Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir vergisi indirimi için başvuru yaptım. Süreci nerden sorgulayabilirim?

Kerami

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, gelir vergisi başvurusu yaptım. Dilekçe numarasını internet vergi dairesinden görüyorum ama 21 günü geçti. Biz seni 2 - 3 hafta sonra ararız dediler ama ne durumda olduğunu internetten sorgulayabilir miyim ?

senle aynı durumdayız 04.01.2022 de bende başvuru yaptım Ankara'ya elektronik olarak gönderildi. E-devlet üzerinden gözüküyor vermiş olduğum dilekçe. 2 gün önce aramıştım 14 gün sonra arayın o zaman netleşir demişlerdi.. Ankara vergi dairesinde malesef telefonlar çok meşgul ve kimse açmıyor telefonu

Ben de geçen sene Ocak 2021 de başvuru yaptım. 10 ay sonra sonra telefon ettiler. Hemen gelme sansı zor.

03124153080 numarası haftaiçi 2den sonra arayın kibar bir bayan var yardımcı oluyor ama başvurudan enaz 15 gün sonra arayın

ozdemirserdar111 vermiş olduğunuz 03124153080 numarayı aradım hemen kibar bir bayan çıktı ve yardımcı oldu sağolsun. 2 tane Doktor imzası kalmış sadece cuma günü tekrar aramamı söyledi kendisi..

ozdemirserdar111

Ben aradım dediğiniz gibi bir bayan açtı. 24.12.2021 başvuru tarihimdi. 18.01.2022 'de aradım beyefendi henüz sonuç gözükmüyor dedi sadece ama

Kerami
10gün içinde telefonuna mesaj gelir 1 ayda tamamlanıyor raporu verdiğin daireye 1 ay 15 gün sonra sor eviss e çok geç düşüyor ben 01-10-2021 de verdim evrakları 15-11-2021de mesaj geldi verdi indirimi vardır diye

vermiş olduğun numaradaki bayan 2.doktor imzası kalmış olduğunu söyledi. 2.doktor imzası ne demek oluyor ? heyete girmiş ve doktor imzalanması mı kalmış sadece ? onu tam anlıyamadım @Haliley

Vergi dairesinin doktor ile ilgisi yok diye biliyorum ben raporumu ve dilekçemi gelir idaresi başkanlığı engelli birimine teslim ettim 1 ay sonra mesaj geldi aynı zamanda çalıştığın şirkete e tebliğat yapıyorlar

@Haliley yanlış biliyorsun. Gönderdiğin vergi dairesi engelli raporuda orda heyete giriyor. Ve heyet dereceyi belirliyor onaylıyor. Vergi dairesi gönderdiğin rapora göre indirim sağlamaz. Heyet raporuna göre vergi indirimi sağlar.

Haliley

Süper. Zaten ayın 25 -26 sına kadar bekleyip tekrar arayacağım büyük ihtimal Şubat maaşına da yetişmeyecek ama bir umut bakalım. İnşallah dediğin gibi olur. Zaten dilekçeyi verdiğimde 3 haftaya kadar dönüş yapılır denmişti ama bakalım.

Kerami bende 04.01.2022 de başvuru yaptım. Bugün tekrar aradım cuma günü ara bakalım 2.doktor imzası kaldığını söylediler. inşallah şubat maaşına yetişir

Benim raporum 50 idi direk hastane heyeti 43 e düşürdü ve o şekilde vergi dairesine verdim ve aynı şekilde geldi bildiğim Ankara artık 90 altına düşüş yapmıyor 90 ve üstüne uyguluyor

10.01.2022 de de emeklilik müracaat I yaptım oradaki memurda şubatın 20 sine doğru maaşını alırsın dedi

Haliley yani bende merak içindeyim çünkü benim gönderdiğim engelli raporu %97 süresiz tam bağımlı rapor. %97 altına düşüş yaparlarmı acaba çok merak ediyorum.

deasn12 , Haliley az önce tekrar aradım Ankara numarasını ama bu sefer de bize gelen evrak gözükmemekte hala Alanya Vergi dairesinde işlemler dediler ama anlayamadım. Alanya'da biz gönderdik evrakı demişti ama :S

Kerami bende bugün aradım sordum. 04.01.2022 de gönderdiğim dilekçemde 1 doktor imzası kalmış sadece. salı veya perşembe günü imzalanır dedi. cuma günü tekrar arayabilir sorabilirsiniz dedi.

deasn12 Cuma bende tekrar arayacağım. Bıraktığım vergi dairesini de aradım biz cevap geldiğinde kesinlikle arayacağız diyorlar ama bakalım. İnşallah kısa sürede sonuçlanır.

Kerami inşallah. ben hemen emekliliğe başvurcam zaten. şubat ayı maaşınıda alabiliriz inşallah. 3 tane doktor oluyor sanırım heyette. 2 doktor imzası alınmış 1 doktor imzası kalmış. 1 doktor imzasının kalması onaylandı olarak görebilirmiyiz acaba

Kerami 04.01.2022 de dilekçe vermiştim Vergi indirimi için Ankara vergi dairesi aradı 10 dk önce. %97 süresiz 1.derece vergi indirimim çıkartıldığını söyledi. pazartesi günü ilçenizde vergi dairesinden alabilirsiniz dedi. 23 günde çıkartıldı vergi indirim raporum resmen şok oldum.. Allah razı olsun herkesten.. Şubat ayı emekli maaşıma yetişiriz inşallah...Allah herkese nasip eder inşallah..

deasn12

Güzel haber çok sevindim adınıza. Ben bekliyorum olmazsa yarın bu numarayı tekrar arayacağım. Benim başvuralı 1 ay 3 gün oldu şuan.

Kerami Allah razı olsun kardeşim..Ankara vergi dairesinin vergi indirimini 23 günde çıkarttığı örnek olsun herkese.
Herşey artık eskisi gibi değil çok hızlanmış..Rabbim inşallah seninde raporununun erken çıkmasını nasip eder..

deasn12

senin adına çok sevindim hayırlısı olsun şimdiden benimde bu mart ayında 19 yıl hizmet sürem doluyor inşallah hayırlısıyla emekli oluruz
bu arada yaş 38 SSK giriş 11 03 2003 prim 5699

deasn12

Şimdi tekrar Ankara numarasını aradım ve başvurduğum vergi dairesi evis 'e raporu yüklememiş. Hemen başvuru yaptığım vergi dairesini aradım ve yükleyeceklerini söylediler. Bir kaç saat sonra Ankarayı tekrar arayıp yüklenmiş mi diye sorgulayacağım. Bu ay ki maaştan da gelir vergisi hakkımızı yararlanamayacağım büyük ihtimal.

Kerami bende biraz önce ilçemizde bağlı olduğumuz vergi dairesini aradım. Bugün gelip alabilirsiniz bizden dediler.
Zimmetleniyormuş başkası alamıyormuş.. Ardından hemen gidip sgk ya emeklilik için başvurumuda yapcam. Çok şükürler olsun.Allah herkese nasip eder inşallah. Hayırlı cumalar

deasn12
Sonunda cevap geldi. Yarın alacağım. 6 buçuk haftada tamamlanmış oldu ama yarın belgeyi alıp iş yerine vereceğim ve emeklilik tarihim 2028 olacak. 38 yaşında emekli olmuş olacağım inşallah. Allah herkese nasip etsin.

Kerami Hayırlısı olsun kardeşim. Senin adına çok sevindim. Bende 36 yaşında normal emekli oldum. Rabbim herkese nasip eder inşallah.

Üst Alt