Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir hesabı yapılırken, gelirden kira düşürülüyor mü?

Akhisar54

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
👉evde 4 kişi yaşıyoruz
👉ablam devlet memuru 3460 lira maaş alıyor
👉 ev kira 1100 lira "kira kontratı var "
👉 ablamın bankada 10 milyar birikmiş parası var . 👉başka gelirimiz yok. Araba , ev , arazi falan yok.
👉benim %75 engelli raporum var , ama ağır engelli diyil
👉Engelli aylığına başvursam aylık bağlanır mı bana????
👉daha önce hiç sigortalı işte falan çalışmadım yaşım 18
👉Lütfen yardım edin.

Akhisar54
[FONT=sans-serif]benim %75 engelli raporum var , ama ağır engelli diyil[/FONT]
bu rapor ağır engellı olmadıgı için sadece 2022 ye başvurmada geçerli olur.
[FONT=sans-serif]ablamın bankada 10 milyar birikmiş parası var . 👉başka gelirimiz yok. Araba , ev , arazi falan yok.[/FONT]
Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.
yani 10bin tl aylık 100 tl faiz getiriyosa bu gelırnıze 2 ile çarpılıp 200 tl olarak eklenır.
[FONT=sans-serif]ev kira 1100 lira "kira kontratı var "[/FONT]
Soru 60: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişi ve hane bireylerinin kiracı olarak oturdukları konuta ödedikleri kira bedeli muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, hane bireylerinin ödedikleri kira bedeli muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmaktadır. Kira gideri gelirlerden düşülerek hesaplama yapılır.
Soru 61: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait yapılan harcamalar hanenin muhtaçlığı hesaplanırken hanenin toplam gelir tutarından çıkarılır mı?
İkamet edilen konutun kira bedeli hariç çıkarılmaz.
burda uygulama şöyle edılıo.kıra bedelı değil emsal kıra bedelı gelirden düşülüyo.emsal kıra bedelını vakıftan gelen heyet tespıt edıo.ıster kontratdakını oldugu gibi kabul eder ısterse daha fazla ya da az olarak işler.ikamet ettıgınız yerdekı benzer evlerın kıraları ıle karşılastırıp yaparlar bunu
bu bilgilere göre 2022 alabilirmisiniz alamzmısınız ona bakak
hesap 1
gelir 3460tl
hane kişi sayısı(hks) 4
3460 / 4 : 865 bu durumda engellı maaşı alamazsınız
-----------
hesap 2
gelir 3460
hks 4
emsal kira bedeli(hkb) 1100 burda heyet ne kadar derse ona göre işlem edilir ben sizin bıldırdıgınızı aldım
hg 3460 - hkb 1100 : tg 2360 /hks 4 : 590 bu durmda 2022 maaşınız baglanır.
tg toplam gelır
hesap 2 ye göre baglanır dedım ama güvenmeyın çünkü heyet emsal kıra bedelını ne kadar gösterır bilmıyok 1100 olarak gösterırse yaklasık 20 tl ile kurtarıyonuz maaş baglanıo ama dedıgm gibi herşey heyete kalmış

not: bankadakı paradan dolayı nasıl işlem olur bılmıom o hariç baglanır dıyorum bankadakı parayı işleme koymazlarsa maaş alırsın

Yani engelli aylığınde emsal kira bedeli , gelirden düşülüyor , böyle bir madde var mı ? . Eğerki varsa gelip gördüklerinde inşallah bağlanıŕ , apartmandaki komşuların geneli hepsi 1000 liranın üstünde kira ödemek te.
İnşallah olur.

Akhisar54

evet.2022 maaşında hesaplamada emsal kıra bedelı düşülüyor .2 nolu hesabıma göre çok az bi mıktarla alabılıon ama aması var bankadakı paranın faizi eğer isterse aylık 10 tl faiz getirsin 2 ile çarpılır 20 tl eder ve sana 2022 bağlanmaz.faizin zararları çok bak burda bile var 2022 maaşının bağlanmasına engel.

1; 👉Peki ilk önce muhtaçlık hesaplaması yapılıyor , ilk önce muhtaçlık hesaplamasında gelir yine kiradan düşürerek mi hesaplanıyor?👈🏻 👉2; sonra engelli aylığına baş vurduğunda yine gelir hesaplanıyor onda gelir kiradan düşülüyor onu anladım. 👈🏻 şimdi ilk ki önemli arkadaşım o nasıl oluyor?

Akhisar54
2022 için önce sydv ye gidersiniz ordan size 2tane evrak verirler onaylatmanz için birincisi muhtardan onaylatmanız için(fakirlik belgesi)
ikincisi ise 5 10 tane kurum adı yazılı belge(tapu,beledıye,il ilçe tarım müd. banka,emnıyet müd. vsvs ) siz elınızdekı evrak ıle bu kurumları dolaşıp onaylatırsınız ve geri getirip sdyv ye verirsiniz onlar yogunluga göre 1 haftada olur 1 ay da olur eve hane kontrolüne gelirler inceleme sonucu zaten yüz ifadeleri ve tavırlarından az çok baglanıp baglanamyacagını anlarsınız.bize geldiklerinde öyle oldu. giderken size bilgi verecez derler siz e devlet takip edersınız.heyet gelip gittikten sonra en geç 1 ay içinde belkıde daha erken bellı olur işlemın sonucu.
not: eve gelen heyetle sohbet ederken gelir hesabını yapıp yapmadıklarını sorarsın yaptılar ise kırada ıkamet ettıgnız için emsal kıra bedelinin düşülüp düşülmediğini sormayı unutmayın..bazen unutulabiliyo o bakımdan.

Üst Alt