Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelecekle ilgili hayal kurma psikolojik bir sorun mudur?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, gelecekle ilgili çok hayal kuruyorum, çok iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Belki milletvekili, bakan VS. Vede bu karakterlerin içinde gezinerek hayal kurmaya devam ediyorum. Kendi kendime konuşmalar yapıyorum, ilerde Bi mevkide olursam yapacağım konuşmaları düşünüyorum. İşte herkes alkışlıyor falan bu şekilde. Gerçekten bu yerlerde olamayacağımı biliyorum yada olursam bile hayal ettiğim gibi olmayacağını biliyorum ama düşünmemin bir zararı yok bana. Mutsuz anımda belki de tek teselli olduğum düşünceler bunlar hatta beni hayatta tutan sayılı şeylerden biri. Okuduğuma göre obsesefif kompulsif bozukluğun içine giriyormuş, ilaç kullanıyorum prozac 20mg ve zyzapin 2.5mg. Yinede bir burda sorayım dedim bilmediğim bir sorun olabilir mi?

Blackangel11

10 dakika, yarım saat bir saat sürüyorsa sorun etmem; bazen, bende de oluyor ama yılda bir kaç kez sabaha kadar uyuyamıyorum. o zaman ertesi günümü de elimden alıyor uykusuzluktan.

Geçmişi veya geleceği çok takmamak lazım. An'da yaşamak önemli. (Tabii geçmişten ders almak ve gelecek için plan yapmak lazım ama bunun için tüm geceyi/günü boşa harcamak da hatalı oluyor bence.)

1 saati geçmiyor bende de, hatta boş zamanlarımda sanki hobimmiş gibi. Özellikle de müzik dinlerken ve gezinirken hayal kurmak çok hoşuma gidiyor. Günlük hayatımı etkiliyor mu derseniz, hayal ettiğiniz hayatı yaşayamamak büyük bir hayal kırıklığına sebep olsa da gündelik hayatımı etkilemiyor diyebilirim. Anı yaşamak altın bir kelime, zaten bunu yapabilen insanlar mutlu olmayı başarabiliyor. Ama takıntılı biri olarak bunu çokta yapamıyorum.

Hayal kurman değil ancak bu hayallere ulaşamamaya dair kaygı yaşıyorsan , ve bu anksiyite yani rutinini bozar hale geldi ise bu bir sorun olabilir

elbetteki bunun cevabı psikoanaliz sonrası gerçekleştirilebilir
sana tavsiyem olumlu olumsuz demeden bu soruyu forumda yazdıgını dusunur isek zaten bunun normal olmadıgı dusunuyorsun gibi anlıyorum

işin özü uzman bir psikologdan danışmanlık hizmeti almanızdır

Teşekkür ederim bidaki kontrolümde bunu psikiyatristime belirteceğim.

Ben de çok hayal kuruyorum ve bu durum ders çalışmama engel oluyor..

İlaç kullandınız mı bununla ilgili olarak yada başka bir sebepten ötürü?

Ben daha çok gerçek hayatta da olunabilecek karakterlere bürünüyorum.yani mesela tüm yetkilere sahip bir polis olduğunu düşünün, özel harekatçı gibi ordan oraya koşturuyorum, zor durumdaki insanlara yardım ediyorum VS. Tüm Türkiye tanıyor beni. O şekilde biri🙄🙄

Bazen bende düşünüyorum dünyanın en zeki insanı benim gibisinden, işaret bekleme derken benim bu tür bir beklentim yok. Bu sizin Rahatsızlığınız ile ilgili sanırım. Emin olun bu sizin Rahatsızlığınız ile ilgili bir sorun. Benim sizden tek farkım bu tür düşüncelerim olsa bile gerçek olup olmadığını ayırt edebiliyor olmam. İlaç kullanıyor musunuz?

ben paranoid şizofreni hastasıyım her gün hayal kurarım hergün hayal görürüm halüler çok gerçekci oluyor

Geçmiş olsun, umarım kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

bence değil....kendimiz icin güzel şeyler duslememiz gayet normal bence ....😌...

İnşallah daha iyi olursunuz. Bende kullanıyorum 9 aydır. Bide 2 sene önce kullanmıştım 1 seneye yakın. Bende çıkmadık candan ümit kesilmez misaliyle yaklaşıyorum.

Üst Alt