arkadaşlar burada chp şunu bunu teklif etmişti istemişti ama hükümet kabul etmedi tarzı söylemler çok samimi olmuyor,kesinlikle siyaset yapmıyorum ama şu durumda böyle konuşanların amacı niyeti de apaçık ortada anlaşılıyor.CHP ye göre chp başa gelse herkese 2000 tl bağlar kimsenin çalışmasına gerek kalmaz ama chpnin gerçek niyeti nedir bilinmez.Tamam gönül CHP nin sundugu teklif ettiği yasa gibi olsun ister ama tabi gerçekleri kenara atamayız.Burada tek yapabileceğimiz chp akp mhp bizi ilgilendirmeden, birlik olmak ve hakkımızı istemek sonuna kadar kendimizi savunmak.Ama malesef organize olamıyoruz yoksa hakkımızı almak çok kolay olacak..yanlış anlaşılmak istemem parti tartışması dışında konuşmaya çalışıyorum
engelli haklarının yendiği o kadar çok açık ki,doğuştan engelli (sonradan değil) kardeşlerimize bile maddi anlamda destek sağlamakta tereddüt ediliyor anasının babasını evi arabası var diye maaş bağlanmıyor ama sen devletsen o doğuştan engelli bireye sahip çıkacaksın maaşını ilacını karşılıksız vereceksin ki engelli kendini güvende hissetsin sahiplendiğini hissetsin,ileride anasını babasını kaybetme korkusunu yaşamasın vsvs..Ayrımcılık yapmıyorum ama burada HAK konuşuyorsak bunu da söylemek durumundayım.
yani burada birey başına düşen ücreti 250 tl değil de 800-900 yapabilirsin veya bu kişi başı gelir olayını % 90 üzeri ağır engelliler için devredışı bırakabilirsin.çok uçuk kazancları olmadıgı sürece orta gelirli aileleri de destekleyebilirsin.şu an bakıyorum kişi başı 255 düşmemesi gerekiyor deniliyor.korkunç birşey bu..2022 maaşı alan kaç kişinin kişi başı geliri 250 nin altında ? binlerce engelliye maaş bağladık söylentileri var gerçekten bu binlerin geliri 255 in altında mı ?