Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişimi unutmaktan endişe duyuyorum!?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
632
Reaksiyonlar
357
(Şöyle söyleyim yarınlardan bi haber yaşıyorum. 24 saat, 12 saat, bilemedin 6 saat da olsa hiç gelecek yarınları hayal bile edemiyorum. Kafamda hiç yok gelecek denen ZAT. Belkide çoğu şeyi kafamda bile bitiremiyorum. Nasıl olur anlamıyorumda. Hiç bir planımda yok. Şuan sadece geçmişi hatırlıyorum. Eğer ben elimde olan tek şey "geçmiş"ide unutursam eğer bu benim bittiğim anmıdır?)

Son düzenleme:
Hastalığın nedir?Bence en doğrusu geleceğe odaklanmak.Geçmiş geldi geçti önümüze bakmalıyız ama nasıl?Böyle hastayken geleceğe odaklanamıyoruz.Odaklansak da uygulamaya geçemiyoruz.

Bende geçmişimi hatırlayabiliyorum ama gelecekle alakali hayal kurmakta çok büyük sıkıntılarım var

Hiç kimse geçmişini unutamaz velakin geçmişinle yaşayabilirsin. Eğer sen geçmişine nasıl bakiyorsan geçmişim hayalinde öyle kalır. Ama anladığım kadarı geçmiş, iyi veya kötü, var olan tek şeydir. Çünkü bildiğin tek şey geçmişindir. Geleceği hiç kimse bilmediği için zorlanmanı anliyabiliyorum. Belki kendine hedef oluşturursan çalışabileceğin bir nokta olur. Mesela seneye şunu başarmak istiyorumla değilde bir hafta sonra şunu başarmış olmak istiyorum. Küçük hedeflerle başliyabilirsin.

bende de tam tersi geçmişe takılma takıntısı var kurtulmak istediğim,sevmediğim insanlar onların bana söyledikleri beni alaya almaları küçük görmeleri hor görmeleri vb..ama akrabam ama rahmetli babam ama ağebeyim ama arkadaşlarım ama eski işyerindeki kişiler amir müdürler mesai arkadaşlarım vs...bir türlü aklımdan çıkaramıyorum bazen takıntılık dercesinde....keşke şu cümle gibi davranabilsem..''geçmişi değiştiremessin ama gelecek elinin altındadır''...çok doğru bir cümle hepimiz için.

Gelecekten çok beklentim yok, geçmişimi unutabilsem yeter...

@Vtecll

1-Asperger Sendromu
2-Obsesif Kompulsif Bozukluk
3-Depresif Nöbet
4-Atipik Psikoz

Yaklaşık olarak 8 yıldır düzenli bir şekilde ilaç kullanmaktayım.

Lustral 100+100mg
Ozaprin 10+10mg
Sayfren 30mg
Gyrex 200mg

Ben geçmişimi bi unutursam ben bi hiç olurum.

Herşey bana neredeyse imkansız gibi geliyor basit olaylar ve yapacağım basit işler gibi. Örneğin bir yerden bir yere gitmek şöyle ki gidemem sanıyorum, kafamda bitiremiyorum bunu. Kafam buna basmıyor nedense arkadaşlar.

Aynısı bende de var ufak işleri bile yapamıyorum,beynim izin vermiyor.İsteksizlik var ve gücüm yok.Bir süre evde tek yaşamıştım ev çöp eve dönmüştü.Ve kafayı yemiştim.

geçmişi kimse unutamaz zaten ama gecmıstekı acıların hafıfler bugunu yasamaya bak aslında gunluk 1 saat yuruyus yapabılsen senın ıcın cok ıyı olur . oda olmadı terapı alabılırsın..

P_A_L_A

Ben sadece geçmişi hatırlıyorum ve gelecekle ilgili 1 saat sonrası hakkında bile bakış açım öngörüm yok. Kafamda yokki?

Elimde sadece geçmişim o da olmasa belkide ben bir hiç olurum. Bilemiyorum

Sadece geçmişimi hatırlıyorum. Sadece geçmişim var elimde kalan.

Üst Alt