Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelirimize göre evde bakım maaşı bağlanır mı? ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar babam akcıger kanserı tekerleklı sandelye,bakıcı maaşı ve özürlü plakalı araç almak için rapor çıkardık %95rapor alındı .tekerlekli sandelye geldı bakıcı maası ıcınde beklemedeyız ewe gelıp ıncelemelerde bulunulacakmıs bı kac ay surer dedıler şimdi biz ewde 3 kişi yasıyoruz ben babam ve annem (ıkı ablam var onlar ewlıler ) babamın emeklı maası 1400-1500 tl arasında sızce bıze bakıcı maası baglanır mı ? babamın uzerıne suan oturdugumuz ew var annemın uzerınede 10000 tl lık bır arabamız var ben suan calısıyorum ama sıgortam yok bır ay sonra baslayacak
Eger kı maas baglanırsa ben araba almak gıbı bır dusuncem var arabayı alırsam maas kesılır mı ?

sende sigortalı olarak çalışırsan eve giren gelir toplam ne kadar oluyor onu öğrenelim ve devam edelim raporda ağır özürlü evet mi işaretli

ewet agır engellı yzıyor raporda bnim maasım 750 tl ama sıgortalı olunca ıllakı 1300 gosterecek sıstemde yıne bn 750 alacagım ama 2250 tl cıvarında oluyor ewe gıren ama sıstem bnım maası sıgortalı olugum ıcın askerı ucret gorurse 1500+1300 olur

esabil mustafa özdem

sigortalı başlamaya çalışınca kişi başı düşen geliri aşıyorsunuz sigortalı olmadan evde bakım parası onaylanırsa ve siz sigortalı çalışmaya başladığınız anda kuruma bildirmelisiniz yok ben sigortalı çalışırım kurumada bildirmem diyorsanız aradan 10 senede geçse siz sigortalı çalışmaya başladığınız tarihten itibaren verdikleri maaşları faizi ile geri alırlar 785x3=2355 tl geçmemeniz gerekiyor

maas suan baglanmadı maas baglanmadan once bnım sıgorta gırısım ıskurdan yapıldıgı zaman maas baglanmama gıbı bır durum olur mu ... veya maas baglandı sonra benım sıgorta basladı dıyelım o zman maası kesme gıbı bır durumları var mı

Evet, sigortalı işe başlar, kişi başı aylık geliriniz 785 tl yi aşarsa bağlanmaz zaten.
Ama siz gelir beyanını sigorta başlangıcından önce vermişseniz ve bu beyana göre maaş bağlanırsa sigorta başlangıcınızdan itibaren maaşınız kesilir.

Üst Alt