Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelire bakılmaksızın engellilere maaş bağlanacağı doğru mu?

atildertli

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
0
geliri ne olursa olsun herkeze engelli maaşı bağlanacakmış.yasa teklifi 30,06,2014 söylentileri doğru mu?

:phımm ilginçmiş.geliri ne olursa olsun.

haberin kaynağını yazarsanız memnun olurum

2013 yılında böyle bir uygulama yapılacağı söyleniyordu 2014,5 oldu bişi çıkmadı.çıkmadığı bir yana hazırki 2022 maaşları kesildi bazı engellilerın diğerleride sırasını bekliyor ha kesildi ha kesilecek diye o yüzden bu haberin dogru olduğunu sanmıyorum.

Her söylenene inanmamanızı tavsiye ederim.
2022de bile arza çıkarmaya başlamışlar söylediğiniz günümüz Türkiyesinde zor.

2022 aylıkları gelire sayılacak ve çok kişinin engelli aylıkları kesilecek bazı illerde başlandı aylıklar kesilme ye

bakım maaşları zaten tamamen çıkmazda 5 kişilk bir aile olacaksın ve hiçbir gelirin olmicak anca

işkura kaytitli engelli 130,000 , turkiyede kayitli engelli sayisi benim son duydugum 8,5 milyon idi.yani tumune maas baglanmasi imkansiz sanirim...

hiç maaş almayan kaç kişi var acaba. çoğu 2022 vakıf alıyor zaten.bunları birleştirip tek maaş yapabilirler seçim sebebine

bence belli kriterler olmalı maaş için. ve asgari ücret ödenmeli. mesela % 80 ve üstüne.

engel durumu en ağır olan engellilerimize şartsız evde bakım maaşı verilmeli bence..

bence gerçekleşmesi imkansız.Devlet güç kaybından dolayı kendi günlük bakımını (tuvalet,banyo vs) dahi kendisi yapamayan ağır engellisinin maaşını kesiyor nasıl herkese maaş bağlasın..haber mantıksız

Ronaldo doğru demiş milletin maaşları kesiliyor teker teker

haber kaynağını göremedik daha

CHP'nin bu konuyla ilgili önergesini kasdetmiştir arkadaş. CHP gelire bakılmaksızın 2022 aylığının baglanmasını ve gelir şartının kaldıırlmasını öngören bir Yasa tasarısı sundu Meclis'e. Fakat hükümetin buna destek vereceğini sanmıyorum. dolayısıyla yasalaşması zor. sonuçta engellilerden de destek yok, kamuoyundan da.

2015de mevcut sartlarda herkesın maaşı kesılır zaten ama 2015 yazına bı yasa cıkar bak hepınıze maaş bagladımder reıs, adamların işi gucu hesap kıtap nerden ne oy alırız dıye .

1,6mılyon resmı raklamlara gore engellı varmış anne babası ıle bırlıkte 4,8 mılyon oy kullnan sayısı 50mılyon hesap açık oyvermeyın kardeşım bıras duşunsunler bız nerde yanlış yaptık dıye...

ırakda saddam hüseyin döneminde bir secim oluyor hani devlet baskani yani kral sececeklerya secim günü geliyor catiyor sandiklar kuruluyor basliyor millet oy kullanmaya adamin biride yeter artik bu saddam hüseyin kazanmasin ona oy vermeyecem diye kendi kendi ne karar veriyorrrrr ve sandigin basina geldiginde oyunu saddam hüseyine degilde baska bir lidere kullaniyor sonra yolda yürürken birden bire eyvayyyyyy ben ne yapdim sindi bunlar benim kellemis keserler hemen gidip yanlin kullandigimi soyleyip hatami düzeltiyim yoksa kellem gitdi neyse geliyor tekrar sandik basindaki görevlilere diyorki boyle boyle oldu hata benim düzeltin sandigin basindaki görevliler ne dese begenirsiniz adama biz senin bu isi bilerek yapdigini biliyoruz eger bir daha boyle birsey olursa kellen gider ona göre demisler sindi ben bunu neden yazdim birincisi yukarida arkadasin biri diyorki oy vermeyin sen oy versende vermesende bunlar kilifina uydururlar abicim ablacigim bu dünyayi gercek adaleti ve gercek inanci o secilmis kisi olan mehti sayip zaman hz gelecek ozaman gercek adalet olur tabiki biz o günleri görürsek görmezsekde bir mehti asigi olalim kalin saglicakla eyvallah

2011 de chp 'aile sigortası projesi' ile yoksul,engelli ailelerine 600 tl verilmesini savundu ve malum parti,kılıçdaroğluna fırça attı, 'Nerede bu kaynak' dedi.
bakalım suriyelilerin türkiyeye olan maliyetinden sonra kalmışsa belki de kaynak bulunmuştur yaparlar..

arkadaşlar burada chp şunu bunu teklif etmişti istemişti ama hükümet kabul etmedi tarzı söylemler çok samimi olmuyor,kesinlikle siyaset yapmıyorum ama şu durumda böyle konuşanların amacı niyeti de apaçık ortada anlaşılıyor.CHP ye göre chp başa gelse herkese 2000 tl bağlar kimsenin çalışmasına gerek kalmaz ama chpnin gerçek niyeti nedir bilinmez.Tamam gönül CHP nin sundugu teklif ettiği yasa gibi olsun ister ama tabi gerçekleri kenara atamayız.Burada tek yapabileceğimiz chp akp mhp bizi ilgilendirmeden, birlik olmak ve hakkımızı istemek sonuna kadar kendimizi savunmak.Ama malesef organize olamıyoruz yoksa hakkımızı almak çok kolay olacak..yanlış anlaşılmak istemem parti tartışması dışında konuşmaya çalışıyorum

engelli haklarının yendiği o kadar çok açık ki,doğuştan engelli (sonradan değil) kardeşlerimize bile maddi anlamda destek sağlamakta tereddüt ediliyor anasının babasını evi arabası var diye maaş bağlanmıyor ama sen devletsen o doğuştan engelli bireye sahip çıkacaksın maaşını ilacını karşılıksız vereceksin ki engelli kendini güvende hissetsin sahiplendiğini hissetsin,ileride anasını babasını kaybetme korkusunu yaşamasın vsvs..Ayrımcılık yapmıyorum ama burada HAK konuşuyorsak bunu da söylemek durumundayım.

yani burada birey başına düşen ücreti 250 tl değil de 800-900 yapabilirsin veya bu kişi başı gelir olayını % 90 üzeri ağır engelliler için devredışı bırakabilirsin.çok uçuk kazancları olmadıgı sürece orta gelirli aileleri de destekleyebilirsin.şu an bakıyorum kişi başı 255 düşmemesi gerekiyor deniliyor.korkunç birşey bu..2022 maaşı alan kaç kişinin kişi başı geliri 250 nin altında ? binlerce engelliye maaş bağladık söylentileri var gerçekten bu binlerin geliri 255 in altında mı ?

ronaldo7;
samimiyetle yada niyetle filan alakası yok;
ben sadece örnek olsun diye muhalefetin bir projesini hatırlattım, Almanyada filan yaşamadığımza göre tabiki buradan örnek vercektim ama herzaman olduğu gibi muhalefet söylüyorsa tersidir mantığı var.
sen konuşma o konuşmasın, işte vardığımız nokta.

engelli maaşı

evet bence de gelir kriterine bakılmamalı.en doğru kriter kişinin kendi kendine bakamaması.br başkası olmadan yaşamını sürdürememesidir.devlet büyüklerimiz bunu neden gormek bilmek istemiyor.

keremöz;

mehdı geldı haberın yokmu? 31yıllık engellyım bıranda ıyıleşı verdım 2006 dan sonra sayesınde (hz tayyıp)hem polıo hem skolyozum var ayakta duramıyorum ve gun gectıkç gucsuzlısıyorum kendıme bakamaz durumdayım nerdeyse maaşım kesılırse neyapıcam bılmıyorum yenı rapor alsam sapasaglam cıkıyorum adaletını yıyım tayyıbın!!! gıt sen vermeye devam et...

Üst Alt