Hayatla ilgili yarınlara yönelik planlar yapmak yani uzun vadeli planlar yapmak bana çok saçma geliyor, burası ölümlü dünya istediğin kadar plan yap her şey senin istediğin gibi olmuyor, yaptığın plan hayatınla ilgili ileriye yönelik bu iş hayatında işle ilgili yaptığın plan projeye benzemez, kime sorarsan sor hiç kimse hayatıyla ilgili istediği hiç bir şeyi tam olarak yapmış olamaz mümkün değil buna insanın ömrüde yetmez, insan istediklerini yapamayınca bu defa ben yapamadım evladım yapsın yani kendi yapamadıklarını evladının yapmasını istiyor hayat böyle gidiyor,
Sen karamsarlığa düşmüşsün, sen şimdiye bak yarın Allah kerimdir, sanma herkes dört dörtlük yaşıyor kimsenin dışarıdan o rahat haline bakma "içi beni dışı seni yakar" misali, binlerce yıldır yaşayan insanların hangi planları kalmış, rahasızlığın var Allah şifa versin,
bu ülkede bu dünyada milyonlarca insanın hastalığı rahatsızlığı var,
Burası ölümlü dünya bizler burda bir yolcuyuz, vakti geldi geldik vakti gelince geldiğimiz yere geri döneceğiz, döndüğümüz yerde
sıkıntı, hastalık, dert, tasa vs. yok, yani rahatsızlığın ebedi değil buda senin sınavın
Sende sabredeceksin ve bu şekilde yaşamayı öğreneceksin böyle yarınları düşünerek planlar yapmaya çalışarak kendini kahretme,
eğer bu şekilde yaşamayı öğrenirsen rahatsızlığında hafifler,
Belki diyorsun yarınlara yönelik planlarla ilgili evlimisin bilmiyorum belki bekarsın niye evlenmiyorum niye çocuğum yok diyorsun, varsın olmasın, sen var ol yeter,
senin işin önce o sağlığını düzeltmek olsun plansa ilk planın bu olsun bozulan sağlık düzeltmek kolay iş değil tamamen bir mücadele
zaman alabilir ama dermanı olmayan hiç bir hastalık yok, Allah her hastalığın şifasını vermiştir, bugün belki birileri bulamayabilir ama yarın bulabilir, seni yarınlardan umutsuz kılanda sağlığın olmalı düşüncem, ümitsizliğe düşme yarın ne olacağını bilemezsin,