Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir hesabında engelli kişi hanedeki kişi sayısında nasıl dikkate alınıyor?

olcan

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
slm biz evde 6 kişiyiz 2 engelli olduğundan evde 7 kişi oluyoruz kendim hesapladım muhtaçlık sınırı 2961 tl yapıyor doğrumudur yanlışım varsa yazın yada beni aydınlatırsanız

Evde bakım için 7 kişi,
2022 maaşı için 6 kişi.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

olcan 2022 aylığı gelir hesabında 6 kişi sayılırsınız.
sen bakıma muhtaç durumda olmadığın için evde bakım aylığında da 6 kişi sayılırsınız.
tam olarak öğrenmek istediğin nedir?

NOT: evde bakım aylığında hanede birden fazla bakıma muhtaç engelli varsa birinci bakıma muhtaç engelliden sonraki bakıma muhtaç engelli 2 kişi sayılır. bu durum sadece evde bakım aylığında vardır ve sadece bakıma muhtaç engelli sayısı birden fazlaysa geçerlidir.

kalem ablan evde 6 kişiyiz 2 engelli kardeşiz babam emekli 2 bin tl maaş alıyor sormak istediğim muhtaçlık sınırı nekadar olursa 2022 maaşlarımız kesilir

2541,48 TL ve üstü geliriniz olursa 2022 aylığı gelir hesabında sınırı geçersiniz. dolayısıyla geliriniz 2541,48 TL altında olmalıdır.
da hayırdır niçin gelir hesabı derdine düştün? hanede biri çalışmaya mı başlayacak?

ablam 2022 maaşım kesilseydi çok mağdur olurdum ondan dolayı siz değerli ablama sormak istedim çok teşekkürler ablam

olcan yok ablası, geliriniz uygun. sınırı geçmedikçe de 2022 aylıgı kesilmez rahat ol:)

Üst Alt