Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir kriterine göre bakıcı maaşını çekip çekmeme kararsızlığı

sunayca

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamlar.
Eşimin rahatsızlığı nedeniyle ona baktığım için bakıcı maaşı alıyorum.
Eşim malulen emekli : 791 tl maaşı
Kendim 19 ocakta emeklilik başvurusu yaptım,sgk sayfasından bakılınca 1491 tl maaş alabileceğim görünüyor.
Liseye giden çocuğum 3 ayda bir devletten eğitim bursu alıyor
8 ve 16 yaşında iki çocuk olmak üzere 4 kişilik aileyiz.
Emeklilik başvuru tarihi itibarıyla geçerli olacağı için , ama daha kesinleşmediği işlemlerde olduğu için ocak ayı bakıcı maaşı aylığını çekebilirmiyiz.
Çocuğun burs ücreti de gelir sayılıyor mu ??

burs da gelir olarak sayılır evet. bursu 3 ayda bir alıyorsa aylık ortalaması esas alınır.
emekli aylığınız bağlanır baglanmaz il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. eger işlemleriniz devam ediyorsa henüz emekli edilmediyseniz bu ay ödemenizi alın.
ama yine de alo 183'ü arayın. haftanın 7 gunu 24 saat bu hat ücretsiz olarak hizmet verir.

burs ve emekli aylıklarınızla birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL'yi geçerse evde bakım aylıgınız kesilecektir yalnız.
emeklilik aylığınız yukarıdaki gibi olursa bursla birlikte bu sınırı geçiyorsunuz.

Üst Alt