Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir seviyesi 60g2 çıktı. 2022 engelli aylığı bağlanır mı?

osman199433

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben yüzde 68 engelliyim ben engelli maaşı alıyodum adres degişikligi yüzünden maaşım kesildi ben tekrar yeni vakfa başvurdum eve kontrole görevli geldi 2 hafta sonra sonucunu ögrenirsiniz dedi 2 hafta sonra vakfa gittigimde bana daha belli olmamış maaşın dedi ordaki görevli ve bana gelir testi yaptılar ve 305 tl gss prim borcu çıkardılar benim sorum şu kalem abla benim engelli maaşım baglanırmı gelir seviyesi 60g2 çıktı

cemalkonakli

GSS gelir testi sonucunda g2 çıkman demek ailede kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücret (1273,50 TL) ile asgari ücretin iki katı (2547 TL) arasında çıkması demek. geliriniz bu kadar yuksek mi yoksa sen mi anlatamadın ablam?
hakikaten ailede kişi başına düşen aylık geliriniz 1273,50 tl üstünde mi?

eger hakikaten GSS gelir testi sonucunda g2 çıktıysan 2022 aylıgı baglanmaz.
2022 aylıgının baglanabilmesi için GSS gelir testi sonucunda g0 çıkman şart.
bu da yetmez hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 Tl altında olması gerekir.

Babam emekli abla aylık 1230 tl alıo oda 1000 tl ev kredisine kesilio başkada ailede çalışan ve geliri olan yokta 60g1 gelir testine tabi olanlar dio bide gelir seviyesi 60g2 dio abla e devletten baktıgımda bana bu durumda engelli aylıgı baglanırmı peki ben bunu ögrenmek istiorumda

ablacım hanede toplam kaç kişisiniz? başka gelir yoksa senin GSS gelir testinde g2 çıkman imkansız. hele soyle bi hanede kaç kişi yaşıyorsunuz ve kimlerle kalıyorsun* Akrabalık derecelerini yaz. kardeşler varsa bekar olup olmadıklarını belirt.

toplam 4 kişiyiz abla ailemle kalıyorum bi tane kardeşim var oda bekar kendisi

toplam aylık geliriniz 1230 TL ama 1000 TL ev kredisine gidiyormuş. ben yanlış mı anladım bunu? 1230 Tl geliriniz var ve siz ayda 1000 TL ev kredisi mi ödüyorsunuz?

ev mi satın aldınız? satın aldıgınız evde mi oturuyorsunuz?

Evet ev satın aldık ev ipotekli yani abla dogru anladın

valla ablacım hanede 4 kişi kalıyorsunuz. aylık da 1230 TL geliriniz var. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 307,50 TL ediyor. bu miktar da 303,48 TL'nin ustunde oldugundan size 2022 aylıgı baglanmaz.
maaştan kesilen kredi borcunuz gelirden düşülmez.

GSS gelir testinde ise G0 çıkarsın. 60/c 1 kapsamında gSS'lı olursun primini devlet öder. bu 60/c 1 GSS, eski yeşil kart gibidir.
anladığım kadarıyla e-devlette g2 yazıyor ama sen henüz gelir testi yaptırmamışsın, gelir testini yeni yaptırmışsın daha. başka gelir yoksa GSS gelir testi sonucuna göre 60/c 1 kapsamında GSS'lı olacaksın. senin bu anlattıgın gelir şartlarında g2 çıkman imkansız.

Ben gelir testi yaptırmama ragmen g2 çıktım abla dogruları söylüyorum ben yanlış anlama ama

yahu ablacım "tek gelirimiz 1230 Tl" diyorsun. "başka gelirimiz yok" diyorsun. aile olarak da 4 kişisiniz.
bu durumda ailede kişi başına düşen aylık gelir:
1230 / 4 = 307, 50 TL çıkıyor.
bu gelirle ne g2 çıkması, siz g0 çıkıyorsunuz. yani ailede kişi başına düşen aylık gelir 424,50 Tl altında oldugundan dolayı 60/c 1 kapsamında GSS'lı olursunuz. bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet öder.

bu 1230 tl'den başka tarla, bahça, bağ, hayvan, araç, banka hesabı, oturdugunuz ev hariç konut, arsa vs mal mülkünüz, maaş, düzenli yardım, burs vs varsa soyle ona göre hesap yapayım.

2022 gelir testi işlemleri

Melek abla benim maaşım 2015 te kesildi kesildikten sonra bana 2015 yılında gelir testi yapıldı sonucu g1 çıktı şimdi ayda 51 tl prim borcu ödüyorum babamın üstüne sigortalı olmak için başvurduk şu anda hastanede işlemlerimiz devam ediyor bu benim tekrardan 2022 engelli aylıgımın baglanmasına engel olurmu cevaplarsan sevinirim abla

osman199433 babanın sağlık güvencesinden yararlanman 2022 engelli aylıgına engel teşkil etmez.

Abla peki benim gelir testi yenilendi bu muhtaçlık sınırına göre benim engelli aylıgım baglanırmı bide babamın üstüne ipotekli ev var bide babamın emekli maaşı var oda yeni zamla birlikte 1390 tl olacak başkada gelirimiz yok abla olurmu bu maaş melek abla

hanede kaç kişisiniz? GSS gelir testinde sonuç ne çıktı?

4 kişiyiz abla gss gelir testi daha henüz belli degil dün başvurmuştum yani abla gelir testi dün yenilendi abla

ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 TL altındaysa GSS gelir testi sonucu G0 çıkar ve prim ödemezsin.
senin sonucun da G0 çıkacaktır.

sonuç Go çıkarsa 2022 aylıgına da başvurursun. aldığınız evde oturuyorsanız o ev gelire dahil edilmez. 1390 tl'den başka gelir yoksa 2022 açısından da geliriniz uygun çıkar. yani hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 392,49 Tl altında çıkacagından 2022 aylıgı baglanacaktır sana.

Abla ben tam olarak anlamadım bu ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 tl olan gelir testinde G0 çıkmam içinmi abla

ablacım GSS gelir testi sonucunda G0 çıkanlar prim ödemez.
ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 TL altındaysa sonuç G0 çıkar ve bu durumda olanlar 60/c 1 kapsamında GSS'lı olurlar. bu da eski yeşil kart gibidir ve primlerini devlet öder. lakin sen 2022 aylıgına başvurursan ve GSS gelir testi sonucun da G0 ise 60/c 3 kapsamında GSS'lı olursun. bu da eski yeşil kart gibidir ve prim ödemezsin. primini devlet öder.

GSS gelir testi sonucunda G1 ve G2 çıkanlar gelir durumlarına göre prim öderler ve 60/g kapsamında GSS'lı olurlar. 60/g kapsamında GSS'lı olanlara da asla 2022 aylıgı bağlanmaz.

2022 aylıgı baglanması için GSS gelir testi sonucunun G0 çıkması şarttır. fakat bu da yetmez. 2022 aylıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 Tl altında olması gerekiyor çünkü.

Tamam abla teşekkür ederim ALLAH razı olsun

Kalem abla benim engelli maaşımın baglanması durumunda maaşımı toplu olarak alabilecekmiyim ??

engelli aylığı için vakfa ne zaman başvurdun?
engelli aylığı baglandığı takdirde evet, birikmişin olursa tabi ki mart'a kadar olan toplu paranı mart dönem aylıgınla birlikte alırsın.
e-devlet şifren varsa e-devlete girip 2022 aylıgı için orada yazılanları buraya kopyalar mısın ablası?

Abla benim maaşım 4 kasım 2015 de muhtaç olmama nedeni ile kesildi bende tekrar başvurdum öyle yani ilk vakıfta başvuru tarihi 2013 tü abla sonra biz taşındık vakıf degişti açıkcası vakfada bildirdik adres degişikligini yani 4 kasım 2015 te reddedildi şimdiki gelir durumuna göre tekrar başvuru yaptım vakfa yani bu durumda maaşım kabul olursa toplu olarak alabilcekmiyim bu durumda yani abla

osman199433
yukarıda yazdım ya ablası. eger maaşın baglanırsa vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşından 1 Mart'a kadar olan toplu paranı alacaksın.
vakfa en son ne zaman başvurdun bana o lazım. 4 Kasım 2015'te aylıgın kesildikten sonra 2022 aylıgı için vakfa ne zaman başvurdun?

e-devlet şifren var mı senin? varsa söyle sana bazı işlemler yaptıracağım. çünkü ta başından beri hep farklı cevaplar verdin. yok GSS gelir testinde g1 çıkmışsın yok g2 çıkmışsın feleğimi şaşırttın. e-devlet şifren varsa e-devlete girip 2022 aylıklarıyla ilgili bilgilerine bakmanı isteyeceğim. ayrıca sağlık provizyon bilgilerine ihtiyacım var.
e-devlet şifren yoksa alo 144'ü arayıp 2022 aylıgı ile ilgili işlemlerinin ne durumda olduğunu öğrenmeye çalış. vakfa başvuru tarihini de soylesinler sana. sonra öğrendiğin bilgileri bana buradan aktar.

Melek abla gelir testi sonucunda g0 çıktım abla asgari ücretin 1/3 üne kadar maaş için sonucu ne olur abla çok soru soruyom ama kusuruma bakma yani bi tek babam emekli maaşı alıyo oda 1380 tl bide babamın üstüne ipotekli ev var kredi çekti yani yardımcı olursan sevinirim abla

osman199433
ablacım sana bir soru sordum. e-devlet şifren var mı? varsa e-devlete girip 2022 aylıgı ile ilgili durumuna bak ve ekranda yazılan bilgileri kendi kimlik bilgilerini saklayarak buraya kopyala. valla sana en kesin bu şekilde yardımcı olabilirim. başından beri yok g1 yok g2 dedin şimdi g0 oldun. sana hakikaten yardımcı olmak istiyorum. lütfen e-devlete girip 2022 aylıgı ile ilgili bilgileri bana ver. ya da alo 144'ü ara oradan kesin bilgi al. onlar sistemden durumuna bakar kesin cevap verir.

hatta yukarıda yazdıklarımı yine buraya kopyalayayım. bu dediklerimi yap lütfen:

"[SIZE=2]e-devlet şifren var mı senin? varsa söyle sana bazı işlemler yaptıracağım. çünkü ta başından beri hep farklı cevaplar verdin. yok GSS gelir testinde g1 çıkmışsın yok g2 çıkmışsın feleğimi şaşırttın. e-devlet şifren varsa e-devlete girip 2022 aylıklarıyla ilgili bilgilerine bakmanı isteyeceğim. ayrıca sağlık provizyon bilgilerine ihtiyacım var.
e-devlet şifren yoksa alo 144'ü arayıp 2022 aylıgı ile ilgili işlemlerinin ne durumda olduğunu öğrenmeye çalış. vakfa başvuru tarihini de soylesinler sana. sonra öğrendiğin bilgileri bana buradan aktar.
[/SIZE]

Maaşım tekrardan kabul edildi tekrar teşekkür ederim Kalem abla yardımcı oldugun için :)

bide maaşımı mart ayında verdigim bilgilere göre toplu olarak alabilecekmiyim ablam alacaksam ne kadar alabilecegim...

osman199433
hade hayırlı olsun:) e-devletten mi bakıp öğrendin?:) nereden öğrendin?
toplu para alacaksın tabi. fakat ne kadar alacağını hesaplamam için vakfa son başvurdugun tarihi bilmem lazım. daha once de sordum ama istediğim cevabı alamadım:) aylığının kesildiğini, sonra başvurdugunu bu başvurunun reddedildiğini yazdın ama sonra ne zaman başvurdun net soylemedin. vakfa başvuru tarihini alo 144'den öğrenip bana soyle ablam . ben de ne kadar alacagını hesaplarım.
bu arada rapor oranını da yaz.

Teşekkür ederim abla evet maaşımın kabul oldugunu e devletten ögrendim vakfa başvuru tarihi ise ocak ayı ablaa 144 ü arayıp ögrendim rapor oranım ise yüzde 68

osman199433
Ocak başvuru tarihinse bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 şubat olur. 1 aylık birikmişin olur haliyle.
1 aylık birikmişin= 326,59 TL
mart dönem aylıgın (mart,nisan,mayıs) ise 979,77 TL
mart'ta eline toplam 326,59 + 979,77 = 1306,36 TL geçecek.
rapor oranın % 70 ve ustu olsaydı daha fazla alırdın tabi. ama rapor oranın maalesef % 68.

Abla peki mart ayında bir milyar 21 tl para alınacaktı bu beni kapsamıyomu peki ?

osman199433
sen şuradaki yazdıklarımı diyorsun:)

[SIZE=1]Aralık dönem aylığını alanlar, Mart Dönem aylığını 2 aylık farkla şu miktarda alacaklar:
65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 680,51 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 1021,93 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı=1532,89 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 1021,93 TL[/SIZE]

hayır ablam yukarıda yazdığım siyah renkli aylık miktarı seni kapsamıyor. sen daha önceden aylık alsaydın ve aylıgın devam ediyor olsaydı mesela aralık ayı dönem aylıgını alsaydın 2 aylık farkla birlikte 1021,93 TL alacaktın. ama senin aylıgın yeni baglandı ve aylık başlangıç tarihin 1 şubat. aylık tutarın da şu:
(% 40-69) Engelli Aylığı = 979, 77 TL ( 1 aylık miktar 326, 59 TL)

NOT: bir daha alakası olmayan yerlere yazarsan sana cevap vermeyeceğim. lütfen ablası bir daha kendi başlığına yaz. o kadar sorusuna cevap bekleyen varken senin bu yaptıgın ayıp kaçar. ben zaten elimden geleni yapıp tüm soruları tarıyorum.

Üst Alt