Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişe yönelik vergi indirim miktarının toplu halde yatırılması!?

alcetasarim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhabalar,

%45 oranında engelliyim, İzmir'de Kamu Hastanesinde "Engelli Kamu İşçisi "olarak görev yapmaktayım. 25.06.2020 tarihinde işe başladım, 2020 Kasım ayında Engellilik Vergi İndirimi için başvuru yaptım. Kabul edilmiş "OLUMLU" ibaresi var sistemde , hastaneye yazı gelmiş fakat bana konu ile alakalı herhangi bir bilgilendirme yapılmadı ve maaşıma herhangi bir yansıması olmadı, bende üzerine pek düşmedim açıkçası. 2022 Kasım ayında İzmir içinde başka bir hastaneye tayin oldum. 14 Mayıs 2023 tarihinde ivdb den tekrar başvuru yaptım, 15 Mayıs'ta vergi dairesinden geri dönüş yaptılar. Telefondaki yetkili "Ali Bey talebinizi aldık, vergi indirimi talebiniz ve işyeri değilşikliğiniz olmuş, konu ile ilgili destek olacağız." dedi. Hastaneye tekrar yazı gönderilmiş, özlük birimi beni çağırdı, evrağı teslim aldım. Evrakta "2020'de gönderilen yazı hastaneye geldiğinden itibaren 15 Mayıs 2023 tarihine kadar olan Vergi indirim tutarı'nın personele ödenmesi ve engellinin indirimden yararlanması kararına varılmıştır" şeklinde bir yazı var.

Anladığım kadarı ile 2020'de gönderilen yazının tarihinden itibaren eksik yatırılan yani maaşıma yansımayan miktarların toplamını ödeyecekler ve ben önümüzdeki aydan itibaren vergi indiriminden yararlanacağım.

Sorum şu;

1. Toplu miktar kısmını doğru anladım sanırım, siz ne düşünüyorsunuz?
2. Bu miktar tahmini ne kadar olur?

İyi forumlar...

Bende yeni yaptırdım 3 ay önce onaylanmış hasteneye evrak gitmemiş. Bu neden ile kendim evrakı elim ile teslim ettim mutemet bana geriye dönük ödeme alamayacağımi ve 3. Derece olduğumu %40 ila 69 arası sanırım. 200 300 TL arası ücret farkı olacağını söyledi. İlk bodromu kendim ile eşdeğer muhafiyeti olmayan işçi ile karşılaştırdım sadece 200 TL fazla yansımış.

Ben çoğunu net tarih olarak hatırlamıyorum ama vergi indirimine atandığım sene içerisinde temmuz ayı gibi başvurmuştum baya bi süre bekledim,sonra aradılar raporda sıkıntı var yenisini çıkarmamı söylediler. Çıkardım. Engel oranım %96 çıktı o raporda ve onaylandı vergi indirimi,sene 2020 idi. Neyse bu arada geçen süre yaklaşık 14-15 ay falandı sanırım. Geriye dönük ödeme alabileceğimi öğrenince sevindim,birinci dereceden olduğumu düşünüp aylığa vurup yüksek bir miktar hesapladım kendimce :) ama hiiiçç öyle olmadı,o kadar süre için 1186 olması lazım ,küsurattan çok emin değilim, civarındaydı aldığım ödeme :) çok beklentiye girmeyin derim yani.

denizkızı merhaba raporunuz tam bağımlı mı kısmi bağımlı mı? Benim yakınının raporunda %96 memur vergi indirimi için başvurmadı.Tam bağımlı olunca çalışma açısından sıkıntı olur mu?

gül_se şöyle bir durum var benim raporumda bağımlılık kısmı yok ama ağır engelli olarak geçiyorum ve bu bir sıkıntı yaratmadı. Fakat aldığım duyumlar da şu yönde artık tam bağımlı diye kolay kolay vermiyorlarmış. Siteyi biraz inceleme vaktiniz olursa engel oranı %90 üstü olup hatta birebir benimle aynı durumda olan bir arkadaş vardı,tekerlekli sandalye kullanıcısı ve oranı %96 idi sanırım,ona bile kısmi bağımlı demişler,tam bağımlı olmadığını söylemişler ve bu yüzden evde bakım maaşına başvuramıyordu. Dediğim gibi bende ağır engelli işaretli ve bu bir sıkıntı yaratmadı.

Üst Alt