Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir kriterini 60 TL geçince evde bakım aylığımız kesildi!?

oyamemis63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim eşim engelli omurilik felci bende baktığım için bakım parası alıyordum ama 1 ay önce 60 TL gelirim aştığı için kestiler maaşı biliyorum bizim çok mağdur var ama sesimizi duyuramıyoruz. Eşimin yatak yaraları var pansuman yapılıyor hergün tüm malzemeleri parayla alıyoruz ve hiç birini devlet karşılamıyor buna rağmen maaş kesildi. Hastaya bakımı için yapılan masrafları fatura olarak gösterelim bunlarda hesaplansın o zaman sonda torba gazlı bez pamuk yara bandı oksijenli su tendürdiyot alt bezi vs bunlar hesaplansın istiyorum artık sesimizi duysunlar.

Şimdi olaya şöyle bakalım. Ocak ayı gelirler için konuşuyorum. Evde 2 kişi yaşıyor. Evde bir kişi emekli ve maaşı 2300 lira. 1219 lira kişi başı geliri aşmadıkları için 1305 lira bakım maaşı alıyorlar. Yani ellerine ayda geçen toplam para 3505 lira. Şimdi birde yan komşumuz var diyelim. Aynı şartlarda yaşıyorlar ve evde bir kişi devlet memuru ve maaşı 2500 lira diyelim. Memur arkadaşımız bakım maaşı alamıyorken diğer arkadaşımız bakım maaşını alıyor. Aşağı yukarı aynı maaşı alan kişiye yapılan işlem kabul edilemez.

Bunun yerine şöyle bir düzenleme gelmesi gerekiyor. Gelir sınırını kaldırım demiyoruz. Şöyle yapılsın; 2 kişilik bir ailenin gelir sınırı kaçtı: 2438 Lira. Evde bakımın tahmini maaşını da ekleyelim üzerine: 3473 Lira. Şimdi sınır 3473 lira olduğuna göre benim maaşım 3000 lira olsa bile devlet bana 473 lira maaş bağlaması gerekiyor. Anlatabildim mi 2800 maaş alıyorsam 673 lira bağlayacak. Yani hiç kimse asla mağdur olmayacak. Devlette boşa para ödeyip mağdur olmayacak. Bunu dile getirmemiz gerekiyor. Gelir sınırını kaldırma işi boş iş fakat bu düşünce bu işin garanti çözümü. Saygılar.

Bence gelir kriteri temelden kalkmalı, kriterleri tutan, yani ağır engelli olup devamlı bir başkasının bakımına ihtiyacı olan hak eden herkes almalı, devlette işi iyi takip edip sıkı tutmalı.

Üst Alt