Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişteki psikiyatrik tedavi askere gitmeye mani sayılır mı?

Beylane

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
8
Merhaba. Anksiyete için ergenlik dönemimde kesik kesik efexor xr adlı ilacı kullandım. Doktorlar uykunda sorun olursa diye zestat adlı ilacıda yazdı ancak kullanmadım hiç. En sonunda bırakcam bu ilacı diyip şubat ayında doktora gittim hiçbir sorunum yok bırakmak istiyorum dedim. En küçük dozunu kullandım sonra bıraktım ilacı komple. Şuanda hiçbir sorunum yok kuş kadar rahatım. E devlet üzerinden baktıgımda ilaç raporumda (2019 bitiş tarihli) f41.1 f41.2 anksiyete yazıyor. Son doktora gidişimde unipolar depresyon yazıyor (rapor yok) İlaç raporum pandemi dolasıyla uzatılmıs (son 3 senede doktora bile gitmedim sadece şubatta gittim). 2 sene sonra askere gidicem ve yedek subay olarak yapmak istiyorum. Askerlikte bu tedavi geçmişim yedek subay olmama veya normal er olarak gitmeme engel midir?

Beylane bu anlattıkların muaf vermezler normal er olarak gidersin askere ama yedek subaylık için bilemiyorum.

Askeriyede anksiyeteli subay yok mu sanıyorsunuz? Bence hiç bir şey olmaz. Gelecekle alakalı halen yersiz endişeler duyuyorsan tedavine devam et bence. Bu duruma kaygılandığın için rahatsızlığın tam geçmemiş gibi duruyor. Sağlığın senin için her şeyden önemli.

Son düzenleme:
Tecilim 2 sene sonra bitiyor. 2 sene boyunca işsiz olucam. Eğer tedavi geçmişim askere gitmeme engelse tecili bozdurup muafiyet alıp işe girerim diye düşündüm. Kaygılancak durum bence bu :)

Beylane Askeriyenin devlet hastanelerinin ve daha fenası özel hastanelerin verdiği tanılara bakıp sana ona göre alayım veya almayayım, patates mi soydurayım komutan mı yapayım diyeceklerini hiç sanmıyorum. Sen gönlünü ferah tut, kaçarın yok, şöyle bir ihtimal olabilir, tecilini bozdurup yoklama muayenesinde askeri hastaneden elverişli değildir raporu alırsan askerden kurtarırsın yoksa en fazla 6 ay dişini sıkacan. Bana sorarsan geçen zaman ömürden gidiyor, hayta geç başlama, bir an önce git.

Ben muafiyet almak istemiyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Yüksek lisansım devam ediyor yüksek lisansım bitmeden askere gidemem.

Üst Alt