Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelirim yok, üzerime ev var, ailemle yaşıyorum. 2022 aylığı alabilir miyim?

fcbulent1

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar istanbulda yaşıyorum yaşım 41 anne baba ve ben... babam emekli bağkurdan 1.240 tl alıyordu 10.19 bi zam yapıldı sanırım maaşı 1.362 olucak 2022 maaşına yazılmak istıyorum bi gelirim yok sgk lıda değilim sadece yaşadığımız ev benim üzerime %57 sol kol protez ve astigmat var 2022 maaşı bağlanması için aylık gelir azmı çokmu oluyor bildiğim kadarıyla bana verceklerinde hesaba katıyorlar aile gecim şartı kişi başı 609 olunca 3x609 : 1.827 örneğin aile gecim şartı 1.362[bağkur maaşı +483(2022 maaşı bağlanırsa) :1.845 tl ediyor yani bu rakamlarla hesapladığımızda 2022 maaşına hk kazanmıyormuyum adımada mevduat hesabı yok başkada arazı yok sadece ev kredi borcu ödüyoruz yaşadığımız evin oda benim üzerime yardımcı olurmusunuz

Evdisinda arsa arazi kira mevduat araba vs.yoksa 1362/3:454 olduguna gore alırsınız.

fcbulent

Ahşu aile içi geliri engelliye bela ettiler
Engelli maaşı, engelli bireyin hakkıdır. aile, ne alaka ya ...
Suriyelilere yapılan yardım miktarını Reisimiz nasıl açıklamış

Daha önce bizlere 6 milyar Avro olarak verilmiş olan sözün şu anda adeta bir çeyreği verilmiş durumda. O da 1,750 milyar Avro gibi. Bizim yaptığımız harcama 35 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu konuda AB'de bunun gündeme getirilmesi ve bununla birlikte de desteğin verilmesi suretiyle bizim gerek Suriye'den gerek Irak'tan ülkemize göç edenler konusunda bizler onların daha insani şartlarda yaşaması konusunda çabalarımızı arttıralım istiyoruz.
Şu an ki hükümeti her ne kadar desteklesem de sevmediğim yanı kendi insanından çok başka insanlara değer vermesi Bu konuda ,0

bu hükümete dencek çok şey var 2006 yılında sgk lı oldum yasa çıkardı 4400 gün 20 yılatabi tuttu bizleri hangisini sayalımki tşk yazdıkların için benim şartlarım uygunmu 2022 maaşı almak için

Uzun vadeli projenin ilk ayaginin bedeli 35 milyar$. .

1aylik engelli maaşı 90 $ bile değil yurube Türkiye kim tutar seni.

Arkadaşlar burası siyaset yapılacak sayfa degil, Cafe bölümüne gidin konusun.

Aybala

burasıda sıyasetcilerin bize yaptıklarını savunma yeri değil sonuç itibariyle onların çıkardıkları yasa ile saçmalıklarla yalnışlıklarla günlerce yıllarca uğraşıyoruz elbette bunu dile getircez uygun dille.... şimdi sen haydi sürüne git sanırımki koyun kitledensin

Sanırım öyle kendimden şüphe ediyorum fcbulent, senin soruna gelirsek kişi başı 609tl yine geçmiyor başvur, zaten 2022almak için başvuruyorsun niye 2022+babanım emekli maaşına ekliyorsun hayrettin bişey

fcbulent
bildiğim kadarıyla bana verceklerinde hesaba katıyorlar
yanlış biliyon eğer sız 2022 maaşı alırken ebmye başvuracak olsaydınız emeklı maaşı ve 2022 maaşı hesaba dahıl edılırdı ya da ebm alırken 2022 ye başvursaydınız emeklı maaşı ve ebm hesaba dahıl edılırdı
gelir hesabı yapılırken baglanırsa o alacak oldugunuz maaş(2022) hesaba dahıl edılmez çünkü siz 2022 başvuracaksınız yanı sadece babanzın emeklı maaşı hesaba dahl edılr tabı başka gelrınız yoksa.bu durumda gelrı şartınz tutuyor.

fcbulent

2022 aylığı gelir hesabı yapılırken hiçbir şekilde alınan 2022 aylıkları hesaba dahil edilmez.
sana ait evde oturuyormuşsunuz. oturdugunuz ev gelir hesabına dahil edilmez.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır.
rapor ve T.C. kimliğinle birlikte vakfa (SYDV) gidip 2022 aylığı başvurunu yap.

Eğer engellinin hayrına bi iş yapılıcaksa şu ailede kişi başın düşen gelir miktarı saçmalığı kaldırılmalı kesinlikle. Engelli zaten her yerde sığıntı gibi. İhtiyacını ailesinden istemeye zaten çekiniyo. Onlardan para nasıl istiycek diye kimse düşünmüyo. Ailenin gelirini baz almakta neyin nesi !😏😏

mrb süreç baya uzunmuş iki sorum olacak 2022 maaşı ile muhtaçlık maaşı arasında kararsız kaldım durumumu özetleyeyim engel derecem %57 yaşım 42 çalışmıyorum üzerimede sadece bi yaşadığımız evimz var babam bağkurlu sadece 1.360 tl maaş alıyor ev kredi borcumda var... bn 2022 maaşına başvursam 482 tl maaş alabiliyorum muhtaçlık maaşı ise aylık 819 tl imiş peki neden 2022 maaşına yönlendiriliyoruzki ? muhtaçlık maaşını alabilirmirmiyim ? vakıflar genel müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyormuş.......ikinci sorum ise 2022 maaşı için başvuru yapıcaktım raporum sürekliydi 2008 yılında almıştım ama eski dediler bi hastaneye yönlendirdiler o rapora itiraz et iptal olsun dediler itiraz dilekçesi verdim hastanede kurula girdim özür derecem farklı çıkınca başka hakem hastaneye yönlendirdiler daha halen hastane ismi belli olmadı mesaj gelicekmiş telefonuma hakem hastane adı.. hakem hastaneye gitmesem eski raporum gecerli olurmu yıne yada bi sorun olurmu çünkü muhtaçlık maaşına başvurmayı düşünüyorum kısaca hakem hastanesine gitmeyip eski raporumu kullanabilirmiyim sevgiler saygılar

arkadaşlar bu muhtaclık sınırı ve vakıflar genel müdürlüğü neyin nesi öyle bişe varmı raporum %66 2022 aylıgı yerine muhtaclık aylığı alabilirmiyim

fcbulent
hakem hastaneye gitmesem eski raporum gecerli olurmu yıne yada bi sorun olurmu çünkü muhtaçlık maaşına başvurmayı düşünüyorum kısaca hakem hastanesine gitmeyip eski raporumu kullanabilirmiyim sevgiler saygılar
eskı rapo dıye bişi kalmamış kı.hakem hastanesıne sevk edıldıgne göre yenı raporuna ıtıraz edıksın ondan doalyı sevkın yapılık.kısaca o hakem hastanesıne gıtmen gerekıyo
muhtaçlık maaşını alabilirmirmiyim ? vakıflar genel müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyormuş...
vakıflardan alınan maaş herkese verılmıyo bellı bı sayıda kişiye veriliyo ve almasıda zor dıye okumustum sıtede ama geende bi şansını dne.
bu arada mesajında kredı borcundn bahsedıksın borcu var dmezler borca değil gelıre bakıolar gelir hesabında

Üst Alt