Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir durumu ileri sürülerek evde bakım başvurumuz reddedildi..?

ayselmurat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba sayın editör
ben bu siteye yeni üye oldum yazılan yorumların hepisini okudum ordakı engelli kardeşlerim adına sevindim. çünki o kardeşlerim evde bakım parasını alıyolar 2022 maaşıda alıyor ama kendim için aynı şeyi söyleyemeceyim neden ini sorarsanız benimde %80 özürlü oğlum var evde bakım parası için müracat edttim bir sene aradan sora sosyal hizmetlerden eve geldiler kimi şeyler sordular cocuğu gordüler ve giderken siz bizim krıterlerimize uymuyorsunuz maaşı alamayacaksınız nedeni eve giren paraının miktarı
benim eşim öğretmen adığı maaş belli iki tane cocuğum çalışıyor ama ayrı oturuyorlar kira ödüyrlar ben doğruları söylediğim için ret edildim ama gerçekten çok haksızlıklar oluyor herkes bı şekilde bir şeyleri eksik gösteriyor
sonuçta benim oğlumda engelli kardeşlerinin çalışması onun hakkının kaybolmasına neden olsun çünkü bu hak bu çoçuklar için neden bi alsın bi kısmı almasın bunda bır haksızlık yok mu

cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

ayselmurat, evde kaç kişi kalıyorsunuz ve eve giren belgeli geliriniz ne kadardır. yazarsanız yardımcı olabiliriz. ayrıca konuyu yanlış yere açmışsın.

merhaba arkadaşlar ben geçen günkü yazımda belirtmıştım gelir durumu ileri sürülerek evde bakım paras ret edilmişti peki itiraz hakkım varmı varsa nereye bilgilendirıseiz sevinim allah hepimizin yardmcısı olsun.

Kanun bu konuda öyle keskin ki hiç bir yere baş buramıyorsunuz."Bir öğretmenin maaşı her şeyi engelliyor. Ben de öğretmenim büyük oğlum 20 yaşında ve yüzde yüz engelli diğer oğlum 15 yaşında liseye gidiyor ve kızım da 6 yaşında maaşımdan da başka herhangı bir gelirim yok buna rağmen benim gelirim istenen kriterleri aştığı için 2009 yılında bakım parasını kestiler. Şu andaki durum bu.

merhaba süleyman bey geçmiş olsun sizde bizim gibi yönetmeliğin engeline takılmışsınız ama bunun bi yolu olmalı bizim gibi bir cok mağdur arkadaş var bu olayın hukuki boyutunu bilmeliyiz çünki bir sürü emsal var öğretmen olupta bu maaşı alanları biliyorum alsınlar çünki onlarında hakkı ama bizim çoçuklarında hakkı inşallah yetkililer okurda bu yazıları çifte standart uygulamayı bırakıpta herkese eşit olarak davranırlar diye ümit ediyorum.

arkadaşlar ben de aynı şeyden şikayetçiyim.benim de eşim öğretmen çocuğum yüzde 95 raporlu.gelirimiz Türkiye şartlarında çok görülüyor,gider hiç hesaba katılmadan...hastanın çektiği acı,yakınlarının verdiği manevi ve maddi emek hiç hesaba katılmıyor.evde bakım maaşını alan ve alamayan aynı derece hastaya bakıyor ama aynı haktan yararlanamıyor.devlet bu konuda önümüze engel koyuyor.çocuğumun elleri bile tutmuyor..eli ayağı ben oldum.bütün sosyal hayatımız bitti.bu halde iken sizce bu maaşı hak etmiyor muyuz.engelliler için çalışan dernek başkanlarına sesleniyorum.lütfen bu konuda da çözüm yolları arayın...

merhaba arkadaşlar ben gecen haftalarda yazmıştım gelir durumumuz ileri sürülerek evde bakım baş vurumuz ret edilmıştı itiraz hakkım varmı varasa nereye yazarsanız memnun olurum.

aynen benimde ret edildi babamın emekli maası ve 1 daire kirasından dolayı demişler sat daireyi arabayı tekrar başvur nereye el atsak kuruyo ya 2022 de alamıyom sigorta yuzunden

bende cuma günü raporumu yeniletip

bakım aylıgına baş vurucam

inşallah bir sorun cıkmaz

sizlere üzüldüm zor zor

keşke öyle her engelliye verseler mağaş yada bakım parası.tabiki herşeyde olduğu gibi bazı şartlara dayalı haklarımız. bir çoğu evet saçma gibi görünsede,bazı durumlardada şartların olması en doğrusudur.ülkemizde ne yazıkki adam kayırmacılık hiç eksik olmasada bir çoğumuz işimizi farklı yerlerden yaptırmaya çalışsakta,ben umuyorumki zamanla bunlarda kalmıcak herkez hakettiği hakkını alıcaktır

engelliler için cıkan bir yasadan neden bütün engelliler eşit şekilde yararlanmıyor nerede bunların adeleti dayısı olan bu haktan yararlanıyor olmayan ne yapsın hak ettiğimiz hakkı vermeyenlere ALLAH sorsun inşallah ...

Merhabalar.Benim de 14 yaşında bir oğlum var. Vücut fonksiyon kaybı yüzde 87.Öğretmen maaşım var.evde bakım parasını alamıyoruz..Gerçekten bu yanlıştan dönülmeli diye düşünüyorum.Kesinlikle bu kural yeniden gözden geçirilmeli diye düşünüyorum.

inanın detaylıca bir araştırma yapsalar bu maaşı usülsüz yoldan haketmeden alan binlerce kişi olduğunu düşünüyorum.bu tür örnekler ülkemizde çok olduğu için bu konuda da yanlışlar yapıldığını düşünüyorum...gerçekten şartları uyan ama gelirinden dolayı mağdur olan aileler adına yazıyorum...ailenin geliri değil,hastanın durumu göz önünde bulundurulmalı...özellikle durumu en ağır hastalara her türlü öncelik verilmeli..ama malesef biz bunları umut ederken evde bakım maaşı kriterlerini daha da zorlaştıracak kararlar çıkacakmış.bakalım zaman neyi gösterecek...

Hanfendi demişsinizki, sonuçta HERKES ? birşeyleri eksik gösteriyor, biz eksik, yalan yanlış söylemedik falan, ben doğruları söyledim böyle oldu ?

Siz alamayınca , alanlar sahtekar oluyor yani !

Şartlarınız uymamışsa alamazsınız, siz nerden biliyorsunuz başkalarının yalan beyan veya eksik beyanda bulunduğunu, yanlarındamıydınız ?

Genede bir yanlışlık varsa çocuğunuz açısından umarım düzelir.

bende arkadaşa katılıyorum haksız yere veya sahtelıkle kımse alamaz
cok ıncelenıyor krıterlere uyuyorsanız verıyorlar okadar araştırmadan sonra kımseyıde sahtecılıkle suclamayın bız burda aynı sorunları yaşıyoruz ve dertlerımızı sorunlarımızı paylaşıyoruz ve bu sıteyı kuranlara coook teşekur edıyorum

akşamınız hayır olsun arkadaşlar bu gün özel bir gün bu gün dolaısıyla bu sitedeki bütün kadın arkadaşlarımın kadınlar gününü kutluyorum ...ve bir şeye değinmeden geçemiyeceğim gerçekten çok haksızlıklar oluyor burada kırıter değil çoçuğun raporu önemli eğer rapor da ağır engelli evet diyorsa kırıter sormanın anlamı varmı...

Üst Alt