Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelirimin fazla olduğu gerekçesiyle kesilen evde bakım maaşını geri ödemem isteniyor

neslican

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evde bakım maaşını mart ayında almaya başlamıştım aralık ayında gelirim fazla die kestiler şimdi de 5,876.14 lira geri ödememi istiyolar üstelikte mart ayı dahil ne yapmalıyım
onlar kabul etti şartlarım uyuyo die maaş bagladı yardım edin ne yapmalıyım

İlgili yönetmelikte "Geliri hakkında yalan veya yanlış beyanda bulunan veya sahte belge veren veya gelirini saklayan kişi ile geliri hakkındaki değişikliği süresinde bildirmeyenler hakkında gerekli yasal işlem yapılır" der.
Eğer siz bu yönde bir hata yapmamışsanız, her şeyi usulüne uygun olarak beyan ettiğiniz halde gelir bağlanmışsa, bunun sorumluluğu sizin değil, bağlayanındır! Bu durumda ceza bildirimine karşılık derhal dava açın... Mahkeme lehinize sonuçlanacaktır...

nasıl dava açacam ben elimde hiç evrak yok sadece banka kartım müracaat ettigimde istedikleri evraklar sosyal hizmetlerde kaldı

Neslihan, ablası 4 Aralık 2011'de şöyle yazmışsın:

"bende ev degiştirdim bildirmeye gidince bordro istediler maaşa zam gelmiş benden faiziyle geri alırlarmış zamdan beri yatan maaşı alırlarmı faiziyle acababilgilendirirseniz sevinirim "

Bu mesajınla ilgili olarak bazı sorularım olacak sana cevaplarsan sevinirim.

1. İl/ilçe sosyal hizmetlere ilk başvurduğunda maaşına zam yapılmış mıydı?
2. Biliyorsun başvurudan sonra eve heyet gelior ve heyet lüzum duyarsa gelirinle ilgili olarak belge istiyor. Heyet geldiğinde maaşına zam yapılmış mıydı?

Bahsettiğin maaş zammı tam olarak ne zaman yapıldı bordrona bakarak cevaplarsan sevinirim.

Anladığım kadarıyla maaşa bir zam yapılmış. Yapılan bu zam sebebiyle gelir sınırı aşılmış. Başvurun sırasında gelir kriterlerin sınırda mıydı? Yani çok az farkla mı gelir kriterlerine uydun da yapılan zam sebebiyle sınırı aştın?

heyete baş vurdugumda gelirim az bi farklauygundu başvurumdan en falza bir ay sonra heyet geldi hiç belge istemedi kasım da müracaat ettim aralık başı heyet geldi

Üst Alt