Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişte 10 günlük sigortam var. Nasıl emekli olabilirim?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
35
Merhaba .1993 yılında çalıştığım bir işyerinden 10 günlük sigortam var.şimdiye kadar ancak 10 sene bizzat çalışarak emekli olabileceğim diye biliyordum Ancak bugün bir tanıdığım geçmişe dönük sigorta primlerimi taksite bağlayarak ya da topluca ödeyerek emekli olabileceğimi söyledi.Aceba bu bilgi doğru mudur ? değilse bu durumumda hangi şartlarda emekli olabilirim ?

şu an meclista olan paketin içindeki bir detay bu bahsedilen şey...ümit yok ama Soma kazasından sonra Meclis de durdu diyelim...seçim sonrasına atıldı...beklemedeyiz...aynı paket içinde bizim staj başlangıcınında borçlanması haklarının verilmesi durumu var...konuyla yakın alakalıyım...

staj başlangıçmı sayılacak yani

beklentimiz bu yönde...hükümet seçimde istediğini aldı...yani bir ödül vermeli bize dimi...;)

keşke öyle olsa o zaman benim başlangıç 1999 dan 1986 düşer :)

Evet yeni torba yasaymış bu.ama konuştuğum kişi yasanın çıktığını hatta bir arkadaşının da emekli olduğunu söyledi.bir başkası da sizin gibi henüz çıkmadığını söyledi.hangisi doğru bilemiyorum

henüz çıkmadı bende öyle biliyorum çıksa duyardık haberlerde falan çıkardı sanırım

toplu ve taksitle para ödeyerek emekli olma yok.ancak,askerlik borçlanması doğum borçlanması var.doğum borçlanması 2 çocuğa kadar ,her çocuk için 2 yıl olmak üzere 4 yılı geçmez.

sarasota;

benimkide 92 ye geriler...96 da ödenmiş ilk prim...

torba yasa ile alakalı henüz bir gelişme yok..Meclis de duruyor...askerlik borçlanması kadınların çocuk borçlanması gibi staj başlangıclarının borçlanılması şeklinde bir madde torba yasa içinde..bunu söyleyen kişi ise Ali Tezel...tgrt haberde dinledik ağzından...

İlk sigortalı olduğun tarihten sonra sakatlanmışsan ve ilk sigortalılığın da 18 yaşını tamamladıktan sonra staj değil TAM primli idiyse, 1800 gün primi tamamladığında malulen emekli olabilirsin.

Geçmişe dönük prim ödeme diye bir şey söz konusu değil.

yok ben kendimi bildim bileli sakatım Oturanboğa. malulen emekli olamam sanırsam ama isteğe bağlı ödeme imkanım olup olmadığını öğrenmek istiyorum.sgk 15 sene çalışmam gerektiğini söyledi ama çevremdeki kişiler bu bilginin yanlış olduğunu savunuyorlar. % 84 engelliyim ve 1973 doğumluyum

Üst Alt