Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişte psikiyatrik tedavi almıştım. Atanmama engel olur mu?

guloglu44

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba. Öncelikle belirtmek isterimki herhangi bir engelim yok. Fikir almak adina bu konuyu aciyorum.

Ocak ayinda saglik bakanliginin yayinladigi ilana gore iskur uzerinden kura ile surekli isci başvurusu yaptim ve kura sonucu olarak asil olarak atanmam gerceklesti.

Evraklarimin tamamini teslim ettim.

Psikiyatri bolumunden akil sagligi yerindedir raporu istemislerdi bunuda aldim

Fakar soyle bir sorunum var. Atama yapildiktan sonra yerlestirilen hastaneden ise baslama raporu icin tarama yapiliyormus. Ben gecmisimde aralik 2023 yilinda kullandığım antideprasini birakmistim.

Atanacagim hastanede ilac gecmisim vs bakilirken gecmisimde antidepresan kullanmis olmam problem olustururmu? Buna ek olarak tip 2 diyabet hastasiyim.

Gecmisimde antidepresan kullanmis olmam ile tip 2 diyabet tanili olmam ise baslama kisminda bana sorun cikartirmi konu ile bilgisi olan varmi?

Cok fazla borcum oldugu icin acikcasi telaş halindeyim. Suan calistigim is yerinden istifa edip sonrasindada ise baslayamazsam buyuk sorun olusturacak cunku

hocam normal kadroda sıkıntı olur eğer sorun teşkil ederse onlar söyler bu arada hayırlı olsun nasıl başardın hocam kurada :( ben 2019 dan beri engelli kuralarına giriyorum ne asil nede yedek çıktım 😭 bi bize nasip olmadı ya ! soruyu tam okumadım engelli kadrosu sandım ilk başta ama aklı yerinde raporu aldıysan bi engel kalmaz bu biraz müdür ve amirin isniyatifinede bağlı

@Overlord,
merhaba engelli kuralarına nasıl katılabiliyorsunuz yüzde kaç engelli raporu olması gerekiyor bilgilendirebilirseniz sevinirim.

@republix,
merhaba hocam ilk başta engelli raporun olucak en az %40 sınır bu sonra diplomanı engelli raporunu alıp hangi ilçede oturuyorsan ordaki işkur şubesine kayıt yaptırman lazım kayıttan sonra hergün internetten işkuru takip etmen lazım engelli iş statü seçeneği var kamuda öyle yani fakat ben yıllardır kurada çıkamadım yani çok zor bu kura denilen şey

Kardeşim bir önemli konu da detay vermelisin!
1.Atandığın iş nedir?
2.Psikiyatri teşisin nedir?

Temizlik personeli olarak atandim

Psikolojik olarak net bir teshis yok recetesiz bile alinabilen bir ilac yazmislardi Efexor

Bu ilaci rahatca almam icin ilac raporu cikarmislardi

Raporda orta olcekli depresif nobet yaziyordu

Suanda 5 aydir kullanmiyorum ilaci

@guloglu44, kardeşim senin ki kuruntudan başka bişey değil.
1. Psikiyatri açısından hiçbir sıkıntın yok.
2.tip 2 diyabet engel oranı %20 ve senin engelli olman için %40 olması lazım
3.kafan ve gönlün rahat olsun. Hiçbir sıkıntı olmaz.

@guloglu44, kardeşim senin ki kuruntudan başka bişey değil.
1. Psikiyatri açısından hiçbir sıkıntın yok.
2.tip 2 diyabet engel oranı %20 ve senin engelli olman için %40 olması lazım
3.kafan ve gönlün rahat olsun. Hiçbir sıkıntı olmaz.
Daha önce askeri personeldim. Babamın ölümüne çok üzülmüştüm antideprasan kullandım. Etimesgut Askeri Hastanesinden tam rapor aldım. Psikiyatride büyük sıkıntın olması lazım.

@guloglu44,
hocam antideprasyan demek ruhsal hastalık demek sıkıntı olmasa bile amirler bunu sakız yapabilir ortam zaten kötü hakkınızda hayırlısı olsun inşllah problem olmaz

Merhaba ben organik olmayan psikoz hastasıyım üniversite okuyorum engelli raporum yok düzenli ilaç tedavim var bu durum atanmama engel mi?

@guloglu44,
hocam öncelikle hayırlı olsun. türkiyede antidepresan kullanmayan yoktur heralde. bu konuda endişe etme yapacağın işe engel olacak bir durum yok. psikotik bir rahatsızlığın olmuş olsaydı eğer test ve 3 ayrı psikaytırdan onay alman gerekirdi ama sende böyle bir durum söz konusu değil. bu hayatta herkes bir dönem depresyona girebilir ve antidepresan kullanabilir bu insanların çalışmasına engel değildir.

@neron+,
psikotik bulgu e devlette yazıyor ise işe girerken bunun bilgisini kamu kurumları görüp 3 ayrı psikiyatr dan rapor mu istiyorlar ilginçmiş..

@republix,

hocam benim atipik psikoz raporum var, öğretmenlik için sağlık raporu almaya gittiğimde psikiyatır benle konuştu sorun görmedi imzaladı heyete gönderdi. heyetteki doktorlar beni görmeden beni psikologa yönlendirdi . psikolog test yaptı tekrar heyete gönderdi heyet gene beni görmeden 3 psikiyatırdan imza almamı istedi. bende en sonunda 3 tane psikiyatır gezdim hepsi imza kaşe vurdu tekrar heyete gönderdi. sonunda heyetten sağlık raporumu aldım. bu 1 haftalık bir süreçti. benim yaşadığım bu

Üst Alt