Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir vergisinde engelli indirimi yok mu?!

sheridans75

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Vergı daıresıne gıderek gelırımı beyan ettım engelli indirimi yok dedıler %69 oranında engelliyım yardımcı olabılırmısınız tesekkurler

gayrımenkul vergı mukellefı degılım vergı ruhsatım yok

Kira geliri yani, hayır onda vergi indirimi yok.
Yardım ve bağışlar, bireysel emeklilik sigorta primleri bile indirim konusu ama engelli vergi indirimi yok malesef.

Ufukalp bey; bir sorum olacak
raporum %44
32 sağ göz sekonder glokom.sağ optik atrofi
10 hipertansiyon
8 bel fıtığından . lomber spondilozis
Rapor : Sürekli
Özür gurubu: Ortopedik,Süreğen hastalık, Görme , Diğer
Raporun kullanım amacı : Vergi indirimi , Özürlü kimlik kartı , Durum bildirir rapor
Çalıştırılamayacağı iş alanları : Binoküler görme gereken

raporum bunlardan ibarettir.
Sorum şudur:
%44 rapor ile ötv siz araç alabilirmiyim.?
Diyeceksiniz kullanım amacında yazması gerekli.Fakat,Vergi indiriminden faydalanır diyor.
Ö.T.V. Özel Tüketim Vergisi. sonuçta bu da bir vergi değil mi.?Böyle bir hakkım doğuyor mu?

Siteniz sayesinde kısa zamanda çok şey öğrendim bilgilendim.Hepinizden allah razı olsun.
yine bilgi veririseniz konu ile alakalı çok teşekkür ederim.

caldion
Hayır ötv muafiyetinden faydalanamazsınız.
Ötv muafiyeti için;
*Alt ya da üst ekstremitede manuel bir aracı kullanmaya mani ortopedik bir rahatsızlık olmalı (oran önemli değil %5 bile olur)
*Ne tür engel olduğuna bakılmaksızın en az %90 oranında rapor olmalı. (Bu aracı herkes kullanır)

Kosgeb destekli 2014 yılında işletme açtım torna makına parçası üretimi yapıyorum izmirde ödemeleri zamanın da alamadığm için vergi borcum tebliğ edildi sonrada ehaciZ. İle tum banka işlemlerin kitlendi..

İşitme kaybı ve toplamda %52 raporum var 10bin vergi borcum çıktı taksitlendirme yaptık e hacizi kaldırdık.

Bornova vergi dairesinde 4 ayrı şefe sordum hepsi yok vergi indirimi dedi sadece biri basit usul mu diye sordu işletme dedim olmaz dedi.

Çok sacma degil mi bağkur primim birikti oda 10binin üzerinde ssk olsa indirim var bagkurda bisey yok.

İşte bulamadım dukkan acıyım dedim raporunda insiyatif. Gerektirmeyen işler yazıyor. Tai ye sınavı mülakatı geçtim bu engele takıldım. Keşke kullanmasaydım raporu

Bilgisi olan var ise lütfen yardımcı olsun.

Yoksa işletmem sene yı göremeyecek ayrıca borçtan ölcem

Üst Alt