Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir seviyesi bakım aylığı almak için uygun mu?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
melek hanım merhaba size bir sorum var kişinin evi var arabayı başkasının (ablasının) üstüne yapmış evde büyük oğlu çalışıyor baba 1500-1600 tl maaşı var oğluda 900 tl alıyor engelli diğer çocuğu var ortanca aile toplam 5 kişi bu kişinin bakım aylığı alabilir mi hakkı var mıdır

çocuğu % 85 engelli

melek hanım görmemiş galiba ne dersiniz arkadaşlar hakkı varmı yokmu almasında alıyorsa maaşları kesilmelidir

2702,35 TL'yi geçmemesi gerekiyor toplam gelirin.
Ayrıca raporda 'ağır özürlü' ibaresi olması gerekiyor.

evi ve arabası olması etkliyormu peki arabayı ablasının üstüne yapmış ama bazen kızıyorum bazende çocuğu için olsun ya diyorum ama parayla hemen hava atıyor sonra kızdırıyor neyse ne hali varsa bırak tım boşverin

memolik önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçmemesi. gelir hesabı yapılırken de resmi ya da gayri resmi tüm gelirler dikkate alınır. ev ve araç gelir getirmiyorsa sorun olmaz. çocugun agır özürlü ibareli raporu varsa başvursunlar. eger şartları uygun bulunursa aylık baglanır aksi halde baglanmaz.

melek hanım arabayı üstüne alsa yinede gelir getirmediği için alabilir diyosunuz önemli olan gelirin ne kadar olduğu doğrumu anladım

evde bakım aylığından bahsediyorsak ve evde bakım aylığına yeni başvuruyorsanız evet, doğru anladın. zaten evde bakım aylığı için başvurdugunuzda araç ve ev varsa beyan edeceksiniz. gelir getirmiyorsa sorun değil.

önemli olan gelirinizdir. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 540,47 lira altında olması. ama şurası da var. beyan edilen gelirle yaşam koşullarınız arasında bir fark görülürse beyan edilmeyen bir gelir mi var diye gelirleriniz didik didik taranır. fakat gelir sizin beyan ettiğiniz gibiyse sorun çıkmaz.
zaten artık sistemden ev, araç vs her şey gorunur.

Üst Alt