Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir testinden G0 çıktı. 2022 aylığı alabilir miyim?

urfaliabdullah63

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kardeş selamun aleykum size bir sorum olacaktı ben gecenlerde yuzde 54 engelli raporu aldım 20022 maaş icin vakıfa muracaat ettim yasım 36 bes cocugum var ikisi ortaokula gidiyor digerleri kucuk bana bana maaş bağlarmı hıc bıryerden gelirim yok gelir testimiz benim ve esimin G0 ASGARİ UCRETİN 1BOLU 3 KADAR birde alırsam ilk maasımı ne zaman alırım ne kadar alırım basvuru tarihım 29 01 2018

maaş alabilmen icin kardeşim en az 40 rapor heyet raponun olması gerek

not ben baban`dan sandım o yüzden kardeşim yalnış anlaşılma olmuş.

Son düzenleme:
Bu yasa yenimi cikti yuzde 60 benim bildigim yuzde 40 raporu olan alabiliyor 60da nerden cikti

urfaliabdullah63 aykut35

%40 yeterlidir arkadaşlar...

Yönetmelik şöyle der:

"(Değişik:RG-25/3/2014-28952) 65 yaşını doldurmamış olmasının yanı sıra ilgili mevzuatı çerçevesinde yetkili hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu ile toplam olarak % 40 ila % 69 arası engelli olduklarını kanıtlamış"

urfaliabdullah63
bildiğiniz doğrudur. yukarıdaki arkadaş yanlış bilgi vermiş size.

2022 engelli aylığı için % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu yeterlidir. senin de eşinin de geliri yokmuş. 5 de çocuk var. GSS gelir testinde de G0 çıkmışsın.

hanede kişi başına düşen aylık gelir de 483,63 TL altında ise 2022 aylığı baglanacaktır size. geliriniz olmadığına göre 2022 aylığı da baglanır.
eviniz kira mı? araç,tarla vs mal mülk var mı peki sizin ve eşinizin üstüne? nasıl geçiniyorsunuz?

2022 aylığına daha yeni baş vurmuşsunuz (29 Ocak). işlemler yetişirse ilk ödemenizi mart'ta alırsınız. yetişmezse, maalesef haziranda alırsınız.
aylığınız onaylanırsa, aylık başlangıç tarihiniz 1 Şubat olur. başvuru tarihii takip eden ilk ay başı aylık başlangıç tarihidir çünkü. sizin başvuru tarihiniz de ocak olduğu için aylık başlangıç tarihiniz 1 Şubat olur.

ödeme aylık başlangıç tarihinden itibaren yapılır.
eger ödemenizi mart'ta alırsanız, Şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olamk üzere 4 aylık toplam 1596,59 Tl alırsınız.
mart'a kadar işlemelr yetişmezse bu durumda hazran'da hepsini birden alırsınız . yani şubat + mart + nisan +mayıs ve haziran dönem aylığı (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 7 aylık toplam 2794,05 TL alırsınız.

e-devlet şifreniz varsa e-devlettten 2022 aylık durumunuzu sorgulayabilir 2022 aylık işlemlerinizi takip edebilirsiniz.
e-devlette aylık durumu "devam ediyor" yazdığı takdirde aylığınız baglanmış demektir.
aynı şekilde 2022 aylığı ile ilgili bilgileri alo 144'ten de alabilirsiniz.

kafanıza takılan bir şey olursa da buradan sorarsınız tabi ki:)

Kalem oncelikle gec cvp yazdigim icin ozur dilerim ancak 10gun oldu siteye giris yapamiyordum abla cuma aksaminiz mubarek olsun benim adima hic ev tarla araba yok suan oturdugum evde kiraciyim kis oldugu icinde calismiyorum malum benim isim boyaci oldugumdan dolayi kisin is yok abla ben e devletden ara sira bakiyorum 2022 aylik durumum devam ediyor yazmakta abla benim sorum acaba mart ayinda maasim yatarmi basvuru tarihim 29 01 2018 eger alirsam ne kadar alirim ve hangi gun dogum tarihim 1982 cevapin icin tesekkur ederim allah senden razi olsun allaha emanet ol

urfaliabdullah63 senin de Cuman mübarek olsun.
e-devlette aylık durumun devam ediyor yazıyormuş. hayırlı olsun, 2022 aylığın baglanmış:)
doğum yılının son rakamı 2 olduğuna göre ödeme gunun 7 mart.

ykarıda ne kadar alacağını yazdım ablası. işlemlerinin yetişmesine baglı Mart'ta alman. bir aksilik çıkmazsa 7 Mart 2018 Çarşamba gunu T.C. kimliğinle birlikte herhangi bir PTT şubesinden ödemeni alabilirsin. Mart'ta alırsan, 1596,59 Tl alırsın.

işlemlerin yetişmezse 7 haziran'da alırsın.

sen 4 mart'ta akşama doğru e-devletten aylık ödeme durumuna bak eger ödeme miktarın yazıyorsa ve ödemeniz hazır diye yazı varsa, 7 mart çarşamba gunu gider ödemeni PTT'den çekersin. ama bu deidklerim yazmıyorsa işin haziran'a kalır..

4-5 martta bana e-devlette ne yazdıgını soylersin ben seni tekrar bilgilendirrim ablası oldu mu?

Allah senden razi olsun ablam .insaallah gelismelerden senide haber edecegim allaha emanet ol

Kalem abla hayirli aksamlar ben az once 144 hattini aradim maasimi ayin 7 alacagimi soyledi abla hersey icin allah razi olsun sagolasin

Üst Alt