Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geleceklele ilgili plan yapamamak sizce ne anlama gelmektedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Yarınlara dair hiçbir planım yok (Ben buna GELECEĞİ GÖREMİYORUM da diyorum.

Doğrusu ne olacak ne bitecek onuda bilmiyorum.

Sanki göremiyorum gibi yarınları (Benim gibi olan varmı bu durumda olan varmı

Geleceğim yok gibi sanki

Ne yapmalıyım sizce.

Kimseler göremez geleceğini🙋
Boş ver takma kafana, her şey olduğu gibi kabullenmek gerekli.

bu tamamen duygular düşünceler ve beklentiler le alakalı çok uzun zaman önce bu konularda makalaeler yazıyordum. Halen daha yapıyorum ve iddialayım. Size şu kadarını söyleyeyim, Benim gibi basit bir hobi olarak başlayan bir çalışmanız HAYALLERİNİZİ DAHİ ZORLAYACAK bir MUCİZE ye dönüşebiliyorsa yaşamaktan savaşmaktan ve kazanmaktan vazgeçmeeyceksiniz diyorum..

Oldukça normal bir durum hele hele Türkiye deyseniz

biz insanoğlunun işi gücü geçmiş ve gelecek. ne hesaplar ne planlar yapsak da iş olacağına varıyor. garantilemek diye bişey olsa imkanı olanlar çoktan garantilerdi ama hiç bir şey belli değil

Plansız yaşamak seni mutsuz etmiyorsa hiç sorun yok.Çoğu yerde zaten plan işe yaramıyor.Ben de planlı olmaktan muzdaribim mesela.Çünkü hiçbiri gerçekleşmiyor ve bu da beni çok aşırı üzüyor.Yani bence böyle iyiysen sorun yok

sleeping beauty

Sadece hayal kurmak değilde, ben hayal dahi kuramıyorum.
Yarınlarım yok işte umutlarım. Sadece geçmişi hatırlıyorum doğrusu. Sanki GELECEK BENİM İÇİN KARANLIK BİR ODA GİBİ.

Plan yapamamak yada hayal kurup kafanda tasarım yapamamak beyninde yeterli nöron patlaması olmadığının yada yetersiz snaptik bağlantıyı işaret eder,mental retardasyon türü bir rahatsızlığınız olabilir ama şu var ki zaten normal ve parlak düzeydeki insanlarda Türkiyede açık hava hapishanesinde yaşadığı için çoğu taahül ettiğini gerçekleştiremeyeceğinden sizinle aynı durumdadır.

Açıkçası yeterince iyi durumda bir sağlığınız olsaydı önce ingilizce, almanca daha sonra ispanyolca ve çinceyi aksanıyla konuşarak ulusal geçerliliği olan bir mesleği, ulusal geçerliliği olan bir üniversiteden doktora düzeyinde tamamladıktan sonra dünyanın istediğiniz yerine yerleşip düşündüklerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kısaca sağlık,özveri ve bir hayat gerekiyor. Türkiyede %2 belki bu orana girebiliyordur. %3 de ana babadan koç sabancı vs...

Geleceğe dönük karamsarlıklardan kaynaklı.

Hayatla ilgili yarınlara yönelik planlar yapmak yani uzun vadeli planlar yapmak bana çok saçma geliyor, burası ölümlü dünya istediğin kadar plan yap her şey senin istediğin gibi olmuyor, yaptığın plan hayatınla ilgili ileriye yönelik bu iş hayatında işle ilgili yaptığın plan projeye benzemez, kime sorarsan sor hiç kimse hayatıyla ilgili istediği hiç bir şeyi tam olarak yapmış olamaz mümkün değil buna insanın ömrüde yetmez, insan istediklerini yapamayınca bu defa ben yapamadım evladım yapsın yani kendi yapamadıklarını evladının yapmasını istiyor hayat böyle gidiyor,

Sen karamsarlığa düşmüşsün, sen şimdiye bak yarın Allah kerimdir, sanma herkes dört dörtlük yaşıyor kimsenin dışarıdan o rahat haline bakma "içi beni dışı seni yakar" misali, binlerce yıldır yaşayan insanların hangi planları kalmış, rahasızlığın var Allah şifa versin,
bu ülkede bu dünyada milyonlarca insanın hastalığı rahatsızlığı var,

Burası ölümlü dünya bizler burda bir yolcuyuz, vakti geldi geldik vakti gelince geldiğimiz yere geri döneceğiz, döndüğümüz yerde
sıkıntı, hastalık, dert, tasa vs. yok, yani rahatsızlığın ebedi değil buda senin sınavın

Sende sabredeceksin ve bu şekilde yaşamayı öğreneceksin böyle yarınları düşünerek planlar yapmaya çalışarak kendini kahretme,
eğer bu şekilde yaşamayı öğrenirsen rahatsızlığında hafifler,

Belki diyorsun yarınlara yönelik planlarla ilgili evlimisin bilmiyorum belki bekarsın niye evlenmiyorum niye çocuğum yok diyorsun, varsın olmasın, sen var ol yeter,

senin işin önce o sağlığını düzeltmek olsun plansa ilk planın bu olsun bozulan sağlık düzeltmek kolay iş değil tamamen bir mücadele
zaman alabilir ama dermanı olmayan hiç bir hastalık yok, Allah her hastalığın şifasını vermiştir, bugün belki birileri bulamayabilir ama yarın bulabilir, seni yarınlardan umutsuz kılanda sağlığın olmalı düşüncem, ümitsizliğe düşme yarın ne olacağını bilemezsin,

Hedefi olmayana hiçbir rüzgardan hayır gelmez.

Geleceklele ilgili plan yapmamak, yapamamak, ölümü beklemektir dostum.

Dostum çözüm iyileşmek sağlıklı olmak. Ama bu olmuyosa da mecburen herşeye katlanmak...

Ekpss 2018/2 ataması yapılamaması benide geleceği görememeye sevk etti. Aynı durumda olduğumuzu söyleyebilirim tam olmasada. Bi çıkar yol bulursan banada haber et 😐

Üst Alt