Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir kriteri diyerek evde bakım aylığımız kesildi!?

buraksender

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Burak Şender'in annesi

oğlum % 76 zihinsel engelli ve epilepsi hastası. oğlumdan aldığım bakım parasını kestiler

bana hak edilen hakkı nasıl keserler eşim emekli 970TL maaş alıyor 500TL ev kirası Lise3'e giden bir de kızım bi rde çalışan 26 yaşında bir kızım var bu çalışan kızım vardiye maaşı var diye kesildi
benim kızım çalışsa da maaşın hepsini bana vermiyor bu hak mıdır? Onun için maaşımın tekrardan ala bilmem için beni bilgilendirir misiniz ?

Saygılarımlaa..

kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçtiğinde maalesef evde bakım aylığı kesilir. evde bakım aylığında giderler hiçbir şekilde gelirden düşülmez de maalesef.
evde kaç kişisiniz?
Toplam gelir ne kadar? herkesin gelirini kişi sayısına bölün, sonuç 510,45 lirayı geçiyorsa aylık kesme işlemi yasaldır.
bir de evde bakım aylığında her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.
kızınızın çalıştıgını haber vermiş miydiniz? bilgileri var mıydı?

sayın melek hanım 3 ay evde bakım parası aldık maaşa zam gelmesi sonucu ilgili makama dilekçe ile maaşın kesilmesi için dilekçe yazdık 21gün oldu halen cevap gelmedi bu ay evde bakım parası yatarsa ne olur nezaman sonuçlanır umarım suçlu duruma düşmeyiz saygılar

maaşa olan zamla birlikte kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı aşıyor mu?
Siz evde bakım aylığı aldığınız kuruma zammı iletmişsiniz dilekçeyle ve bu şekilde bildirim yükümlülüğünüzü yerinize getirmişsiniz sorun olmaz. şimdi gelir açısından onlar bir hesap yapar eger kişi başına düşen aylık miktar 510,45 lirayı geçmiorsa maaşınızı yatırırlar. aksi durumda keserler zaten.

evet geçiyor sonradan yasal faiz ve son yatan aylık durumu umarım problem olmaz

Üst Alt