Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir artışı durumunda evde bakım aylığı ile ilgili yapılması gerekenler..?

dafy

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhabalar

bu ay maaşıma zam istedim ve şubat martın birinde zamlı maaş alacağım. Bu durumda gelir artışım olacak ve evde kişi başına düşen gelir artacak. 1950 lira olacak ( bana söz verilen maaş bu)
evde 4 kişiyiz. Eşim çocuğumdan dolayı bakım parası alıyor. Bu durumda sosyal hizmetlere bildireceğim. ama kesin bir şey yok maaşım elime geçtikten sonramı bildireyim yoksa şimdiden bildireyim mi?
ben maaşımı almadan emin olmadan bildirmek istemiyorum.A ma bu arada evde bakım maaşı yatar ise çekelim mi. Benim düşünceme göre bu yatacak olan evde bakım parası ocak ayının oysa ki ben şubat ayının maaşını alacağım. Bu para yatrar ise çekeyim mi. problem olur mu.
dediğim gibi bana maaşım la ilgili söz verildi ama genede maaşım elime geçmeden emin olmak istemiyorum ne dersiniz yardım rica ediyorum.

İlgili yönetmelik madde 5;
Bakıma muhtaç özürlü veya yasal temsilcisi, bakmakla yükümlü birey sayısındaki ve özürlünün ve bireylerin gelirlerindeki değişikliği bir ay içinde il müdürlüğüne bildirmek zorundadır.
bu maddeye göre 1 ay süreniz vardır. Bu nedenle hemen acele etmeyiniz. Kesinleşen bir durum olursa durmunuzu bildirirsiniz.

Evet, Şubat ayı bakım ücretini çekebilirsiniz.
Gelir durumunuz değiştikten sonra yani bahsettiğiniz maaş durumu kesinleşip zamlı aylığınızı aldıktan sonra en geç 1 ay içinde yeni gelir durumunuzu il sosyal hizmetlere bildirirsiniz. Zamlı aylığınızı aldıktan sonra zamanında bildirimde bulunmayı unutmayın lütfen.
Ayrıca şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Şu an gelir durumunuz uygun di mi?

evet 1 marttan itibaren değişecek.

Sorun yok o halde ablam. Şubat bakım ücretini çekebilirsiniz. Gelirin değiştikten sonra bildirimde bulunursun. Durumunda değişiklik olmadıkça bildirme. Aylığına zamlı oran yansısın, kesinleşsin, ilk zamlı aylıgını al ve en geç bir ay içinde bildir.

çok teşekkür ederim.ama nasıl başvuracağımı bilmiyorum telefon açtım cevap veren yok oraya gittiğimde hazırlıklı gideyim dedim gerekli evrakları hazırlayıp önceden teslim edeyim dedim

Aynı durum benim başımada geldi. Ocak ayında yapılan zam ile 18 lira geçti.Ben ocak ayı bordrosunu alınca sosyal hizmetlere bildirdim.Ocak ayında evde bakım ücretini aldım .Şubattan itibaren kestiler.Ayrıca şunu söyleyeceğim,evde bakım ücretinin dayandığı kanunda adaletsizlik var.Bakıma muhtaç ağır özürlü kişinin bakmakla yükümlü olduğu aileye devlet senin durumun iyi sana ücret ödemiyorum,senin durumun iyi değil sana evde bakım ücreti ödüyorum.Böyle haksız ve adaletsiz uygulamayı protesto ediyorum.Bu kanunun gelir şartı bölümü anayasa mahkemesine götürülse iptal edilmsi mümkün olmaz mı?Bu haksız ve adaletsiz uygulamanın bir an önce düzeltilmesini talep ediyorum.Zaten aileler özürlü fertlerine vicdanen bakıyorlar.Devletimizde bunu bildiği için ,bu uygulamaya devam ediyorlar.İnşallah seçim geldiğinde biz de gereğine bakacağız.

Üst Alt