Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelecek kaygılarım var! Ne yapabilirim?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Merhaba ben Mehmet

23.04.2013 tarinde hayatım karardı. o gün herşey normaldi sabah 6 da bisikletle yola çıktık cumalıkızağa gittik eğlendik her şey çok iyidi taki dönüş başlayana kadar rampa aşağı salınıyoruz birden tak diye bir ses beton direğe çarptım uçuruma düşmeme yarım metre kala durdum arkadaslarım beni düşmemem için tutuyorlar bense ayağa kalmak için hamle yapıyor ama kalkamıyordum sağ bacak kırılmış sağ kol felç olmuş sağ kolda hiç hiç bir his vs bir şey yok 4 ay önce ameliyat oldum fakat hiç bir gelişme yok yokk

lise son sınıftayım okulun bitmesine çok az kaldı üniverste sınav tercihi yapmadım okul bitince ne iş yapabilirim sadece çok şükür sağ kolum tutmuyor arkadaşlar ben ne iş yapabilirim
hepimiz biliyoruzki hiç birimizin anne ve babası hep yanımızda olamaz geleceğe yatırım yapmam gerek bu sakat kolla ne iş yapabilirim ?

önce profil adını degiştir oolmaz zaten insan psikplojik olarak yıkıyorbak bana HACI ....o bir efsaneee.....bugün ali kardeşime ders anlatırken diyordum sitedekiler beni gerçek hacı zannediyor :D :D pozitif ol kardeşim yık ortalıgı.olmadı polyanna ol ...olsun digerkolum saglam ya de.....:D benim kulaklar arızalı kim ne derse desin ..hayatımın yönetmeni benim isteidgmi yaparım arkaşdar ..relaxxxx bıktım bey...cumalıkızık mahallesinde bir tatlı su yeri vardı oraya geldim bir de girişte tanıdık vardı onu ziyarert etmiştim ..nerde kaldık iş meselesine gelince TAKDİR SAHİBİMİZ NE DERSE OOO bakarsın isteidgin meslek saihib olursun.sen agla iste CENABI HAK SANA HAYIRLISI NEYSE ONU VERİR saglıcakla kardeş

Okadar rahat olmamak gerekli allah göstermesin anne baba gidince ne olcak bi iş kurmalıyım ne iş olabilir ?

ben biliyon mu 2 sene önce tek kollu avukatın gününe katıldım seni anlıyorum .hayyatta eninde sonunda yalnız kalacan bunu unutma evlencen çoçukların olacak haline şükür et şu sitede senden saha kötü durumda olanlar var...önce psikolojik olarak rahatla ondan sonra işi düşün BLACK VE HER ÇOÇUK ÖZELDİR filmlerini izle...kardeş tavsiye ederim hayata sarılacan dört elle korkunu ecele faydası yok .yaşım 35 ...9 yaşında bulaşık yıkayarak hayatın gerçeklerini görmeye başladım ve şuansa karşılarında 55 yaşındaki insanın yaşadıgı tecrübey sahip insan varmutlaka hayattabn san bir kesit bulurum...yazdıklarım seni bunaltmasın

mehmet kardeşim.
önce geçmiş olsun diyeyim.
yaşadığın olay elbette hayatında değişiklikler yapacaktır. sanmaki bu dünyanın sonu değil.
bende senin olayına benzer motosikletle kaza yaptım. şu an kısmen tekerlekli sandalyedeyim. kaza yaptığımda ve halen evliyim. ve senin yaşında çocuğum var.
hayatta asla pes etmemelisin, başarının yolu bu.
yarın ne olacağım dememelisin, bu gün ne yapmalıyım demelisin.yani demek istiyorumki, hayatına kaldığın yerden devam edesin
aslında, ailende seninle aynı şeyi düşünüyordur, yarın ne olacak diye.
bütün iş sende bitiyor evlat. çok daha başarılı olmak zorundasın. şimdilik çalışmayı düşünme. tahsilene devam et. okullu olmak için tek kol yeterde artar bile. mezun oluncada istediğin her işi yaparsın. kendine ve ailene verebileceğin en büyük hediye, tahsiline devam etmek olacaktır.
senin yerinde olsam turizm sektöründe bir iş kolunu seçerdim. ilgin varsa tahsilini bu doğrultuda yap. dünyadaki her meslek eskimeye mahkumdur. ama turizm, dünya durdukca duracak bir meslek koludur. ve sürprizlerle doludur. mutlaka ve mutlaka yabancı dillere ilgi göster.
ben başarılı olacağına inanıyorum. ltf. sende kendine inan,

beni sorarsan kazadan sonra ne yaptı diye;
kaza yaptığımda bir atölyem vardı zaten, kazadan sonrada 22 yıldır çalışıyorum. yanımda 8 elemanım var. hayat devam ediyor işte. :)
başaracaksın, bu senin elinde.

önce kararan hayatınızı aydınlatın ondan sonra ne yapacağınızı düşünürsünüz

indigo_girl;

Kararan hayat derken neyi kastedtiniz ?

bastan zor gelır ama yenılme zorluga
ben kendımı bıldıgımden berı cok zor duyuyorum ama gozlerımle cok ınsan tas cıkartarak duyuyorum bırı gıderse baska uzuvla kapatabılıyorsun
bır kolunuzmus sızde sag yok solla calısın alısırsınız. pes etmeyın.kolay olmasada
ıkı elıde olmayan ayaklarıyle resım yapanlar kendıne yetenler var
bende sol kolumu kırdım 3 ayda ıyı oldu tekrar tekrar kırıp yapıldı yanlıslık olunca. ama her ısımı kendım yaptım. bıde solaktım guya. oluyor. allah hep sukrettım ne buyuksun elım kırıldıda ayagım kırılaydı yuruyemezdım her seye kosabılıyorum dıye

Öncelikle geçmiş olsun.Gençsin, kaygılanman normal.Kazanız cok taze ,fizik tedavi ile düzelecektir.Koldaki felç neden kaynaklanıyor ,kafa veya boyun travmasımı aydınlatırsanız, doktorunuz ne diyor ,karamsarlığa kapılmayın hemen.

faruk34;

Boyundaki 5 sinir kopuk 1i dikildi ve pek gelişme yok dedi doktor

Mrhba genc kardesim sahipsizlerin sahibi yuce yaradanimizdir rabbim derki sen kendini dusunme ben seni dusunurum..bence oku gelecegin icin gayret et okulunu bitir basarabilirsin...

mehmet sen daha hayatının baharındasın şimdiden pes edersen önünde daha uzun yıllar var ve bu uzun yıllar sana zindan olur. bu sakatlıktan dolayı hayattan bıkacağına daha çok hırslanmalısın. iyi güzel diyosun ben çalışamam her işi yapamam tamam doğru söylüyosun her işi yapamazsın. o zaman senin ne yapman lazım okuluna dört elle sarılıp en iyi yerleri, tutturmalısın; tutturmalısınki yarın seni parmakla göstersinler hatta bizlerde senin hakkında haberler duydukça gurur duyalım.

Merhaba. Sen bu olayı yaşadığında lise 3. sınıftaydın, öyle değil mi? Ve bu şekilde 4. sınıfa kadar gelebildin. Bak, liseden sonra eğer hemen çalışma hayatına atılırsan herhangi bir iş yerinde alacağın maaş asgarî ücreti geçmez. Hayatın boyunca 1.000 tl ile geçinmeye çalışırsın ve bu sana yeter mi sence? Aile kuracaksan, yeter mi? Çocuğunun okul masraflarına bile yetişebilir misin? Hayır. Gözleri görmediği hâlde, kayıt cihazı ile okula gidip ders dinleyen insanlar var. Senin durumun ne? Bacağın kırıktı ve sanırım düzeldi. Bir tek sağ kol için şu an umut yok ama az da olsa alışmışsındır, aradan 1 sene geçmiş. Sağlaktın belki 1 sene öncesine kadar, şimdi solak olman yalnızca bir deneyim. Hemen her işte çalışabilirsin. Bir ofiste de çalışabilirsin mesela, bilgisayar işleri ile ilgilenebilirsin. 1 elini ve kolunu kullanabildiğini neden görmezden gelmeye çalışıyorsun? Bak başkaları tekerlekli sandalyedeyim diyor. O da büyük bir başarı hikâyesi. Yılmamak, en önemlisi. Sen genç olduğun için kanın kaynıyor ve evham yapıp endişeleniyor. İlk önce psikolojik olarak kendini en sağlıklı noktaya ulaştır, plan ve programlamaların nasıl olsa sonradan gelecektir. Üniversiteye devam etmenin hiçbir mahsuru yok. Tek bir alanda uzmanlaşırsan çok daha iyi gelirler elde edebilirsin hayatın boyunca, hatta zaman zaman ailene maddî destekte de bulunabilirsin. Şu hayatta somut olarak en önemli şey insanın kendisine yetebilmesidir. Hayat para ile dönüyor ve sen önce buna odaklanmalısın. Düşüncene saygı duyuyorum, konu hakkında fikir almak istemiş olabilirsin. Kimse de zaten sana herhangi bir iş ilanı örneği göndermemiş veya net meslekler söylememiş. Nedeni de bence, senin sınırlı bir hayatının ve seçimlerinin olmayacak olması. Yelpazen geniş. Kulakların duyuyor, gözlerin görüyor, yürüyebiliyor, konuşabiliyor, bir elini ve kolunu kullanabiliyorsun. Sağ kolun, diğer tüm bu uzuvları solda sıfır bırakmamalı. İnternette engelli bireyler için iş ilanları mevcut, buradan da cevap gelir sana ama Google'dan araştırabilirsin. Burada bulunan üyelerin hayat hikâyelerini ve mesajlarını okuduğunda da çok şey öğreneceğine eminim. Önce ruh, sonra beden sağlığı, tamam mı?

Birisi söylemese bu üniversite detayı hemen aklıma gelmezdi. Öğrencilik, dünyadaki en güzel mesleklerden biridir. En az 4 sene, bunun keyfini sür. Nasıl olsa zamanı geldiğinde annene ve babana bunun karşılığını ödersin. Hayırlı evlat olman bile kâfidir bunun için. Yapmışsınızdır ama tedaviler konusunda geniş davranmaktan çekinme, bilim durmaz, tıp yerinde durmaz. Sadece aklınızın bir köşesinde bulunsun ama önce kendini kabullenmelisin.

Sana bir örnek vereceğim, zira aklıma direkt o geldi: Agop Kotoğyan.

Link de verecektim fakat kaç tane sitenin linkini verirsem vereyim verilmeyenler illa ki olacak. O yüzden bir zahmet Google'a bu ismi yazmanı rica ediyorum. Diğer adı Kolsuz Agop'tur.

Daha mesleğini seçmiş değil, engeline göre meslek seçebilir.Çokta güzel geçinir.Bu memlekette saygın biri olmak için illede paraları sıfırlamamız gerekmez.

Bu ülkede gelecek kaygısı olmayan insan ancak toplumun %5 ine tekabül eder. Sigortalı çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücretle günlük karnını doyurma peşinde o gün karnı toksa şükrediyor. 700-800 bin lisans mezunu sağlıklı işsiz çaresiz ailesine yük olan genç insan var, küçük esnaf gün be gün kepenk kapatıyor rakamlar ortada yani işin aslı çoğunluğun gelecek kaygısı sağlık problemi olmadan var. Bulunduğun durumda daha iyi elinden gelen ne var ona bakmak lazım sanırım.

Haha !
Bıktım kardeşim daha dur ne çabuk bıktın kaygılandın yahu. Başına gelen olay yeni sayılır az zaman geçsin bu mesajlarını okuyup tebessüm edersin.
Gelecekle alakalı kaygın varsa öncelikle okul hayatına önem ver ve pozitif olmaya çalış olamasan da sen olmaya çalış.
Bu ülkede başbakanın bile en büyük starların bilr geleceği kaygı dolu emin ol buna.

Son düzenleme:
Bıktım;

Kardeş sen yelpazeye aldırma ,iyi değil o , bu aralar kendisini Kızılderili zannediyor,hayat güzel ye iç düşünme ,insanı hayat değil düşünce yıkar,anı yaşa mutlu ol ,yarını düşünürsek hepimiz karamsar oluruz

2 elin ve ayağın tutmasaydı ne yapacaktın? hiç bir şey! önce kendini bulmalı insan! sonrası aklına mantığına kalmış iradeli isen..

SERAFİM;

Avatarında supermiş kardeşim bayıldım doğrusu mona lisa dediğin boyle olmalı oda mutlu olmalı sende mutlu olmalısın. :)))))

Mehmet güzel kardeşim bende 24 yasindayim bak bende kaza geçirdim ve 4 parmagimi kaybettim ve bugün biri ile tanistim ve bana şöyle birşeyler anlatti .üniversite okuyomus ve siniflarinda iki eli olmayan biri varmis ve bana bundan bahsetti ve o iki eli olmayan insan okuyor üniversite okuyor hem de ..bence isi en son pilan olarak duaun ve oku duanet ve oku allah hic bir insana cekemiyecegi derdi vermez ...okumalisin bence

İnsan stres yapıyor bir ara koluma aldırmayıp diskoya gittim insanlar çok acayip bakıyor tek derdim bir an önce bi iş yapmak fikir akmak iatemiştim sadece

Arkadaşım Richard Dawkins'in hayatını oku ,adam felç olmasına rağmen vücudunda sadece parmak uçlarını oynatabilmesine rağmen dünyanın en çalışkan en üretken insanlarından birisidir,inanır ve mücadele edersen hayatta herşeyi başarabilirsin ve eğer sevgi dolu iyi bir insansan asla korkma yalnızlıktan çünkü sadece benciller yalnız kalır

Arkadaşım ümidini kesersen o zaman gerçekten bu kaygıların korktuğun noktaya doğru gider...engelli kalma durumuna hayatını şu an olduğun şekilde geçireceğin (eğer tıbbi anlamda durum buysa) gerçeğine de kendini alıştırmalısın...hayatın başındasın ama bu kaygıların senin ne kadar olgun olduğunun bir işaretidir...bu forumda ki kişilerin (benimde tek hayaiimdi tabi) tek umudu memur olabilmek...ders durumun nedir bilmiyorum ama en azından üniversitey kazanmak için bundan daha geçerli bir nedenin belki olamazdı...üniversiteyi kazanıp eğitim hayatına devam edip sonrası memur olabilmek ve zor şartlarda geçireceğin (muhtemel) hayatını en azından bir düzene sokabilir...ben başkalarının hayatları üzerinden ahkam kesmeyi sevmem hele akıl vermeyi hiç sevmem...benim aklım bana yetseydi şimdi başka durumda olurum...o yüzden hayat senin hayatın biraderim...felçli uzuv senin uzvun...kimsenin umrunda olmayacaksın buna emin ol...bir kaç aile bireyi bir kaç dost haricinde belki...tek başınasın..güçlü görünmeye çalışma güçlü ol...aq bu hayatın...seni yenmesine izin verme...

Son düzenleme:
Kesinlikle dogru dusunmussun arkadasim oncelikle ne yaparsan yap bunu kendin icin yaptigini sakin unutma eger okur diplomani eline alirsan sen kazanirsin bende engelliyim ilkokul donemlerinde cok dislandim sonra iyice karamsar olmaya basladim ve dedimki eger bu sebepten dolayi okumassam hep aileme muhtac yasayacam o dislayanlar kurtarmayacak beni ne yaparsam yapayim sonuclari sadece beni etkileyecek universiteyi kazandim korkularim vardi gitmek istemedim hocalarimla sohbet ettim akil istedim sonucda insan karamsar olunca hata yapma olasiligi cok yuksek hocalarim millet senin kazandigun bolumu elde etmek icin ne paralar dokuyorda kazannamiyor ilerde pisman olursun dediler onlari dinledim okudum senin gibi ben ne is yapabilirimki derken iskurda bi yer buldum ama ole hemen hazir degil hergun internet kafeye gidip kontrol ediyordum bu sefer nereleregitsem diye azimliydim onlar beni kapidan cevirdikce ben dahada hirs yaptim suan bi bankada calisiyorum 9 yil oldu simdiki hedefimse devlet memuru olmak ha bide su var kpss de kademeler var onlisans lisans diye sen universiteyi bitirirsen kpssde sansin da artar is ararken diyeceksin zaten uyikide okumusum diye ben okumakla kalmadim disardan devam ettim okumaya...kimseden sana fayda yok ne yaparsan ilerde yararini gorursun ...

Üst Alt