masşlarımı alma imkanım var mı acaba?

liebe81

aradan 1 yıl geçmemesi gerekıyor.tam yapın hesabınızı 1 yıl dolmadı ise heyet uygun görurse alabılırsın o 3 aylık farkı.

Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.
Soru 69: Adres değişikliği nedeniyle 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları fesih edilen ve bunun neticesinde tekrardan mütevelli heyetine yapılan başvuru sonucu tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişi alamadığı aylıkları alabilir mi?
Bir yıl içerisinde yapılmış bir başvuru ise ve Mütevelli Heyeti tarafından aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit edilirse dair karar alırsa vatandaş alamadığı dönemlerin ödemelerini alacaktır.
Soru 70: Vakfa bildirilmeyen ikametgâh değişikliği sonucu vatandaşın 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkları kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.

5 ay oldu basvurali sigortali oldugu icin evde baglanmadi maas sigortali gozuken kisi evden ayrildi maas baglandi 1ay icinde onayladi heyet 1aylik maas yatti geriye donuk maas yatmadi 5 aylik surecte sigortali gozukuyor diyemi geriye donuk maas vermediler

baskan muro
5 ay önceki başvurunuz incelenmiş ama hane geliriniz uygun çıkmadıgından maaş talebiniz reddedilmiş.
ama daha sonradan sigortalı biri haneden ayrılmış siz de vakfa gidip yeniden başvuru yapmışsınız ki hane geliriniz uygun bulunmuş aylık baglanmış.
ilk başvurunuz dikkate alınmaz. hane geliriniz uygun çıktıktan sonraki başvurunuz dikkate alınır. bu durumda son başvurunuzu takip eden aybaşından itibaren ödeme alma hakkınız var.
5 ay önceki başvurunuzu takip eden aybaşından itibaren birikmiş ödeme alma hakkınız yok.

Sagolun bu aciklamayi kurum yapamiyo telefon numarasi verip baska yerleri aratiyor

Üst Alt