Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir fazlamız olduğu gerekçesiyle 2022 maaşım kesilmiş. Ne yapmalıyım?

Büyükbey

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Biraz Önce SGK dan 2022 Malül maaşımın kesildiğini öğrendim. Bağlı bulunduğum Kaymakamlığı aradığımda doğru olduğunu gelir fazlamızın olduğu için kesildiğini söylediler. Hanede Çalışan yok Babam Emekli Bağkurdan. 7 nüfus yaşıyor. Yüzde Yüz(100) ÖzürLü Raporum var bacaklarım yok ayrıca diyaliz Hastasıyım. Maaşımın Tekrar iade EdiLmesi için Ne YapabiLirim.. Bu Arada Benim Gibi Bi çok mağdur insan Var Diyaliz Hastası Maaşı KesiLen.. Lütfen Yardım Edin..

Aylık bin (1000) tl Civarında maaşı var babamın. Ama 7 nüfus var evde Başka gelir yok. Ev var araba yok..

Büyükbey 2022 aylıklarına sgk bakmıyor. Niye SGK'yı aradınız? emin misiniz?

alo 144'ü arayıp bu bilgiyi tekrar teyit eder misiniz? 2022 aylığı alıyorsanız kesilip kesilmediğini tam öğrenin ona göre devam edelim...

Kalem Abla işin aslı şu şekilde oldu. Dün fakülte hastanesi acilindeydim. Orada yeşil kartımın onay vermediğini söylediler. Bugün işlemleri yaptırmaya SGK ya gittiğimde yeşil kartımın ve maaşımın kesildiği söylendi. Aylık 43 tl yatırıp genel sağlık sigortasından yararlanabiliyormuşum. Bende bunun üzerine Bağlı bulunduğum kaymakamlığı aradığımda maaşımın 08.01.2014 tarihinden itibaren kesildiğini gelir fazlamız olduğunun sebep gösterildiği söylendi. 144 ü Aramadım hemen arar sorarım. Ayrıca belirtmeliyim ki benle birlikte diyalize giren 5 hastanın daha yeşil kartları ve maaşları iptal edilmiş. çok mağdur durumayız. Tekrar 144 ü arayıp sorucam ama olay bu şekilde oldu..

tamam ablam SGk baglantısını şimdi anladım.
şimdi şu sorularımı cevapla?
1. evde olan herkesin gelirini yaz. sadece baban değil sizde ikamet adresi olan herkesin gelirini.
2. araba ve ev var mı? Ya da sonradan aldınız mı?

Ablacım Babam Bağkur emeklisi 1000 tl civarında maaşı var. Evde babaannem babam annem ben bi erkek iki de kız kardeşim olmak üzere 7 nüfus. Babamın maaşı dışında Annem bakım parası alıyor. Onun dışında benim 2022 maaşımdan başka hiç bir gelir yok. yani 1000/7= 143 tl gibi bi rakam düşüyor kişi başı. Ev 2.5 yıl oldu alalı Krediyle aldık babamın maaşından ve bakım parasından ödüyoruz krediyi.. Araba Yok babamın üzerine 75 model bi traktör var başka bişey yok.. TeşekkürLer..

evi 2022 aylığı aldıktan sonra mı aldınız? yani 2022 aylığı alıyorken mi ev aldınız?

traktör dedin tarlanız mı var? Traktörü nerede kullanıyorsunuz?

Ablacım 2000 yılından beri alıyorum 2022 aylığını. Yani Aylığı alıyorken aldık Evi. Traktör meselesi ise Babamın Babasının tarlaları var 11 kişiye hisseli amcamlar hep yurt dışında olduğu için traktörün arızası falan biz uğraşamayız diye babamın üzerine yaptılar. Ama tarlalar babamın adına değil Hala dedemin adına.

ablam 2022 aylıklarında giderler de dikkate alınır. siz 2022 aylığı alıyorken ev almışsınız. gelir durumunuzu anlamaya çalışıorum o yuzden sormalıyım her şeyi. ev için ne kadar kredi çektiniz? aylık ödemeleri kredinin ne kadardı ve halen devam ediyor mu ödemeleriniz?

Bir de aldıgınız evde mi oturuyorsunuz? adres değişikliği yaptınız mı bu süre içinde? başka ilçeden mi ev aldınız mesela?

AbLacım :) Ben en iyisi En Başta anlatayım. Ben YOZGAT-Çayıralanda ikamet ediyordum. iLçede diyaliz olmadığı için Kayseriye Taşınmaya karar verdik. Emekli maaşıyla kirada geçinemeyeceğimizi düşünerek Eşin dostun yardımı ve 53 bin tl kredi çekerek ev aldık. 10 yıllık çektiğimiz kredinin 2.5 yılını ödedik henüz. Yani Kredimiz Devam Ediyor. ilk zamanlar 800 tl civarında kredi taksidi ödüyorduk. Sonra yeniden yapılandırdık 700 tlye düştü. Şimdi aylık 700 tL kredi ödüyoruz ev için. YOZGAT'tan Kayseri'ye geldiğimizde Adres değişikliğini kaymakamlığa bildirdik herşey normal şekilde devamediyordu 2.5 yıldır. Bi sorunla karşılaşmadık. Şuan Aldığımız evde oturuyoruz. Başka ne evimiz ne odamız ne de kulübemiz yok varımız yoğumuz bu ev :) Gelir durumumuz babamın maaşı dışında sadece icar karşılığı ektiği arazi var köyden akrabamızın onun geliri var sadece başka gelirimiz yok. Kusura bakma senide yordum ama :( Hakkını helal edersin bu kardeşine artık :)

icar karşılığı ektiğiniz araziden ne kadar gelir geliyor?
yok rahat ol zahmet vermiorsun. işi çözmeye çalışıorum. vakfın adres değişikliğinden haberi var yani.

Adres değişikliğinden haberleri var evet. icardan gelen giderleri çıkarsan mazot gübre vs. 5 6 bin ya kalır ya kalmaz ablacım.

Ablacım yıllık 12 bin babamın maaşı desek hadi etmezde etti diyelim 7 8 bin de icardan desek 20000 tL diyelim. Bölersek aylık 1666 lira yapar onuda kişi başına bölersek 7 kişiye 238 lira yapıyor. Bu miktar benim maaş almama engel mi ?

bu icardan aldığınız gelir zıraat odasından belirlenir sanırım. tam olarak ne kadar bu yıllık gider bunu zıraat odasından öğrenin.
sanırım sorun bu.

çünkü 7 kişilik bir hanenin aylık geliri 1786,54 liraya eşit ya da ustunde olursa kesilir.

icardan 6 bin lira gelir varsa bu ayda 500 tl demek. e o zaman aylık geliriniz 1500 oldu.

gelelim eve. evi kaç liraya aldınız?

evin rayic bedeli ne kadardır bunu öğrenin. evin rayic degerinin 240'da biri gelir olarak sayılıyor.

icardan kazandığınız geliri zıraat odasından öğrenirler sanırım. zıraat odası ne kadar gelir gosteriyor o araziden ogrenin bunu da?

AnLadım AbLacım.. GeLirLer o şekilde de AbLacım GiderLeri kim hesaplıyor. Yüzde yüz özürlü olan bi insanın haftada 3 gün diyalize gidip gelmesi yemesi içmesi ilacı bezi vs vs siz daha iyi biliyorsunuz ne gibi giderlerinin olduğunu.. Devlet o zaman fatura sistemi yapsın herkes giderinide hesaplasın fatura karşılığı beyan etsin. Böyle adaletsizlik olur mu ? Yanlış anlaşılmasın sitemim tabiki size değil sisteme.. Ne Zaman düzelecekte bizde ne zaman bi rahat nefes alıcaz acaba çok merak ediyorum.. Değerli vaktinizi aldığım için özür diliyorum herksten.. Verdiğiniz biLgiler çin TeşekkürLer..

ablacım moralini bozma. ben dert etmiorum vaktim var ki yazıorum olmazsa zaten yazmam.

hanenin aylık giderini tespit ediorlar. aylık gelirle aylık giderden hangisi yuksekse o esas alınıyor. bu durumda aylık ödediğiniz kredi ödemesi de gidere dahil edilir. sağlık harcamaları vs fatura vs hepsi. aylık gider belirlenior. fakat senin sorun aylık giderde değil. çünkü evde bakım da alıyorsun ki evde bakım aylıgı gidere de gelire de eklenmez. onu giderden düştün mü tamam.

sorun gelirde senin. icardan kazandığınız geliri zıraat odası araziye gore belirlior sanırım. onların hesabını tam bilmiorum. vakıf da zıraat odası bilgisinden yararlanır. ondan odaya gidip ogren dedim gelirinizi.
eger çok uçuk değilse haneye bir akrabanızı alarak çok kolaylıkla çözersiniz işi. al hanene birin ikametini. git başvur yeniden aylığa:)
hele sen o icardan ne kadar gelir gosterilmiş odadan bir ögren ona gore yontem buluruz bir şekilde.
traktör bile gelire sayılıor.

[FONT=tahoma]9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir / beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı, [/FONT]

AbLacım AnLadım ben seni.. Dediklerini de mutlaka yapıcam pes etmiyorum ama gücüme giden şu.. Başında baban olmasın altında evin olmasın napalım dilenirken mi köşelerde yatarken mi muhtaç olcaz da maaşa bağlıycak devlet.. O da maaş da değil 3 aylık adı bile bi garip. Verdikleri ne ki evi olmayana kira parasına yetmez. Bu çarpıklık değil mi Sence ? Bu Vatandaşı yıldırma politikası değil de nedir..?

Bakalım AbLacım Son demine kadar arıyacağım hakkımı.. Sizleride Haberdar ederim inşallah..

SeLam ve Dua iLe..

tamam ablacım... Zıraat odasından ne kadar yıllık gelir gosterilior ogren bi. ogrendiklerini sonra bana yaz. birlikte çözeriz. onlar didik didik ediorsa bizler de didik didik eder çözüm buluruz. olmadı hanene bir akrabanın ikametgahını aldırırsın tamam olur iş uzme kendini.

Büyükbey;

Kardeşim çok geçmiş olsun öncelikle. Benimde anlatmak istedeğim bu engelliler aldıkları hizmet maaş bunları sorgulamadan sanki harçlık gibi görüp acaba bu bana yeterlimi yada şu anki şartlara göre uygunmu demeden sessiz kalıyor . Yardım parasından çıkmalı kriterler değişmeli engelli ihtiyaçları zorunlu giderleri göz önünde bulundurulup çalışmadıkları sürece ihtiyaçlarını giderecekleri korku içinde olmayacakları bir aylık bağlanmalı üç aylıkta değil bir aylık evde bakım parası 2022 kalkıp tek aylık ile bu olmalı yoksa çok zor.

Bunun içinde senin benim bizim istememiz lazım yoksa bunu bulduğunuza şükredin biz engellileri adam yerine koyduk gibi söylemlere maruz kalıyoruz.

Sağol Ablacım :) Emeklerine ve ellerine sağlık

TheMidnight;
TeşekkürLer Kardeşim Rabbim Sizlere Göstermesin inşallah.. Söylediklerinde çok haklısın Birlikte hareket etmek lazım ki sesimiz duyulsun.. Ben sen o olmuyor işte tek tek.. Hep birlikte sesimizin çıkması lazım..

benimde çocuğumun 2022 maaş kesildi gerekçe maaş fazlalığı oda şöyle evim var kirada başka şehirde kirada oturuyoz ordan alıp oraya veriyoruz eşimin emekli maaşından 1200 tl başka gelirim yo k evde 3 kişiyiz kirayı gelir sayıyolar ama kira da veriyorum gider sayılmıyo ne evde bakım nede 2022 maaşından yararlanamıyoruz ne yapmamız lazım tekrar baş vurabilirizmi

KaLem AbLam Son bi Soru Sormak istedim şimdi aklıma geldi.. Malum evin kredisini bakım parası ve maaşla ödüyor geçiniyoruz.. Acaba Bakım Parasını da KeserLer mi ??

Büyükbey Kardeşim ben hertürlü birlikte harekete hazırım. ve benimde maaşım kesildi bir kere başıma gelmedi değil :)

Kalem Birazdan okuyacağım çok teşekkürler ve dediğiniz gibi buradan olmuyor öncelikle engelliler istemeli zaten bazı şeylerden mahrum olan insanlar olarak hayatta yaşamdan hakkımızı almalıyız sorgulamalıyız birlikte hareket etmeliyiz her platformda

bakım aylığı alıyorken ev aldıysanız evi bildirdiniz mi ablam?
diğer sorum da icardan kazandıgınız geliri bildirdiniz mi?
evde bakım kolay kolay kesilmez sizin şartlarda. kişi başına düşen aylık gelirin 510,45 lirayı geçmesi lazım. ama o bildirimleri yapmadıysanız yapın.

evde bakım aylığında kişi ve gelir değişikliklerinin en geç 1 ay içinde bildirilmesi şart. adres değişikliği için de en geç 15 gün içinde bildirmek şart.

Tamam AbLacım Çok Teşekkür Ediyorum.. Iyı ki Varsın :)

Emine Yücel, inanın sorunuzu görmedim. ben yazarken yazmışsınız sanırım. sonradan mesajları kontrol ederken fark ettim. lütfen ayrı başlık açın bir daha boyle mesajlarınız arada kaynamasın...

evde 3 kişisiniz maalesef 2022 aylığı alamazsınız.
evde bakım aylığı için de kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçmemeli. ve maalesef evin kirası buna dahil edilir. bu durumda hanede 3 kişi oldugunuz için evde bakım aylığında da sınrıı geçersiniz.
bu durumda hanenize bakmakla yükümlü bireylerden olan ve geliri olmayan bir akrabanızın ikametgahını aldırın.
ya da kira gelirini düşük gösterin. kontrat imzalayın ve yeni kira belirleyin. aklıma başka seçenek gelmiyor.
evde bakım için 3 kişilik hanenin aylık geliri 1531,35 lira altında olmalıdır.
bu yöntemlerden birini yaparak tekrar başvurun evde bakım için. şansınızı zorlayın:)

kira kontratı işini kiracınıza guveniorsanız yapın. geri kalanını elden alacaksınız çünkü. kiracınız kiranızı vermeli yani. vermemezlik de yapabilir. bu açıdan riskli. ve kontrat oldugu için bir şey yapamazsınız kirayı ödemezse.
eger bu yöntemi denerseniz bu olayı kimseye anlatmayın komşuya vs bilmesin kimse. evde bakım aylığı başvurusunda kira geliri olarak kontratı gosterin. bu şekilde şansınızı deneyin. aldatma yok nasılsa kira verior kira alıordunuz nasılsa:) olmadı bunu alo 183'e de danışın ama isim vermeyin:)

kalem hanım verdiğiniz bilğiler için çok teşekürler allah razı olsun

Üst Alt