Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelirimiz olmamasına rağmen testte G1 çıkıyoruz. Aylık bağlanması için ne yapmalıyız?

emre2735

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim nasil oluyor esimin ve cocugumun hic bir geliri olmadan gelir testi g1 cikip ve aylik baglanmaama sebebi nedir g0 olacak diyolar ne yapmam gerek

eşiniz ve çoçuğunuzun geliri olmayabilir sizin geliriniz maaş yada kira vs gelriniz ne

Benim hic gelirim yok mal varligi yok kirada oturuyom

Gelir testi yaptırmanız gerekmiyormu gelir testini araştırın derim hayırli aksamlar

Zaten gelir testi yaptirdim g1 cik ti gelirimm olmamasına ragmen

emre2735
hiçbir gelirimiz malımız mülkümüz yok diyorsun ama GSS gelir testinde G1 çıktığını söylüyorsun.
Ya gelirin var ya da sen yanlış duydun?
Şu sorularımı cevapla ablası:
1) sana, eşine ve çocuguna ait burs, aylık, sosyal yardım vs her ne ad altında olursa olsun bir gelir var mı? araç, tarla bag bahçe,hayvan vs mal mülkünüz var mı? varsa belirt.
2) hanenizde sen, eşin ve çocugundan başka birinin ikameti var mı?
3) GSS gelir testinde G1 çıktıgını kimden duydun? Vakıf mı söyledi?
4) G1 çıktıgını vakıf söylediyse GSS testi ne zaman yapıldı?

sana yardım etmemi isytiyorsan sordugum soruları lütfen maddeler halinde net cevapla.

Bana eşime çocuğuma burs yok mal varlığını sıfır hiç bir gelir yok
2)hanede 3 kişiyiz başka hikemetgah yok
3)vakıf söyledi g1 çıktı diye devlette de gözüküyor g1
4)29,09,2016 tarih li yapıldı ve eve geldiler
5) sebebi evdeki eşyalar imiz güzelmiş ev kirası 650 mis mudurun yanına ciktik gerekeni yapacağız dedi ev sizin değil g0 çıkartın dedi ordaki çalışanlara şimdi ne yapmam gerek kalemm abla

[FONT=helvetica]Genel Sağlık Sigortası Prim Hesaplama Tablosu[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]Aile İçinde Kişi Başına Düşen Gelir Miktarı (TL)[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]Tespit Edilen Gelir Seviyesi[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]Aylık Prim Hesaplama Formülü (Asgari Ücret : 1.647,00 TL)[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]Aylık Prim Tutarı (TL)[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]0 - 549,00[/FONT]
[FONT=helvetica]60 c-1[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]1.647,00 / 3 x 12 / 100[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]65,88 (Prim tutarı devletçe karşılanmaktadır.)[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]549,00 - 1.647,00[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]60 g-1[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]1,647,00 / 3 x 12 / 100[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]65,88[/FONT]
[FONT=helvetica]1.647,00 - 3.294,00[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]60 g-2[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]1.647,00 x 12 / 100[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica, sans-serif]197,64[/FONT]​
[FONT=helvetica]3.294,00 den fazla[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]60 g-3[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]1.647,00 x 2 x 12 / 100[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]​
[FONT=helvetica]395,28[/FONT]
[FONT=helvetica]NOT: Tablodaki bilgiler 01.01.2016 - 31.12.2016 tarihleri arasındaki asgari ücret dikkate alınarak hesaplanmış olup, aile içinde kişi başına düşen gelir miktarı ve aylık prim tutarı asgari ücretin geçerli olduğu dönemlere göre değişiklik göstermektedir.[/FONT][FONT=times new roman][/FONT]

Mesajınıza göre :.Gelen memurlar hiçbir geliri olmadığını beyan ettiği halde nasıl güzel eşyalara sahip ,kira bedeli 650 tl olan evde nasıl oturabiliyor birde olmazsa olmaz mutfak masrafı, elektrik- su ücreti vs vs ince hesaplar yapıp size o yüzden ödeme çıkarmışlardır diye düşünüyorum ama müdür talimat verdiyse ödemeniz kaldırılır.

emre2735 ablacım evde toplam 3 kişiymişsiniz. sizin G1 çıkmanız için ailede kişi başına düşen aylık gelirin 549 TL'den yüksek çıkması lazım. yani 3 kişinin aylık toplam geliri 1647 TL üstünde olması lazım. sen ise hiçbir gelirinin olmadıgını soyluyorsun. vakıftakiler de eşyalarınızın lüks olması ve 650 TL kira ödemeniz sebebiyle G1 çıktıgını söyleyerek saçmalamış. harcamalarınızdan yola çıkarak aylık gelirinizi hesaplamaya çalışmışlar. sonuçta kira ödeme, mutfak vs gibi aylık harcamalarınız oluyor diye harcamalarınızın aylık ortalamasından yola çıkarak hesap yapmışlar.
fakat hade başkalarından yardım alarak da olsa geçinmeye çalışsanız bile ayda elinize 1647 TL ve üstü geçmiyordur? geçiyorsa soyle.
ama gönül rahatlıgıyla bana "abla üçümüzün de resmi ya da gayriresmi aylık 1647 TL'nin üstünde bir gelirimiz malımız mülkümüz yok" diyorsan hemen vakfa (SYDV) git ve GSS gelir testine itiraz et. GSS gelir testi yapmanın da bir usulü var. bu konuda yönetmelik açık. hiç kimse kafadan eşyaların lüks diye, 650 TL kira ödeyecek parayı bile buluyor diye senin gelir seviyeni G1 gösteremez!
hade diyelim ki akrabaların ayda sana 1500 TL yardım yapıyor ve sen bunla geçiniyorsun. böyle bir durumda bile g1 çıkmazsın! 1500 TL üçe bölünür ve sonuç 549 TL'den düşükse senin GSS gelir testi sonucun G0 çıkar.
durum böyleyse üçünüzün de toplam aylık geliri 1647 tl altındaysa isterse eşyaların çift çift olsun kimse eşyalarından dolayı GSS gelir testini g1 yapamaz!
hemen git GSS gelir testi sonucuna itiraz et.

Kalem hanım
iyi akşamlar hanede 5 kişi yaşıyoruz ben eşim üç cocuğum gelir testi g0 ötv araba alırsam test deyişirmi

%66 raporum var 3 aylık nekadar verirler

babacan25 aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de biri GSS gelir hesabnda dikkate alınır. eger bu tutarla birlikte ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz diyemeyeceğim. araç fiyatı önemli. hanede 5 kişiymişsiniz. hepsi de aile bireyi anlattıgınıza göre. bu durumda 5 kişinin aylık gelirinin toplamı 2745 TL altında olmalı. eger bu gelirle alabileceğiniz bir araçsa yani 2745 tl'yi aşan başka bir gelir kuşkusu oluşmazsa sorun çıkmaz. geçip de mesela vergiden düşülmüş 20 binlik bir araç alırsanız g0 'ı unutun:) aylık gelir toplamı 2745 TL altında olması gereken bu aile 20 bini nasıl öder der kafayı yerler ve bizim bilmediğimiz başka gelirleri de mi var acaba diyerekten muhtaçlıgınız tekrar incelemeye alınır:)

Kalem hanım
tşk ederim yardımız için akrabalarım sağolsun biraz varlıklılar yardım edecekler herhangi bir gelirim yok varım yoğum 3 aylık bide bakıcı aylığı akrabalarım yardım sebebi cocuklarım ufak hastaneye gidip gelme hayatım kolaylaşsın diye yapıyorlar istedikleri kadar incelesinler abla gizli saklım yok başka gelirim olsa yardım alacak insan değilim tşk şimdikten iyi akşamlar

babacan25 ablacım seni anlıyorum. sonuna da kadar da aracın hayatınızı kolaylaştıracagınızı ve sizin için zorunlu oldugunu düşünüyorum. ama gel de bunu onlara anlat!
aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de birini gelirinize eklerler. sonra aracın fiyatına bakarlar. eger bu aracı mevcut gelirinizle alamayacagınız düşünülürse başka geliriniz oldugunu düşünürler ve 2022 aylıgınızı da keserler GSS gelir testinizi de yenilerler. parayı akrabalarınız bile verse bu elinize geçen parayı dikkate alırlar. sonuçta araç sizin olacak. bu şekilde düşünüp hareket edecekler.
ayrıca araç aldıgınız takdirde evde bakım aylıgı aldıgınızaile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne de bildirmekle mükellefsiniz. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa evde bakım aylıgında sorun olmaz araç almanız.

Kalem abla
hayırlısıyla alırsam aracı kurumu bilgilendirecem abla 120 biri diyorsun sağol kişi başına geliride topladın 2745 120den biri ekledin mi ötv indirimli arac 34 bin sanırım yine 2745 aşmaz yanlışmıyım sizide yordum hakkını helal et abla

Kalem
keşke benim düşündüğüm arac olsa bmw binerim ama dacia araba yada hyundai iyi 20 düşünüyorlar piyasada en uygun onlar

Kalem abla düzeltildi şuan g0 çıktı çarşamba günü rapor heyete gidecekmiş ne yapmam lazım bundan sonra
Kalem abla İtiraz kabul edildi g0 çıktı ne yapmam gerek

Heyet raporuma red verdi

42 raporum var gelirim yok g0 çıktı evimin eşyaları güzel diye red veriyor böyle bisi varmi

emre2735

var var olmaz mı benzerini bende yaşadım.önceki mesajımı iyi okursanzı analrsınız orda hiç gelriniz olmaması buna ragmen güzel eşya ve 650 tl gibi hatırı sayılır kirası olan bir evde oturmanız etki eder.heyet derki beyanında hiç geliri yok ama eşya ve oturduğu ev beyanı ile çelişiyor diye kabul etmemişlerdir.resmi olarak red cevabı geldıyse yenıden başvuru (başka bir heyetin gelmesi için)yapabilirsiniz.belki yeni gelecek olan heyet olumlu yaklaşıp maaş bağlanmasına olur verebilir.

Muhtac olmama

Gelir testim yapildi G 0 cikti edevletten baktiigimda muhtac olmama nedeni ile red edildi yaziyor ne yapmak lazim yardiminiz icin tsk ederim simdiden

Gelir durumu nedir ? Kaç kişi yasıyosunuz ve arsa tarla bişeyler olma ihtimali var mı

3 kisiyiz ge lir hiç yok çal iş mi yorum hiç bir mal varlığı yok

Bakıma muhtaç derecede engelli misiniz? Çünkü sizin yazdığınız e devlet te muhtaç olmama diyor. Ondan olabilir mi acaba?

ben geçen yıl gelir testi yaptırdım mahale ile alakası olmaya beni yakından tanımayan birine sormuşlar ona göre bana g1 den çıkarttılar kaymakamlığa gittim memura dedim bu bahsettiğiniz geliri ben nereden ediniyormuşum açıklayın ben size vereceğim hepsini dedim toki den evim var ona taksit ödüyorum bahaneleri o gelirin yoksa nasıl ödüyorsun diye dedim bu eve ben engelli olmadan önce başladım almaya iş yerim vardı para kazanıyordum ama şimdi işimi kayıp ettim taksitlerini ailem yardım ediyor öyle ödüyorum dedim ama yine sonuç değişmedi bende lanet ettim bir daha gitmedim

Üst Alt