Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelirimizin bir kısmına haciz konur ise evde bakım aylığı kesilir mi?

ozan3521

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evde bakım aylığı alıyoruz, gelirimiz evde bakım aylığı kriterine uyuyor; fakat gelirimizin bir kısmına alacaklımız tarafından haciz işlemi uygulandı...Bunu sosyal hizmetlere bidirmedik 3 ay oluyor... Sorun olur mu acaba

Neyden ötürü haciz işlemi uygulandı, hangi gelirinize uygulandı, hangi kurum tarafından?

@ozan3521
Soru 100: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara haciz konulabilir mi?
2022 aylıklarına kişinin rızası olsa dahi haciz konulamaz.
Soru 101: 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık alan kişinin ödemek zorunda olduğu nafaka için aylıklarına kesinti konulabilir mi?
Evet konulabilir. Nafakaya ilişkin mahkeme kararı Vakfa ulaştığı takdirde kesinti işlemleri yapılacaktır.

2022 de sadece nafakadan dolayı kesıntı edılıomus ebm de durum nasıl bilmıom benzerdır sanrım yanı engellı maaşlarına hacız konmuyo

evde bakım maaşı ya da 2022 aylığından bahsetmiyorum ben...Sosyal hizmetlere bildirilen gelirimizin bir kısmından bahsediyorum...

Sorduğum sorulara cevap verseydiniz daha rahat yorum yapabilirdik. Detayları bilmiyorum ama siz yine de bildirin bence. Gelirlerinize konulan hacizden dolayı bakım aylığínın kesileceğini sanmıyorum.

evde bakım maaşı ya da 2022 aylığından bahsetmiyorum ben...Sosyal hizmetlere bildirilen gelirimizin bir kısmından bahsediyorum...
demişiniz ama ilk mesajınızda
[FONT=sans-serif]Evde bakım aylığı alıyoruz, gelirimiz evde bakım aylığı kriterine uyuyor; fakat gelirimizin bir kısmına alacaklımız tarafından haciz işlemi uygulandı...Bunu sosyal hizmetlere bidirmedik 3 ay oluyor... Sorun olur mu acaba[/FONT]
demişiniz.burdan ebm aldıgınız için sordugnuz ortaya çıkıo.sos hiz giderinize(hacızda gide sayılır)bakmıyor gelire bakıo.gidere ancak aşırı harcama varsa misal 1000 lira gelir varken 2000 lira gibi harcama olursa yani gelirden çok farklı harcama olursa iş değişir buda ancak yapacakları kontrolde ortaya çıkar yoksa hiç bişi olmaz.kısaca sos. hiz.lere bişi demenızı gerektıren bişi yok mesajınıza göre

-mka

Çok teşekkür ederim hocam.. Biz evde bakım aylığı alıyoruz.. Fakat babamın borcundan dolayı kendi rızasıyla emekli maaşına haciz uygulandı..bunu sosyal hizmetlere bildirmek gerekir mi , bildirmez isek evde bakım maaşı kesilir mi diye sormak istemiştim ben...

ozan3521
engellilere verieln maşlarda gelire bakılıp gidere bakılmadıgı için bişi olmaz bildirmenize gerek yok.

Üst Alt