Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir ölçütünü aşmadığımız halde neden bakıcı aylığı bağlanmadı?!

memoss

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
aynı hanede 6 kişiyiz babam ayrı evde yaşıyor. ben, eşim, özürlü ablam, 2 yaşında ve 3 aylık, iki çocugum var babam ve annem emekli ben çalışmıyorum. özürlü ablam 3 aylık alıyor yani ayda ortalama 500 tl, annem 1300 tl, toplam gelirimiz 1800 tl, 6 ya böldüğümüzde 300 tl yapıyor gelir ölçütü 785 tl olmasına rağmen bize gelirden dolayı aylık alamazsınız dediler.nasıl itiraz edebiliriz yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Aile sosyal hizmetlere itiraz dilekçesi sunun tekrardan hesap yapılsın

arazi parsel bakıcı aylığında hesaba katılıyor mu? bir de baba emekli ama aynı hanede yaşamıyor. maaşı hesaba dahil edilir mi. teşekkürler.

Tarla, bağ, bahçe gibi araziler de gelir kriterine katılmakta, hiç bir gelir getirmiyor olsalar dahi bir yıllık gelir belirlenip aya bölünmektedir.
Babanızın ikameti resmen de hanenizde değilse onun geliri katılmaz.

ufukalp bey benim oğlum için başvuru yaptım evde bakım için bugün eve memurlar geldi fakat çocukla ilgili fazla bişi sormadılar yalnız ayağa kalkıyomu yemek yiyebiliyomu başka hiç bir soru sormadan gittiler biz sizi tlf arıyacaz dendi 5dakka sürmedi hemen gittiler acaba olumsuzmu gelir kıriterimiz tutuyor ağır özürlu zihinsel engelli yüzde 80 özürülü cevaplarsanız sevinirin teşekürler

engellinin nasıl yaşadığını sormadılarki banyosu tuvalet ihtiyacı konuşuyomu kendini tehlikeye karşı koruyomu hiç birini yapamıyo ama sormadılar ayakta duruyomu yemek yiyebiliyomu dediler beş dakkayı bulmadı eve girdikleri hemen gittiler tlf bildirmeleri red mi acaba

acaba eve memurler geldikden sonra biz arayacaz sizi tlf dediler ne kadar sonra ararlar olumlu da olsa veya red olsada ararlarmı 1 hafta oldu geldiler cevap verirseniz şimdiden teşekür ederim

memurlar ev ziyaretinden sonra aramadılar biz im biryerden soracağımız biyer varmı nasıl öğrenebiliriz ne olur bi cevap yazın

iyi günler enes bey. bir akrabam bakıcı aylığı alıyordu . bakıcı aylığını kestiler ve verdikleri parayı geri istiyorlar. gönderdikleri ödeme tablosunda
2011 den 2014 e kadar ödenen bakıcı aylığı geri talep edilmiş , yani hesaplama yaparlarken gelir ölçütünü aştığımız oranda hesaplama yapmamışlar. verdikleri bakıcı aylığının tamamını tahsil etmek istiyorlar. bir defa itiraz dilekçesi yazdım olumlu sonuç alamadım. aynı şeyleri söylüyorlar. konuda ne yapabiliriz . geri ödeme hesaplamasının tekrar yapılması için mahkemeye başvurabilir miyiz. teşekkürler.

evde bakım ücreti kapsamında yapılan hatalı, yersiz veya fazla ödemeler için af var mı.

memoss

ayrı yaşayan babanız boşandımı yoksa kendisi evi terkmi etti. boşanmadıysa onun maaşıda hesaba ekleniyor. boşandıysa oldan aileye bağlanan nafaka varsa oda hesaplanıyor.

memoss

Evde 6 kişiyseniz ve evde iki engelli varsa hesaplama yapılırken 2. engelli 2 kişi sayılacağından gelir hesabında 7 kişi olarak sayılacaksınız.Siz,eşiniz ve 2 çocuk birde abla ve anne 6 kişsiniz.2.engelli 2 kişi sayılacağından gelirinizi 6 ya değil 7 ye böleceksiniz
bu durumda kişi başı geliriniz gelirniz 258 tl yapar bu bilgilere göre gelirde problem yok ama tarla bağ bahçe ticari araba ev(sadece ikamet ettiğniz 1 tane ise bişi olmaz )resmi gayrı resmi ıcıgı cıcıgı herbişi gelire dahil edilir.

Üst Alt