Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişte yaşadığım silahlı kaza ve psikolojik sıkıntılarım var. Askerlik..?

Geveze20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Lise zamanlarında av tüfeği ile kazara kendimi yaraladım. Akciğerlerimde hala saçma var. Omuz kürek kemiğim parçalandı. 15 dk ayakta kalsam ameliyat yerim sızlıyor. Spor yapamıyorum. Silahlardan korkuyorum. Askerim. Usta birliğine geleli 10 gün oldu her an bir yerden silah patlayacak gibi oluyor uyuyamıyor. Rahat edemiyorum. İştahım azaldı. Acemi birliğinde durumu dile getirdiğimde usta birliğinde bakarlar dediler. Rdm ye ve ortopediye iki tane sevk yaptılar. Çürük verirler mı. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar geçmişte yaşadığım silahlı kaza sonucu silahlardan korkuyorum. Ve geçirdiğim kazanın fiziksel etkileri oldu. Omuz kürek kemiği yok. Ayakta beklediğine ağrı yapıyor. Akciğerlerim saçma dolu. Silah korkusu için rdm ye gönderdiler. Oda acil damgası ile hastaneye sevk etti. Rdm doktoru intihara myilli ve ağur travma yazmış. Kıta anket formu ile askeri hastaneye sevk edildim. Bölük komutanı askeri hastane randevularım için bizzat ilgileniyor. Sicilde daha önce psikolojik tedavi görmedim. Sizce so üç ne olur.
OturanBoğa

Geveze20

Merhaba,

Bu yazılan ile askerliğe elverişli değildir alabilirsiniz, intihara meyilli kişileri askere almak istemezler. Askerlik yaptığım dönemde askerin birisi bir sürü hap içip nöbetçi subaya intihar ettim dedi ve sonrasında çocuk çürük raporu aldı bir daha da dönmedi kışlaya.

Ne tapmam gerek izlenilecek adımlar. Yol gösterebilecek var mı. Çünkü bu korkuyu içimden atamıyorum.

Geveze20
çok bilgim yok ama şöyle seöyleyimnn hastanede seni görecek doktora durumunuzu iyice anlatın o sevk nedeninide dikkate alıp kendide tetkik gerekirse uygulayıp durumuna karar verir durumunu iyi anlat doktora ve bence elverişli değildir diyip gerekli kodu yazıpğ kurula sevk edert kurul sonucunu alıp birliğine verirsinm geçmiş olsun, istediğiniz gibi sonuclanır umarım...

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun. Sevgili Geveze20
Daha önce geçirmiş olduğun kAza ile ilgili girdiğin ameliyatın (girdiysen) ve ya tedavi olduğun epikriz raporularını mutlaka gideceğin doktora sunmaya çalış. Durumunu açık bir dilde kısa ve öz olarak doktora anlatmaya özen göster. Muhtemelen alma ihtimalin vardır.

Bağlı bulunduğum birlik hastanesinde işlemler uzar işe. İzin alıp yaşadığım ile dönsen oradaki askerlik şubesinden aynı işlemleri yaptırabilir miyim. OturanBoğa

Son düzenleme:
Bugün ben. Tbp muayene oldum. İlk başta kovuşturması bile. Sonra 500 soruluk test verdi. Doldurdum. Tekrar çağırdı bu defa daha yumuşak davrandı. Kıta anket formu istedi tekrardan.

dark_lord1905

10 g0n hava değişimi verildi. 2 adet ilaç yazıldı. Uyum sorunu anksiyete ve depresif bozukluk denildi. Bölük komutanım sivilde ameliyat raporlarını getir dedi. Askeri işlevsellik formu ile askerliğe elverişli olmadığını yazacağım dönüşte tekrar hastaneye çıkacaksın dedi. Doktor beni bu şekilde kurula sevk eder mı. Sivilde psikiyatri tedavi almamıştım.

Hastane istemeden komutan işlevsellik formu doldurup sevk edebilir mi?

Askeri hastane işlevsellik formu istemeden bölük komutanı askerlik yapamaz yazıp hastaneye gönderebilir mı. Sonucun da ne olur.

Arkadaşlar 10 günlük sıhhi izin bitti î. Birliğine geldim. Bölük komutanı kıta anket formuna askerlik yapamayacağımı yazacağını söyledi. O form ile tekrar rdm ye oradan sevk zincirini tamamlayıp hastaneye gideceğim. Kısa dönem asker olduğum için hava değişimi falan askerliğimi uzatır. Daha kötü olur. İki tane adlı vala intihar girişimi epikriz raporu ve bir tane yaşadığım silahlı kaza epikriz raporum var. Bunları sa yanımda getirdim

F41.9 karışık anksiyete. Askeri işlevsellik formu Askerlik yapıp yapamayacağı ve kıta kanat formu ile tekrar şevki uygundur yazdılar. İlaçları değiştirdiler. Yalnız doktor Yarın izine çıkıyor ve 25 gün yok. Ankara yada mersin deki hastaneye sevk edebileceklerini de söylediler. Sizce ne yapayım

Geveze20

Yerine başka doktor olmayacaksa, ben olsam doktorun dönmesini beklerim. Başka hastane demek yeni bir macera demek olabilir. Bilemedim...

Komutanlarım rdm doktoru ve revir doktoru askerlik yapamaz muaf olması gerekiyor yazdı. Hafta içi mersin yada ankaraya sevk edecekler Kalem yardım lütfen

@Geveze20 Aynı şey başımdan geçti komutan hasteneye sevk etiler doktor derdim anlatim komani çağırdı kıta anket formu ve komutanlarım konu ile ilgili düşüncelerini istedi

Tekrarlayan uyum bozukluğu 17D1 yazıldı.

Bugün heyete çıktım. Barışta ve savaşta askerliğe el verişli değildir ön raporunu aldım.

Üst Alt