Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir durumunda değişiklik yok, ama evde bakım maaşımız kesilecek. Ne yapmalıyız?

sputnik

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
5 aydır evde bakım aylığı alıyorduk oturdugumuz apartman kendimize ait babamda hasta oldugu için onun içinde başvurduk aynı apartmanda başka bir daireye geçtik adres değişikliği yaptık.
bugün eve sosyal hizmetlerden kişiler geldiler ev babamın üzerine önceki gelen kişilerede söylemiiştim sosyal hizmetlerden geldiklerindede geçen kış onlarada söyledim. alabilirsin demişlerdi fakat şimdi babam için başvurduk gelen kişiler onaylamadığı gibi mevcut aldıgımız bakım aylıgınında iptal olacagını söylediler. bu durumda ne yapabılabilir gelir aşmıyor kriteri ben araştırdıgımda kişinin evinin arabasının olması engel değil diye bilgilenmiştim eve giren gelir düzeyi dikkate alınıyor bildigim kadarıyla.

arkadaşım allah yardımcın olsun eğer gerçekten bu parayı hakediyorsan kesilmez eyer öyle birşey olursada ilgili mevkilere durumunu bildirirsin başbakanlık olur bu bimer yani nebilim cumhurbaşkanlığı olur vs vs vali olur direk bir şekilde bir çözüm bulursun inş allah yardımcın olsun

babanızın oturduğu daire kendinin onda sorun yok fakat başka daireye geçtiğiniz için oturduğunuz yeri kiraya verdiğinizi düşünerek kira geliri olarak gözüküyorsa gelir olarak gördükleri için kesilebilir selamlar

Evde bakım aylığının durdurulması

yaklaşık 6 ay evde bakım aylığı aldık sonra adres değişikliği yapmıştık bu ay para yatmadı ve SHÇEK arayıp sorduk gelirin aşmasından ötürü durdurulduğu söylendi.

herhangi bir ek işlem yapmamıza gerek varmı iptal ettirmek için başvurma gereklimi bu şekilde zaten evde bakım aylığı kesilmiş olmazmı !
gidip iptal edin dersek herhangi bir ek bedel çıkartırlarmı bu konuda bilgisi olan site sakinleri tecrübelerini paylaşıımlarını yazarlarsa sevinirim

Aylığın kesilmesini kabullendinizse, onlar "kestik" dediyse ve maaş da hesabınıza yatmıyorsa, maaş kesilmiş demektir. Ayrıca bir işlem yapmanıza gere yok. Bu konuda kurumdan bilgi edinin isterseniz.

Üst Alt