Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir getirmeyen gayrimenkul Evde Bakım Yardımı almaya engel olur mu?

muhammedasaf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba, Ankara'da ikamet ediyoruz.
2 yaşında olan oğlumun herediter polinöropati hastalığı mevcut.
engelli raporu çıkarttıyoruz. yardım alabilmek için başvuru yapacağız.
yardım alabilmek için tüm şartları sağlıyoruz.
yalnız şöyle bir durum var. resmi olarak benim üzerime olan 2 adet daire (inşaat halinde), 1 adet arsa tapusu var. bana herhangi bir getirisi yok(başkasına da getirisi yok,, öylece duruyor)
bunların gerçekte sahibi kardeşim. hukuki olarak sıkıntıları olduğu için 1,5-2 yıl önce ben üzerime aldım.
şimdi yardım alabilmek için başvuracağız. bu aşamada bu gayrimenkuller 'gelir' olarak değerlendirilir mi?
yada farklı varyasyonlar neler olabilir?
şimdiden teşekkür ederim.

İnşaat halinde olduğu için muaf olabilir bilmiyorum ama normalde daire gelir getirmiyorsa rayiç bedelinin 1/120 i aylık hane gelirine dahil edilir.

Ufukalp bey, teşekkür ederim cevap için.
bilgi kesin mi ? ona göre hiç başvuru yapmayacağız.

muhammedasaf
Evet. Kıta getirisi varsa kira artı rayiç bedelin 1/120 i, kira getirisi yoksa rayiç bedelin 1/20 i hane aylık gelirine dahil edilir.
Ama henüz bitmemiş inşaat halinde ve üzerinde kat irtifakı kurulmamış ise niteliği tek bir arsa olarak geçebilir ve rayiç bedeli de düşük olabilir.
100 bin lira olsa hane gelirine 833 lira ilave edilir. Hanede 4 kişi yaşadığını farz etsek kişi başı gelire ilavesi 208 lira olur.

Ufukalp
bahsettıgın 2022 maaşı için geçerli diye biliyorum.ebm de gelir getirmediği için hesaplamaya dahil edilmiyor. eger kira gelri olsaydı sadece kıra gelırı dahil edilirdi ev inşaat olmasa bile kıracı yok ıse bi ekleme yapılmaz dıye biliyorum ki arkadaşınkı inşaatmış ev bile değil o yüzden sıkıntı olacagını sanmıyorum

-mka
Önceki mesajımda inşaat halinde ve üzerinde kat irtifakı kurulmamış ise niteliği daire olarak görülmeyebilir diye belirtmiştim.
Ancak ben 2022 ve evde bakım aylığı için ev, araç, arsa, tarla gibi taşınmazların hükmünün aynı olduğu şeklinde biliyordum.
Dediğiniz doğru olabilir, demek ki 2022 den aklımda kalmış bu hüküm.
Özür dilerim o halde.

Üst Alt