Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gençlere ücretsiz internet vaadi uygulanacak mı?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evet ak partinin vaatlerinden biride buydu sizce bu olay olabilirmi yoksa oy almak içinmi söylendi bu olay bide asgari ücret 1300 tl olayı var ama dediğim gibi interneti ücretsiz yapabilirmi bu hükümet

Oyları aldı mı ? Aldı,hükümeti tek başlarına kuruyorlar mı ? Kuruyorlar artık bir şey beklememek lazım :D

ama millet inandı onlara yapsalar iyi olacak yapmazlarsa vaatlerini sözünde durmayana ne denir neyse bekleyip görecez sonuç bellide yinede bi bekleyelim dioz bakalım

Gençlere interneti ücretsiz yapabilir ama bu tüm gençlere ücretsiz yapacağı anlamına gelmez. Devletimizin genç tanımı nasıldır öncelikle bunu bilmemiz gerekir, mesela 15 -18 yaşları arasına mı genç diyor yoksa benim gençten kastım lise son sınıfı üniversiteye hazırlanan kesim mi diyecek bilinmez detayları açıklanınca öğreneceğiz.

Mesela akepe 13 yıldır iktidar ancak şimdiye kadar yapılan seçimlerde engellilere ücretsiz internet vereceğiz diyebildi mi diyemedi sadece yüzde 25 indirim uygulanacak dedi ttnet ve diğer iss'ler uyguluyor ama normal tarifeler bile neredeyse engelli tarifelerinden ucuz duruma düşürüldü engelli tarifeleri pahalı hale getirildi.

1 kasım seçimlerinden önce akepe engellilere "Engelli vatandaşlarımızın bizim dönemde ne kadar büyük, devrim mahiyetinde imkanlara kavuştukları herkesin malumudur. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz. " şeklinde bir vaatte bulundu, peki engellilerin 2022 maaşlarında artış her ekpss atamasında en az 10 bin kadro, engellilerin kullandığı medikal ürünler dahil her türlü engelli araçlarında sıfır vergi ve % 50 indirim gibi birşeyler vaat etti mi etmedi.

Aslında daha ilk mesaja hakanoncul arkadaşımız olayı özetlemiş; "[FONT=sans-serif]Oyları aldı mı ? Aldı,hükümeti tek başlarına kuruyorlar mı ? Kuruyorlar artık bir şey beklememek lazım" demiş olayın kısa özeti budur... :)[/FONT]

işin ilginç yanı asgari ücreti 1300 tl ocakta yapcaklarmış erdoğan bakan öle dio ama buda ütopik çünkü başta işveren buna izin vermez 1300 tlyi anca 2019 da 4. yılında yaparlar oda oy almak için heralde :D

Fazla değil 2-3 gün önce Bababcan TV de açıkladı biz asgari ücreti 1300 yapacağız demedik sadece komisyona tavsiye de bulıunacağız dedik :) bu sözler bizzat Babacan ın ağzından döküldü.

Ak yada gök fark etmez hangi hükümet hangi parti gelirse gelsin sadece kendileri için çalışıyorlar.Eskiden belediye başkanları halk için hizmet için gelirlerdi şimdi neresini kapatsam neresine el koysam mantığı var, korumalar eşliğinde gezen belediyecimi olur allah aşkına söyleyin

chp de 1500 tl yapacağını söylüodu oda gelse kim bilir nasıl çark ederdi ben en çok onu merak ediom ama millet bu fırsatı vermedi onlara

basari

vergileri kaldırısa 1500 tl ye kadar çıkıyor dostum neden 1300 tl olmasın ayrıca bu işverene maliyet olmayacak sadece odenen vergileri kesip işciye aktaracak olay bu neden abartılıyor anlamıyorm
hepimiz muhalifiz ama söz konusu illa muhalefet yapılacaksa adam gibi yapılması taraftarıyım(bu lafım sana değil basarı kardeş)
he yapmazlarsa ozaman bir dahaki secime çok güzel malzeme çıkacak bununda riskini alacaklarını ben zannetmiyorum

Gençlere interneti neden bedava yapsın ki? Bir zamanlar sosyal medya yüzünden kapatan kimdi? Umarim yapmazlar. Bu çarpık eğitim sistemi yetmiyor gibi tamamen internet bağımlısı ayyaş gençlik istemiyoruz. Yolda yürürken bile elinde elimde telefon la etrafına bakmadan yürüyen bu yüzden arabaya carpilan gençlik istemiyoruz... Kısacası sorgulamayan , kitap okumayan araştırmaya Enformatik cahil bir nesil istemiyoruz. Dışarı çıkıp sokağı koklamayan, çiçeği koklamayan, asosyal bir gençlik istemiyoruz.

Gençlere internet bedava her ailede bir genç olduğunu düşünürsek tüm ailelere bedava .Telekom bu sene zarar acıkladı ''' [h=1]Türk Telekom zarar açıkladı[/h][h=2]Türk Telekom, yılın üçüncü çeyreğinde yüksek finansman giderlerinin etkisiyle 493.4 milyon lira zarar açıkladı. Şirket geçen yıl aynı dönemde 318.6 milyon lira net kar elde etmişti..[FONT=Verdana]Ak telekom güzel iş.Ecevit krizinde dolar 680 di şimdi tek pariti hükümet 2,900 tl.Hangi parti olursa olsun günümüz şartlarında emekli işçiye en az 1.500 verilmesi lazım piyasada para dönmesi için.Açlık sınırı bu rakamların çok üstünde.[/FONT][/h]

AKP asgari ücreti net 1.300 TL yapacak kesin. Ali Babacan'ın demiş olduğu tavsiye edeceğiz sözü zaten işin prosedürüdür. asgari ücret tespit komisyonunda hükümet,işveren ve işçi sendikaları bulunur. anlaşma olmaz ise hükümetin dediği olur. bugüne kadar anlaşma sağlandığını hiç görmedim. bu yüzden hükümetin tavsiye edeceği 1.300 tl 01.01.2016 dan itibaren yeni asgari ücret olacaktır. bu konuda başbakan ve cumhurbaşkanı son noktayı koydu.

ayrıca bedava internet olayı yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sanıyorum max. 18 yaşı kapsayacak şekilde olacaktır.

konuyu siyasileştirmeyelim bence. internet olayı gerçekten kötü. ben 72 tl ödüyorum ttnet e şuan. indirim almak istediğimde 66 tl ye düşürdüler. ne anladım ben bu indirimden şimdi.

interneti engellilere önce ücretsiz yapmalılar sonra 18 yaş sınırımı ne olcaksa artık onlara sonra ücretsiz olmalı ama önce engelliler

asgari ücret 1300 tl oldu ama zamlarda ard arda gelio acaba interneti nasıl ücretsiz yapacaklar başbakan bu vaadini unuttumu acaba hiç bahsetmio

İnternetten önce insanca yaşayacak bir maaşa kavuşsak daha iyi olur bence

Hepsinden öte iyi bir kadro vermesi lazım 2016 da sınava girecez 4-5 bin kadroyla atama zor.Şu %5 engelli çalıştırma kanunuda geçsin artık bir zahmet.İş lazım bana görmem habire azalıyor tamamen bitmeden bir işe girmeliyim.

yazmaya gerek varmı başbakan söz vermedimi seçim vaatlerini yapcam dedi

basari Halk olarak yöneticilere verdikleri sözleri sürekli hatırlatmalı ve yapılıp yapılmadığının takipçisi olmalıyız, kaldı ki bizler engellilere de ücretsiz internet isteyerek ek talepte bulunmuş oluyoruz, engellilere ücretsiz internet demedi başbakan ama bakarsın yoğun talep olursa pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesime de yapalım diyebilirler bu yüzden yazmaya gerek var.

life

ek talep istemioz gençlere ücretsiz verilcekse engellilerede haydayda ücretsiz olması gerek zaten nasıl bişey olcağı belli değil telekoma sordum öyle bi çalışma yok dediler ben gerekli olan yerlere yazdım bende bi arkadaşın netinden bağlanıom inşallah ücretsiz olurda bizde devamlı nette oluruz

2 gündür şöyle bi haber duydum dün star haberde bugünde trt1 de yoksul ailelere ücretsiz internet olacakmış aile ve sosyal politikalar bakanı açıkladı bunu heralde limitli olur bu olay bide filtreli olurki yasak sitelere girilmesin die tahmin ediom varsa bu konuda ayrıntılı bilgisi olan yazsın burayada tam mahiyetini anlayalım şunun

bakanda dediğine göre bu iş olacak gibi ama nasıl olcak işte asıl mesele o

Olsa olsa kişisel cep telefonlarında olur.Yerli telefon cıkarıpta 300-400 piyasaya sürüp bu telefonla birlikte verebilirler.İnternetide bu telefonlara kriptolar lar.Başka telefonlarda kullanılmasın.

İlk önce türk telekom alt yapısını yapsın başkentte kızılaya 3 km uzaklıktayım bir yıldır ugraşıyorum bir sürü dilekce yazdım hatta btk ya bile şikayet ettim neymiş efendim genel merkezden ödenek çıkacakmış yazıklar olsun size neyin ödeneği çıkacak sanki dağları delip internet getircen bana yapacagın çalışma üstteki bina yada alttaki bina yada karşıdaki binadan bi hat çekmek hepsinede uzaklık 15-20 metre bir telefon direğiyle bile çözülebilecek mesafe sen bu mesafedeki çalışmayı bir yıldır yapma çok ilğinçtirki paramızla alamadığımız interneti bedava alabilelim.

noldu bu iş hani bedava olucaktı çalışma başlatmışlardı hiç ses yok son durum nedir bilen varmı

geçenelrde Resmi Gazete'de yayınlanan programa göre evet, yoksul ailelere ücretsiz internet uygulaması devreye girecek. hangi tarihli resmi gazete unuttum:) aklımda yanlış kalmadıysa ilgili mevzuatın çıkartılması için mart sonu olarak programa almışlar. bir ara müsait zamanda resmi gazete'yi tararım. bir ay olmadı sanırım yayınlanalı.
tabe programa sadık kalırlarsa gecikme yaşanmazsa:) hükümet bu, gecikmelere de oynayabilir:)

açıklama için saol kalem abla peki vercekleri netin özellikleri bellimi heralde sınırlı olur limitli aylık 1-2 gb gibi

inan açıklamalar hakkında hiçbir şey kalmadı aklımda ablam. dedikleri doğru mu diye koskoca programı taramak zorunda kalmıştım:) rahat bir zamanda resmi gazeteyi tarar açıklamalara bakar, buradan yazarım.

Üst Alt