Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir hesabı yapılırken asgari ücreti farklı yazdılar!?

adanali36

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba hüseyin
Benim Annem yatalak hasta /94 ağır özürlü sözü me gecim biz annem icin bakici maas ina başvurdum 2 gun once eve geldiler ziraat bank tan hesap acin ve ertesi gun aile sosyal hizmetler ine gittim banka cüzdanın fotokopisi verdim ve bir kactane bilgisayardan kagit cikarip onlari imazladim ve sonrasi annemin esinden aldigi olum aylik 1.577.53 yazdırdı ve ablamin nerde çalışıyor ve ne kadar maas aldigi ni yazdirdi onu bu sekilde yazdirdi asgari ücre.2.242.56ve eve giren para toplam sizlerde hesap layin devlet iş çalışan kisinin asgari ücret in ağı hesap lamadan dusmuyormu cunku ordaki çalışan bayan toplam eve giren para yüksek biraz dedi onlarin hesaplamasi farkli bizim hesaplamamiz farkli anyamadim bana yardimci olacak birileri varmı

Valla maaş bordosu net burut 2.445 tl eline gecen para 2000 tl hepsi bu sekilde agi dahil 2.000 tl

Gelir hesabına agi dahil edilir zaten de, burada sorun bu değil.
Çünkü en yüksek agiyi alan asgari ücretlinin maaşı bile 2.155 liradır. Ablanın zaten bu agiyi alacak kadar çocuğu olsa hanedeki kişi sayısı çok olacağından bu gelir hiç bir sorun olmaz. Hatalı yazmışlar gibi duruyor.
Asgari ücret brüt 2.558 TL, bekar çocuksuz için agi dahil net 2.020 TL dir.
adanali36
hozgul

Dediniz gibi cunku ablam evli degil çocuk yok hatta yarin olmazsa maas yazi kağıdını götürüm tekrardan bi goz atsin lar ama 2 yil once boyle oldu gene baglanmadi bu seferde ablamin işverenin yazili verdigi tam döküm maaş bodro su 26_4 Neymis maas bordrosu nda 30 yazacakmis sonra tatil düşe cekmis

Suan sisteme
Boyle yazdilar
Annemin ölüm ayligi1.577.53
Ablamin calisan maaş 2.242.56
Toplam 3.800 gibi misal çıkıyor ortalama benim hesabim da cikan sonic 1.209 tl 3:kisi oldumuz icin tam sinir datiz yani

adanali06
İnsanın sabrını nasıl zorluyorlar ya hu..!
Bi muhasebecilik kaldıydı el atamadıkları. O bordro zaten 30 günlük, 26 fîli çalışılan gün, 4 hafta sonu tatili anlamına gelir.
Bu insanlar devletin verdiği hakları tırpanlamak için neden bu kadar gayret sarf ederler anlamıyorum.
Daha önceki hafta belediyede emlak vergisi muafiyeti konusunda yaşadım aynı şeyi. Adam olmaz sizin vergi mükellefiyeti kaydınız var çalışıyorsunuz dedi. Sana ne be kardeşim istersem milyoner olurum. Ama yok herkes için aranan gelir şartını engelliler için de uygulamaya çalışıyorlar.
Sen o red cevabını yazılı olarak ver bakalım bana dedim. İnatlaştık, resmi dilekçe ile yazılı başvuru yapın başkanlık kalemine cevap verelim dedi.
Çıktım yaptım yazılı başvuruyu. Bir ay sonra resmi yazıyla reddedilmiş. Bana cevabi yazı ulaşmadı, yazıyı elden almaya gittim. Bu arada da şefe yasa maddesini, ilgili özelge ve maliye görüşünü açık açık anlattım. Buyurun ben sadece red yazısını almaya geldim, amacım illa muafiyet uygulayın değil, ama bu yanlışınızı başka türlü öğrenirsiniz söylemiş olayım dedim.
Sonuç olarak adam o red yazısını vermedi bana, hemen bir memur çağırıp oracıkta muafiyet işlemimi yaptırdı.
Haklı iseniz asla geri adım atmayın.

Emin abla bizede heyet 5 gun once geldi ve ziraat Bankası ndan hesap acin getirin dendi ama sonuc soylemedi bide eve giren para annem olum aylik alıyor 1.577.53 ablam ise asgari ücret 2020 tl bekar evli degil evde bisey demediler ertrsi gun oraya gittigim de hesap numarami verdigimde dediler ki eger baglanmaz eve giren para biraz yuksek dendi ve ablamin asgari ucretini 2.242.56 yazdirdi bana ama agi yi düşmedi bana bir kac evrak imza attirdi sonra gene baglanmaya bilir dendi ama benim hesao lam gore 191 tl 2.242.56 dan dustugum evebgiren kişibaşı tutar 1.209 tl cikiyor onlarda ise 1.273 tl çıkıyor bana yardım ci olurmusunuz

Merhabalar ben hüseyin annem icin evde bakim maasina başvurusu yaptik bayram dan 2 hafta once eve geldiler ve bana dediler ziraat bank tan hesap acin bize getirin dediler götürdüm hertesi gun sonra eve zarf geldi bayram arafesinden 1 gun once bana red edilmiştir dendi yazida ama ablam okadad maas almiyorki net asgari ucret maas bodrosunda 2020 hatta 20 tl kesiyor net 2.000 alıyor bide annemin babamdan ölüm ayliyi aliyor eve gelen zarfi bugun goturdum itiraz etmek icin hic ilgi bile göstermedi ler yani şöyle dediler tekrar dan yani 3 ay sonra bidaha başvurun dediler ne yapacağım hic biomiyorum 5 yildir gitgel yapmak tan sikildim

Annemin maasi 1.577
Ablanın maaşı 2020 agi yi düşmüyor mu hesaptan

Üst Alt