Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir tespitinde muhtaç olmama rağmen 2022 aylık başvurum reddedildi!?

gayserili38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kardeşim %55 engelli mental reterdasyon hastası vasisi benim evde ben eşim 3 aylık çocuğum ve kardeşimle kalıyoruz. Sgk e devlette gözüken brüt ücret 2790 tl. Gelir tesbitinde muhtaç olmama ile ret olarak değerlendirilmiş. Yeni evli olmam sebebi ile evimde gerekli eşyalarımın hepsi var evim kira eve başka gelir yok. Bu gelir tespitinde net ücret mi geçerli yoksa brüt ücret mi yardımlarınız için teşekkür ederim

gayserili38

Kimse var dost acele etme.

Anladığım kadarı ile 4 kişisiniz ve eviniz kira, geliriniz yaklaşık 2100 tl civarı.

Engelli kişi sydv na başvuru yapınca yaşadığı hanenin gelirini ve hanede yaşayan kişi sayısını dikkate alırlar, kişi başı gelir tutarı 2019 yılı için 609.67 tl nin altında ise 2022 maaşından yararlanmamanız için bir sebeb yok.

4 kişi x 609.67 kişi başı gelir şartı = 2439 tl

Siz gelir olarak bu rakkamı aşmıyorsunuz, ayrıca evinizin kira oluşu sebebi ile kiira gideri düşülecektir, ve kalan miktar dikkate alınır.

Gelelim neden bağlanmadı sebeblerine , birincisi hane halkı ( engellinin yaşadığı adresteki herkes) üzerine kayıtlı köyde sağda solda mal varlıkları olması, diğer sebeb hane ziyareti esnasındaki çevre soruşturmalarında oluşturulan rapor, üçüncü olarakta sydv hane ziyaretinde evinizin içindeki eşyaların göze batacak şekilde değerli olmasıdır.

Sizin yapacağınız şey sydv na bir itiraz dilekçesi yazmanız. Özellikle gelecek olan cevabı yazılı olarak size iletmelerini isteyiniz. ( emin olun işe yarayacaktır)

_SEP_
gelir 2790 lira 2100 değil geliride kişi başı 697,5 olur bu durumda maaş bağlanamz ama kıracı oldugu için emsal kıra bedeli düşünce belki alabılır ne kadar kıra ödediğini bilmiyok. vakıftakıler kırayı düşmemiş olabılr.arkdaşın vakfa gidip kırada oldugunu kıra bedelini düşüp öyle hesaplama yapmalarını istemesi gerekıyo.

-mka

Brüt gelir 2700 küsür musti, Yani her durumda bağlanması gereken maaş, tabiki artık sitede beyan edilen açıklamalara fazla güvenim kalmadığı için çekimserim,

Ben gerekeni yazdım itiraz eder cevaben yazılı sonuç alır, sorun varsa bakarız.

-mka Merhaba bugun eve heyet geldi yukarı çıkmadı kapıda soru sordu kiradamısınız dedi evet dedim elektirik faturası su faturasını sordu kiradayız dedim 1 ay sonra internetten bakabilirsiniz dedi yanlız raporumda sosyal yardımlaşma degerlendirilmedi yazıyo dedi yanlız açıklamada 2022 maşı için yazıyo yine ben hallederim dedi iyi bir insana benziyodu sizce sonuç ne olur

Ebru101

Kardeşim o kadar sıkıntı yapma kendine, başka sayfadada okudum aynı sorunları defalarca yazmışsını.

Sizin belirtiğiniz şartlarda 2022 bağlanmaması mümkün değil, kapıdan bakıp gitmeyi bırakın zorunlu olmasalar kapınıza gelmezlerdi. İçinizi farah tutun kesin maaş alırsınız.

Allah razı olsun kardeşim yardımın için çok teşekkür ederim

Merhaba yeni olduğum için biraz aceleci davrandım kusura bakmayın. Eve gelen kişi eşime sizin her eşyanız var ne için bu aylığa başvurdunuz demiş. Eşimde yeni evli olduğumuzu bu eşyaların bir kısmını ailelerimizin aldığını bir kısmınıda borçlanarak aldığımızı belirtmiş. Yani bu eşyaların yeni olması aylığın bağlanmamasını gerektirir mi? Ben vakfa gidip itiraz edeceğim ve sonuçlanan evrağın yazılı olarak beyanını isteyim bakalım ne diyecekler. Yardımlarınız için teşekkür ederim

Evse yaşayan kişilerin üzerine herhangi bi mal varlığı yok vakfa kira bedelini düşmeleri için kira smzleşmesini mi götürmem gerekli acaba

gayserili38
görevlının eşyalarınzı sorması normal .ihtiyaç sahıbi iken yenı eşyalarınızı görünce nasıl alındıgını sorar.siz gereklı cevabı vermişiniz artık o eşyalar sıkıntı olmaz öyle hergün alınan sık değiştirilen eşya olmayıp beyaz eşya vs dır.görevli şöylede haklı haneye her en ad adı altında girerse girsin tümü hesaba dahıl edılıı sadece emsal kıra bedelı gelir hesabından düşülür.burda bu eşyaları alan ister ailenzı ister başka akraba yada komşu olsun isterse düğünden gelen para ile alınmış olsun hetey borçlara bakamz gelire bakar eşyalarada bakar dıkkat çekerse.burda görevlı haklı şimdi şöyle gelriniz 1000 lira iken gideriniz(yaptıgınız harcamalar.)gelirden fazla olursa aradakı fark gelir olarak işleme dahıl edılır.burda yeni evlısnz diye eşya konusunu pas geçebilirler.kırada ıkamet ettıgınzıı bildirdiğinizde belgeleri götürn faydası olur bazen belgeye göre hareket ediolar bazen incelıolar inceleme etmelerıdegerekıo çünkü kira bedeli değil emsal kıra bedelı düşülüyo.kıra bedelı düşülecek olsa 300 lük yere 500 derler gelr sınırnı geçmemek için.tüm bunlara ilaveten iş o görevlılerden bittiği için işleriniz gayet sakın ve kıbar olmanzı tavsıye ederım.

Bugün vakfa gittim saat 11 gibi her zaman ki gibi tek banko çalışıyor önümde 12 kişi var 20 dakika da bid işlem alınıyor saat 12 oldu görevli işlemlerin öğleden sonraya kaldığını söyledi bende ameliyatlı olduğumu bi daha gelmemin zor olduğunu belirttim bişey yapamıycağını söyledi bende neden tek banko çalışıyor burası her zaman bu kadar vatandaş mağdur oluyor şikayet edeceğim sizi dedim tartışma büyüdü bankoda ki arkadaş beklememi yardımcı olacağını söyledi yani sesin çıkmazsa işin bitmiyo itiraz dilekçemizi yazdık bakalım sonuç ne olacak

Üst Alt