Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geliri olmayan 2 yaşlı insan için evde bakım aylığı bağlanabilir mi?

dogruluk

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sayın Üyeler,

Yakınım olan bir aile var. Baba 86 yaşında ve [FONT=Arial]normal basınçlı hidrosefali hastası. Düzenli ilaç kullanıyor. Ancak şu an hastalığı ilerlemiş durumda, bazı günler ayağa kalkamıyor. Tuvalet ihtiyacını yanlız gideremiyor, bez bağlanmak durumunda. Vb.

Anne 75 yaşında, tansiyon hastası. Hiç bir gelirleri yok, evleri kira. Evde 2 si kalıyor.

Çocuklarının yardımıyla geçiniyorlardı. Çocukları aynı evde kalmıyor. Ancak 1 çocukları şu an işsiz kaldı.

1-Anneye "evde bakım maaşı" bağlanması için başvuru yapılmasını önerdim(babanın bakım ihtiyacından dolayı)

2-Eğer evde bakım maaşı bağlanırsa, ayrıca hem anne, hem baba 2022 yaşlılık aylığı da alabilir mi?

Yanıtlarınızı bekler, saygılarımı sunarım.

[/FONT]

Merhaba, bildiğim kadarıyla söyliim, öncelikle ikiside yaşlılık aylığı alır. Eğer üzerlerinde mal varlığı yada başka bir şey yok ise sosyal yardım kuruluşlarından yardım ve sağlık hizmetide alırlar. Ancak yaşından ötürü anneye bakım maaşı bağlarlar mı bilmiyorum, bu konuda daha bilgili arkadaşalr var burada, onlarda yazacaklardır. Benim tavsiyem önce amcaya yaşlılık aylığı bağlatıp olursa anneye bakım maaşı bağlatmanız yönünde.

Yanıtınız için teşekkürler,

"[FONT=sans-serif]sosyal yardım kuruluşlarından yardım" konusunu açıklar mısınız rica etsem[/FONT]

dogruluk her iki yaşlı da 65 yaş üstü oldugundan dolayı 2022 yaşlılık aylıgı alırlar. lakin evde bakım aylıgı alınırsa her ikisinin de 2022 yaşlılık aylıgı kesilir.

babanın evde bakım aylığından yararlanması için % 50 ve üstü, ağır özürlü ibareli engelli sağlık kurulunun olması gerekir. bu da yetmez aynı zamanda heyetin babayı bakıma muhtaç olarak olumlu degerlendirmesi lazım. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu değerlendirmeyi yaparken yaşlılıgından kaynaklı yapamadıklarını değil sadece hastalığından dolayı yapamadıklarını dikkate alacaktır. şurayı dikkatle ince ve sadece engelinden dolayı yapamadıklarını dikkate al: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
gelirleri uygunmuş orada sorun yok zaten.
annenin bakıcı olması da heyetin kararına baglı. heyet bakıcı olamayacagına dair olumsuz bir kanaat bildirmezse bakıcı olabilir tabi. önemli olan bakabilecek durumda olması. yaş sorunu yok. ama bakabilecek durumda değilse heyet onay vermez. oda hastaymış çünkü dediğine göre. bu durumda da size rehberlik ederler zaten.
evde bakım aylıgı için gidip aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun bence. il müdürlüğü rehberlik eder sizlere zaten.

Üst Alt