Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir artışı gerekçesiyle evde bakım maaşının kesilmesi hakkında..?

güvencan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kişi başına düşen gelir miktarında artış nedeniyle evde bakım maaşım kesildi. Kardeşim yüzde 97 oranında zihinsel
engelli. Ayrıca annemin durumu da çok iyi değil. Yatalak durumda değil ama yine de bakım ve gözetime ihtiyacı var.
Kardeşimin bakımını ben üstlenmiştim. Annem vefat etmiş dedemden ve de vefat etmiş babamdan maaş alıyor. Bu
da kişi başına düşen gelir düzeyini yükselttiği için maaşım kesildi. Ben de ikisini yalnız bırakıp işe güce gidemiyorum.
Üstelik sigortam da yok. Sormak istediğim iki şey var. 1) Bu durumda ne yapmalıyım. ? 2) Forumdaki aramalarımda engellilik derecesi yüzde doksanı geçiyorsa gelir durumunun bir önemi olmadığı şeklinde bir yazı okudum. Bu ne ka
dar doğru? Eğer doğruysa bu durumda ne yapmalıyım ?

güvencan;

bu durumu bende öğrenmek istiyorum, gerçekten var mı öyle birsey?

öyle bir şey yok 1 lira dahi geçse sınırı kesiliyor benim 5 lira yüzünden kesilenlerdenim

Erkek kardeşim boşanmış durumda ve oğlu bizde ikamet ediyor. Şu an başka bir yerde öğrenci. Çocukluğundan beri biz baktık.
Şimdi de biz okutuyoruz. Fakat gelir hesabına dahil edilmemiş. Edilebilir mi? Edilebiliyorsa sanırım maaş tekrar bağlanabilir.

güvencan, % 90 üzerinde ağır özürlü olanların gelirine bakılmaz diye bir şey yok. o, yanlış bilgi.
kardeşinin oğlu gelire dahil edilmez.
ama 1 temmuz'dan sonra hanede kim varsa gelire dahil edilecek. o yüzden 1 temmuz'da evde bakım aylığını almanız kolaylaşacak.
ya da şimdiden bakmakla yükümlü bireylerden olan akraba varsa ikametini size aldırın öyle başvurun ya da 1 temmuz'u bekleyin.
bakmakla yükümlü bireyler için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

merhaba,

benim ailem 3 kişi toplamda geçenlerde evde bakım maaşımı kesmişler.

babam emekli ama özürlü kardeşime annem bakıyor anneminde geliri yok.

babamın emekli maaşı var 1530 tl alıyor.

babamın 3 katlı evi var evde çocukları olarak bizler oturuyoruz kira falanda ödemiyoruz.

gelen memur arkadaşlar kira alıyormuş gibi maaşının üzerine 400 tl daha eklemişler bu durumda babamın maaşı 1930 tl göstermişler ve bakım parasını kesmişler bu durumda ne yapmak gerekir yaptıkları doğru mudur?

saygılarımla
Mehmet

Üst Alt