Merhaba arkadaşlar. Annem adına %95 oranı ile araç almak üzereyiz. Ancak burada yapılan açıklamalardan aklım biraz karıştı. Artık yurt içinden alınan araçlarda %90 ve üzeri oranda 3.derece yakınlık aranmıyor denilmiş forum ana sayfasının sabitlenen ilgili konusunda. Ancak konunun devamında verilen genelgede "Ayrıca, araç tescil belgesi ve bilgisayar kayıtlarına konulması gereken diğer şerhler Yönetmeliğin 53 üncü maddesinde belirtildiği şekilde konulmaya devam edilecektir." şeklinde belirlemede bulunulmuş. Şimdi biz araç tescil belgesi ve bilgisayar kayıtlarına aracı kullanabilecekler ile ilgili şerh mi işletmeliyiz. O zaman 3. Dereceye kadar yakınlık aranmamasının ne anlamı kalıyor.
Ayrıca gelin veya damat yine forum ana sayfada sabitlenen konuda çocukları ve eşleri olarak yazılıp, 1.derece kayın hısımlığı olarak belirtilmiş. Engellinin çocukları birinci derece yakını o tamam ama çocuğun evlilik akdi ile kurduğu bağ engellinin çocuğu ile eşi arasında kayın hısımlığı kurar. Engellinin kayın hısımlığı eşinin akrabaları ile olan bağdır. Yani kocasının akrabaları içindir. Engellinin gelini veya damadının engellinin birinci derece yakını olur mu? Yani alınan aracı kullanabilirler mi? Ve bunu ruhsata işletmek zorunda mıyız? Teşekkür ediyorum. Kafam karıştı iyice. Bir kaç güne işlemleri yaptıracağım. Eksik bir şey kalsın istemiyorum.
Ayrıca gelin veya damat yine forum ana sayfada sabitlenen konuda çocukları ve eşleri olarak yazılıp, 1.derece kayın hısımlığı olarak belirtilmiş. Engellinin çocukları birinci derece yakını o tamam ama çocuğun evlilik akdi ile kurduğu bağ engellinin çocuğu ile eşi arasında kayın hısımlığı kurar. Engellinin kayın hısımlığı eşinin akrabaları ile olan bağdır. Yani kocasının akrabaları içindir. Engellinin gelini veya damadının engellinin birinci derece yakını olur mu? Yani alınan aracı kullanabilirler mi? Ve bunu ruhsata işletmek zorunda mıyız? Teşekkür ediyorum. Kafam karıştı iyice. Bir kaç güne işlemleri yaptıracağım. Eksik bir şey kalsın istemiyorum.