Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir testi G 0 çıktığı halde 2022 aylığı kesilen var mı?

musty35

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
G0 yeşil kart gibi hastane ve ilac masraflarını da karsliyormu.g1 de her ikiside ücretilimi?

Gelir testi yaptırmadan g 2 yazmışlar.

Otomatik g2 çıkıyor gelir testi yaptırmadım icin . kağıt falan da gelmedi SGK dan .

Sgk dan kagit gelmez.sen kaymakamliga gidip tekrardan gelir testi icin basvuru yap durumunu izah et.baban emekli ne kadae aliyor peki

gelir testi hesaplama yöntemi 2022 hesaplama yöntemi ile bire bir ayni ise g1 çıkarım yine . 107 lira vericem değişen birşey olmaz.abla da girmedi 1 aydir .

Tamam anliyorum ama eger emekli maası 2500 ve ustuyse senin dedigin gibi oluyor.hesaplama ayni tabikide.ama yuksek tabandan emekli aliyosa baban g1 yada g2 cikarki zaten cikmis size.
Vede simdi okudum g2 asgari ucretten asgari ucretin 2 katina kadar geliri olanlar diyor.bu s3kilde sizin haneye giren gelir 2850nin ustunde gorunuyor g2 ciktiysa.
Uzerinize arac vede tarla daire gibi tasinir tasinmaz varsa bu yuzden gelir yuksek cikmistir.brut asgari ucretten asgari ucretin 2 katina kadar geliri olanlar g2 cikiyomus.o zaman sizin geliriniz 3000nin ustunde gorunuyor sanirim

Son düzenleme:
Nasılsa secim yok 2 sene birçok engellinin maaşı gider bu gidişle benim gecen ay kesildi bu ay 107 lira gss vericem elk.yardimi da gitti .

musty35 vakifa gidip guncellettinmi gss ni.cunku burut asgari ucretin altinda olanlar gss 0 yani ucret odemeden muayene vw ilacdan faydalaniyor.sizin eve giren gelir takriben 3000 tlnin altindaysa gss icin guncelleme yaptir.toplam ne kadae gelir giriyor eve yani babanin emekli maaşı ne kadar

G0 cikamam 852ira üstü cikmis ki kesmisler

Gelir testi ve 2022 hesaplama yontemi bire bir ayni.

852<g0 =2022 kesilmez
852> g1=2022 kesilir

musty35
Hocam diyorumki tamam 2022 kesilebilir ama gss 2022 ile ayni degil.2022 de asgari ucretin 3de1inden az ise 2022 aliyosun.
Ama gss de farkli yani brut asgari ucretin 3de1inde az ise gss 0 olarak butun haatahane ve ilactan yararlaniyosun.suanda brut asgari ucret yaklasık 3500 civarinda.bunu bana kalem ablada demisti o yuzden solesim size.emekli ne kadar aliyor baba yuksek tabandanmi aliyor.

Gecende bir arkadasin daha kesilmisti ama guncellettirdi ve suan gss 0 yani devlet oduyor.eger kisi bası takriben 1150 tl altindasa eve giren gelir bu sekilde gss 0 olmasi lazim.sen emekli ne kadar aliyosunuz ve eve giren baska gelir varmi.araba ev varni solersen yardimci olurum elimden geldigince

@musty35
Burda boyle yaziyor gss formundada brut asgari ucretin 3de 1inden az olan odemez diyor.

hesaplamaya gore emekli 2326
Ek odemesi 93
Toplam 2419 .yillik 2000 tl ikramiyenin aylik getirisi 166 .
Hepsinin toplami 2585 tl geliriniz gozukuyor.yani 33 tllik bir rakam icin 2022 niz kesilmis .

2400 emekli maaşı var annemin 1900 ziraat 700 garanti kredi borcu 36 ay 400 kredi kartı borcu halkbankası 200 kredi borcu 400 kira benimde kesildi maaş muhtac olmama sebebiymiş hıncını engelli maaşlarından alıyorlar bu kadar düştü iktidar

@Şizofrenix
Eve giren toplam gelir ne kadar.vede hanede kac kisiniz

Birde senden raporun aslı gibi olani istemislerdi guncellemek icin.15 gun suresini gecirdinmiki ayligini kestiler.xunku 15 gun icinde gitmezsen sistem otomatik olarak kesiyor

Derbeder_55

Bayram ikramiyeleri de gelire dahil ediliyor mu ?

Yani 2022 maaşı almaya başladım annem babamdan kalan 2323 maaş +93 ek ödeme alıyor şimdi 2 bayramda 750 TL den ikramiye alacak Ben 1000 TL kira veriyoruz evde iki kişiyiz 2 ay önce maaş bağlandı. şimdi ikramiye alınca benim 2022 kesilecek.mi ?

Derbeder_55

Toplam 2800 krediler kira gider 3600 evde 2 kişiyiz 15 günü geçirmedim zamanında verdim ayın 13 ünde kesmişler muhtaç olmama sebebi ile nasıl ödenecek bu krediler bakalım artık köprü yolu gözüküyor galiba

lm_lm
Yillik verilen 2 bayram ikramiyesinin toplamı 2000 tl olan tutarin aylik 166 tlsi hane gelirine ekleniyor

yaşlılık maaşı için gelir testi var mı ayrıca 80 yaş yüzde 70 engelli kaldığı yer gelir yüksek imiş maaş kesilecek denildi bu hasta için yapılacaak başka secenek var mı ikametgah yeri bulamadılar gelir düşük olan birileri

Üst Alt