Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir durumunuz iyi diyerek bakım aylığımız kesildi. Ne yapabiliriz..?

Fatma_35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Ben annemden 2 yıldır bakışı maaşı alıyordum adres değişikliği yaptık yeni adresimize yetkililer gelip baktı bir ay sonra (bugün) bize bir kağıt gelldi "evde bakım yardımından yararlanmak amacıyla müdürlüğümüze yapmış olduğunuz başvurunuz,Bakım hizmetleri değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiştir inceleme sonucunda ailenin bakımını sağlayabilecek ekonomik yeterlilikte olduğu görülmüş bu nedenle evde bakım ücretinden faydalanmanızın uygun olmadığı kararı alınmıştır" yazıyordu ancak ben çalışamıyorum anneme bakıyorum bir oğlum var okuyor bir erkek kardeşim var askeri maaş alıyor sadece yeni eve badana boya yaptık evde doğalgazda var diye durumumuz iyi sayılıyomuş maaşımızı kestiler Ne yapmamız gerekiyor Yardım cı olurmusunuz yardımcı olursanız seviniriz iyi günler. Üstelik annemin %95 oranında sürekli raporu var.

hanede yaşayan kişi başı düşen gelir senenin ilk 6 ayı için 423 TL 2. 6 ayı 448 TL yi geçmiyor ve rapurunuzda ağır özürlü ibaresi var ise sıkıntınızı bimere bir dilekçe yazarak açık bir şekilde beyan edebilirsiniz bimer size gereken yolu gösterecektir ve etkili olur bimer

maaşım sınırı 5 lira geçti bir anda zenginler sınıfına girdiğim için benimde kesildi yapacak birşey olmuyor maalesef

sosyal hizmetlere itiraz edin,tekrar değerlendirsinler.

İl mudurluklerine (buyuksehir olmayan) Ortalama ayda 20 tane sikayet geliyor su vatandas bakim parasi aliyor ama su su su isleri yapiyor su kadar para kazaniyor diye ve bu dilekcelerin 10-15 tanesi dogru cikiyor maalesef tabi hakkinizda boyle bir dilekce varmi bilemiyorum ama boyle bir rapora neden olabilecek seyler hanede kayit disi calisanlarin olmasi, haneden birinin faiz repo borsa vb yatirim araclari ile gelir elde ettiginin tesbiti, cok sayida gayrimenkul olmasi, cok sayida arac olmasi veya bedeli yuksek araca sahip olunmasi ( bir denetlemede bentley tesbit edilmisti) vb. Nedenlerdir boyle birseyin olmadigini ve degerlendirmenin yanlis oldugunu dusunuyorsaniz oncelikle aile ve sosyal politikalar il mudurlugu sosyal servisine durymunuzu anlatir bir dilekce ile basvurun baska bir heyet tarafindan yeniden incelenirsiniz.

Üst Alt